Cronos Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Napisano 31 Styczeń 2008 Witam mam pytanie. Czasem się można spotkać z takimi dziwnymi linijkami" na wieżach alianckich czołgów. Zauważyłem ze najczęściej są to centaury. Do czego to służy??!!
maus Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 kiedyś czytałem że na barkach desantowych ( przewożących jeden lub kilka czołgów ) punk dowodzenia ostrazałem znajdował sie w sterówce i dzięki tej podziałce" dowódca wiedział jak poprwaić ostrazał o ile stopni czy jakos tak . Pewny nie jestem
elcolonello Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 maus- racja- to ile się nie mylę to te malowanie służyło do nastawów artyleryjskich.ale co i jak to nie wiem...
elcolonello Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 maus- racja- to ile się nie mylę to te malowanie służyło do nastawów artyleryjskich.ale co i jak to nie wiem...
Dunczyk Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 no prawie, są to czołgi wsparcia artyleryjskiego, wyposażone jak ten z pomnika w haubicę 90 mm, malowane na wieży podziałki rzeczywiscie wspomagają celowanie, kiedy wozy te uzywane są jako klasyczna artyleria
41pp Napisano 23 Maj 2008 Napisano 23 Maj 2008 A ja głupi myślałem że chodziło o to, aby Niemieckim artylerzystą ułatwić wprowadzenie" odpowiedniej poprawki w nastawach!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.