senectus Napisano 29 Styczeń 2008 Autor Napisano 29 Styczeń 2008 WitamMam dwa przedmioty do identyfikacji. Zastanawiam sie do czego mogly sluzyc. Fant z pierwszego zdjecia wykonany jest z zeliwa. Wyglada na jakis zegar,albo element jakiegos pieca. Jakby ktos wiedzial lepiej to prosilbym o sugestie. Pozdrawiam
senectus Napisano 29 Styczeń 2008 Autor Napisano 29 Styczeń 2008 Natomiast ten rog wykonany jest z mosiadzu i tutaj nie wiem do czego mogl sluzyc,wyglada jakby sie cos tym obcinalo. Moze cygara?
Swiety82 Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 #1 faktycznie wygląda jak przód zegara, wiem że robili także z takich materiałów, później efektownie złocili. Zastanawia mnie brak cyfr na cyferblacie, zobacz czym jest pokryty-farbą czy ceramiką? Dużo starych zegarów miało cyferblaty pokrywane szkliwem czy czymś podobnym do ceramiki, powinny też znaleźć się jakieś bicia z tyłu...
Catadero Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 Typowa waga kuchenna.Najczęściej spotyka się firmy Alexanderwerk.
hali11 Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 tak to raczej waga kuchenna cos podobnego do tychz zdjecia
OnyX Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 róg to proteza dla jelelnia :)) oczywisci zart :)
senectus Napisano 29 Styczeń 2008 Autor Napisano 29 Styczeń 2008 Dzieki za id wagi, szkoda ze sie tylko tyle zachowało:( a macie jakies pomysly z tym rogiem?
zyg-zag Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 DobreOnyX", a ten róg to mi przypomina obcinaczkę do cygar?
Pytanie
senectus
Witam
Mam dwa przedmioty do identyfikacji. Zastanawiam sie do czego mogly sluzyc. Fant z pierwszego zdjecia wykonany jest z zeliwa. Wyglada na jakis zegar,albo element jakiegos pieca. Jakby ktos wiedzial lepiej to prosilbym o sugestie. Pozdrawiam
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.