walker69 Napisano 27 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2008 Napis głosi jak widać Kreis Tarnow bez. Tarnow" co chyba znaczy Koło Tarnow pow. Tarnow". Okupacja (jeśli w ogóle wydawano takie wtedy) czy Austro-Węgry ?Przyznam, że to mój pierwszy psi medalik. Wam się często trafiają ?Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 Bezirk! Czyli obwód lub okręg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 Aha, Kreis" to powiat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walker69 Napisano 27 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2008 Dzięki! Czyli chyba Austro-Węgry nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 Dziwne, że bez daty i numeru psiaka.Pokaż rewers walker69.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walker69 Napisano 27 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2008 Psiak miał numer 4670. Niestety daty brak stąd pytam :)Wyciągnąłem z oliwki dlatego się świeci ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 Na drugiej stronie powinna być data (dokładnie rok) oraz numer.Czy rzadkie? Patrząc na ilość sprzedawanych na allegro trafia się raczej często - w skali kraju, nie regionu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 Z opóźnieniem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 Sama idea zliczania psów i niejako przy okazji płacenia to wygląda raczej na hitlerowski ordnung"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 e tam, patrząc na te wszystkie psie identyfikatory widać, że to idea wcielona w czyn pod koniec XIX wieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 Psiaki znakowano znacznie wcześniej mowglyn. Zajrzyj tu walker:http://www.odkrywca.pl/psie-znaczki,498644.html#498644Podobne wzory z początku XX wieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 Z opóźnieniem:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 a tutaj kilka przykładowychhttp://www.poszukiwanieskarbow.com/galeria.php?tytul=Psie%20identyfikatorysporo też - jak wspomniałem - trafia na allegro, niektóre fantazyjne wzory:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walker69 Napisano 27 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2008 Dzięki za link. Przejrzałem internet i też widziałem na PS galerię psich medalików - jeden jest podobnego wzoru i pochodzi spod poznania (ale napisy są po polsku!). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 Kurrrczę! Faktycznie! Sprawdziłem (z opóźnieniem:))))...Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawon30 Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 Ten medalik jest z okresu GG czyli lata 40-te. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walker69 Napisano 27 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2008 Dzięki wielkie! Rozumiem, że doszedłeś do tego wzmiankami administracyjnymi ?Ciekawe skąd wzięty wzór skoro taki sam był pod PoznaniemPozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.