jotes Napisano 22 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2008 Cóż, za poprzedniego rządu można było się zasłużyć szukając homoseksualistów w Teletubisiach.Teraz pora na indeks dostać się Prusowi i Szekspirowi, wszak to wredni antysemici :) Reymontowi i Krasińskiemu pewnie też się dostanie. Kto przeciera oczy ze zdumienia, to sobie doczyta http://ksiazki.wp.pl/wiadomosci/id,35496,wiadomosc.html?rfbawp=1201013598.203 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 No cóż, Państwo musi czymś zająć ludzi, żeby odwrócić uwagę od innych problemów i zapełnić ramówkę w dzienniku. Poza tym, sądzę że 70% dzisiejszych uczniów czyta opracowania a nie lektury, gdzie kwestia żydowska w zasadzie jest chyba z reguły skrzętnie pomijana. Moim zdaniem głupoty i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 22 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2008 Dokładnie. Tyle, że o ile szukanie odchyleń w Teletubisiach można uznać za przejaw niegroźnej choroby psychicznej, to co w tym przypadku? Mam rozumieć, że pani piastująca funkcję w ZNP też czytała tylko opracowania. Może nie powinna być nawet nauczycielem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 to jest przecież nadinterpretacja zdania wyrwanego z kontekstu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hOOpOe Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 taka moda. hasełko podobne jak homofobia" czy olerancja". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcolonello Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 A później się ludzie dziwią, że jest antysemityzm w naszym pięknym kraju... Skoro strach wymówić słowo Żyd, żeby ktoś nie powiedział, że to była ironia..I już potępienie społeczne gotowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 Grossa dać w lektury obowiązkowe, a wszystkie inne spalić. Mickiewicza też. Tolerancja gdzieś się kończy, ja jestem na skraju. Jak się nie podoba to to po co u nas tule wieków siedzieli... U nas tylko słowny antysemityzm był, niech sobie poczytają historię Hiszpania ,Portugalia, Francja, Niemcy, etc, etc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 fakt:Wieksza czesc spoleczenstwa polskiego zywila niechec wobez zydow/niechec, nie nienawisc!/Wiekszosc zydow zywila niechec wobec polakowi co z tego???Dzis podobnie z rezerwa traktuje sie swiadkow jehowy,rosjan i wiele innych mniejszoscii jakos zyjemy wszyscy razem i nie jest tak zle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zalman Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 martian brawo pięknie to wyraziłeś..masz rację skoro było tak źle to co oni tyle wieków tu robili???? Jak to mówi ich przysłowie ....co takiego dobrego Ci zrobiłem że mnie tak nienawidzisz....tak nam dziekują za goscinę.... mogli dalej siedzieć w Hiszpanii, Niemczech, Francji ..no i ultra tolerancyjnym Wschodzie ..he he..Grafomana Grossa powinni cytować tak jak na to zasługuje czyli olać ten paszkwil...no chyba że Kwaśniewski i Wałęsa już przeprosili...szlag mnie trafi.... Lalka im przeszkadza....a Szuman w Lalce który jest przyjacielem Rzeckiego i Wokulskiego jest kim???? Ufoludkiem..jakoś jego słowa utkwiły mi ...że oni sami na siebie zagładę sprowadzą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 Prawda jest taka, że wiekszość z nas zajmuje praca, utrzymanie rodziny, w wolnym czasie jakieś hobby czy oczywiście jazda na wykopki, połączona z czytaniem" map i sledzeniem forum w miedzyczasie. A na głupoty typu antysemityzm w lekturach, wg. których wyuczyli" praktycznie cały nasz obecny Rząd(wszyscy są antysemitami???:) nie ma po prostu czasu. Zastanawiam się kto bierze pieniądze za wymyslanie takich bzdetów, bo chyba nie robi tego w czasie wolnym od pracy?Czemu nie zajmą sie poważnymi problemami ekonomicznymi a takim czymś? Sorki za rozpiskę, ale po prostu mnie to wpienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musamman2 Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 Ludzie, o co wam chodzi, głosowaliście na różowych, to teraz macie. Teraz michnikoidy rozdają karty i Wybiórcza decyduje o tym, kto jest antysemitą, a kto bohaterem. A pamiętacie artykuły Kuronia w GW, w których uzasadniał, że ohaterowie" z UPA zasługują na szacunek, bo walczyli o wolną Ukrainę? Kuroń nie żyje, ale Wybiórcza się nie zmieniła. Lansuje Grossa, a każdego, kto ośmieli się zaprzeczyć jego kłamstwom, mianuje antysemitą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niewierny Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 Antysemityzm w Polsce.Powstał w czasie i po II wojnie przybierał strasznie dziwne formy. Od nienawiści z powodu cyt. przez nich Niemcy napadli na Polskę" po beznadzieję łysych, którzy nie wiedzą co rysują na murze. Do tego czasu mieli u Nas jak w niebie i kropeczka!!!Cierpienia których uświadczyli NA TERENIE ZIEM POLSKICH zawdzięczają innym kolegom.Czy oficjalnie środowiska/organizacje żydowsie wychodzą z jakimiś pretensjami/roszczeniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.