Skocz do zawartości

RSO w Polsce - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

Forteca

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W niemieckiej publikacji natknąłem sie na zdjęcie z Polski, zrobione w 1999 i przedstawiające znalezionego RSO - podwozie + gąsienice + koła napinające i napędowe. Czy ktoś wie co sie z nim stało ? Sądzć z tego, że znalazł sie w niemieckiej publikacji, to został uratowany przed złomowaniem" czyli wywieziony za zachodnią granicę. A może jest jeszcze w Polsce ?
Napisano
Moge powiedziec z cala pewnoscia ze jesli chodzi o tego samego to jest w kraju.W sumie ladny kawalek!

pozdrawiam
Napisano
Widziałem most z napędem i kołami do RSO u jednego handlarza, pewnie już to opędzlował. A jeden chłop z ogniw gąsienicy wyłożył sobie chodniczek.
Napisano
wiem o 2 podwoziach, a nawet 3 RSO ktore sa do odkopania, trzecie nawet moze byc kompletne, gdyz po wojnie ciagnik zepchnieto do leju i zasypano. wszystko na prywatnej posesji
Napisano

Witam.Podłoga RSO gdzies w kieleckim w 2001r.Już jej nie ma,właściciel terenu dostał za nią 100zł + pół litra ;).Natomiast nie zgodził się na wydobycie jakiś resztek,które znajdowały sie obok-patrz zdjęcie niżej.

Napisano
Ta wanna byla strasznie zgnita te resztki sa rzeczywiscie z 2cm ale stan rowniez slaby a ogolnie to z wlascicielem wojowal strasznie pan L...... ale gosciu nie dal sie zastraszyc.Ale jak widac dalo sie dogadac!

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie