zaku Napisano 11 Marzec 2008 Share Napisano 11 Marzec 2008 Lepsza jakość zdjęcia. Może ktoś się skusi na jej identyfikacje? Innymi zdjęciami niestety na razie nie dysponuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blady1911 Napisano 11 Marzec 2008 Share Napisano 11 Marzec 2008 Może tak będzie lepiej widać. Niby 15-tka Leopolda I Habsburga (podobna) ale niestety to nie to. Szkoda, że druga strona była pokryta grubo gliniastym szajsem i nie było po co robic fotek. Teraz już w muzeum (mam nadzieję,że jest tam bezpieczna :) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiderski Napisano 12 Marzec 2008 Share Napisano 12 Marzec 2008 Oto co mi wpadło ostatnio w ręce. 50 złotych Warszawa 1929 r.pozdrArtur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiderski Napisano 12 Marzec 2008 Share Napisano 12 Marzec 2008 Druga strona banknotu! ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiderski Napisano 12 Marzec 2008 Share Napisano 12 Marzec 2008 No i bardzo fajny znak wodny....Dodam, że ten banknot przechodzić od czasów obiegowych do teraz pokoleniami naszej rodziny. Ale i tak w bardzo dobrym stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobo26 Napisano 13 Marzec 2008 Share Napisano 13 Marzec 2008 Jarosław to napewno bylo w niedzielę. My buszowaliśmy od strony Niekanina. Troszke zimnawo owszem bylo wiec po kilku godzinach sie zebralśmy. Gdy bylismy przy aucie to Was widzieliśmy (chyba z 4 chlopa przez lornetke bylo tylu widac) a ponizej stal samochodzik przy takiej drukowano-zwirowej drodze. I napewno samochodzk VW na blachach ZK***** bo obok niego przejezdzaliśmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camene Napisano 14 Marzec 2008 Share Napisano 14 Marzec 2008 Witam.Tyle podpatrzyłem z ratusza.Myślałem,że prace są bardziej zaawansowane.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 Chwała,jak widać... nic nowego nie widać (poza powyższą monetką i kilkoma drobiazgami). Cóż - pogoda nie dopisuje. Ociepli się to i żwawiej będzie szło machanie łopatami - choć w tym przypadku raczej nie kopie się na sztych hi hi...Jak tam dalsze i bliższe wyprawy? Mnie los przeznaczył na jakiś czas do rezerwy. Przez co najmniej 2 miesiące będę zdany jedynie na Wasze relacje (mam nadzieje, że mnie nie zawiedziecie hi hi). Czekam więc cierpliwie na wieści różne, a póki co kupiłem sobie Wojnę Iwana" - będzie lektura na dni bezczynnego leżenia w łóżku hi hi.Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 14 Marzec 2008 Share Napisano 14 Marzec 2008 Wojna, piszę się na pożyczki jak przeczytasz.Ostatnio przeczytałem w dwa dni Snajper na froncie wschodnim". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 WitamPo długim tygodniu pracy wygospodarowałem trochę czasu aby zaglądnąć do katalogu wpisując 1 REICHS MARK 1926 A. W padła mi w oko ta Mareczka . pozdrawiam ...J...P.S Jakieś plany na jutro ? jestem na gg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 18 Marzec 2008 Autor Share Napisano 18 Marzec 2008 Chwała,Jarosławie, Twój katalog skrywa niesłychane okazy hi hi... gratuluję zapatrzenia na Marka hi hiL.: oczywiście jak tylko przeczytam to jesteś pierwszy w kolejce. Jednak troche to potrwa - zostawiam sobie ta lekturę na przymusowe leżenie - co niechybnie niedługa nastąpi.Kombinuję jeszcze jak ustawić komputer przy łóżku, żeby mieć jakichś kontakt ze światem i podciągnąć stronę...Pogoda wystraszyła chyba większość spacerujących - stąd tak mało informacji z terenu. Mam jednak nadzieję, że już po świętach będzie lepiej.Byłem niedawno na małej ekskursji - ojciec zabrał mnie do swego znajomego, gdzie na jego posesji wystawione są na widok publicczny kule armatnie, żarna i cała masa niedzisiejszych przedmiotów. Niestety właściciela nie zastaliśmy - ale z peewnością jeszcze tam wrócę w celu uzyskannia informacji o pewnych miejscach...Czeam na wieści... M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 22 Marzec 2008 Autor Share Napisano 22 Marzec 2008 Chwała,Nie jest to jajko Fabergé, ale w związku ze świętami jest całkiem na miejscu. Coś takiego spotkałem będąc na wycieczce... może dowiem się gdzie została znaleziona, a samą zdołam zdobyć hi hi.Najlepszego na święta, bogatego zająca w terenie (takiego, który wskazuje miejscówki hi hi) i w miarę suchego Dyngusa, bo nadmiar wody w terenie nie sprzyja... dla zaglądających i piszących czasami...- to mówiłem ja...Liczę na jakiekolwiek wieści z terenu - bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 28 Marzec 2008 Autor Share Napisano 28 Marzec 2008 Chwała,widzę, że Towarzystwo się zacięło i nie ma czasu na słów kilka, na spotkanie... pogoda nie jest najgorsza - czyżby nagłe drastyczne braki czasowe, u wszystkich? Nikt tu nie zagląda, nie ma nic do powiedzenia, zaplanowania, wspomnienia?A może strach przed służbami paraliżuje Wasze umysły hi hi...mniemam, że to wiosenne przesilenie tak na Was wpływa. Ja niestety nie mogę się wybrać w teren od dłuższego czasu - muszę się nieco oszczędzać z wysiłkiem, ale już w poniedziałek będą mnie naprawiali, więc jest nadziej, że po jakimś okresie rekonwalescencji będę mógł wyruszyć...Czekam na sygbały z różnych stron - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 Wojna trzym sie i nie daj sie za bardzo pokaleczyć. Wracaj szybko do pełnosprawności. pozdrawiam. r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 Życzę szybkiego powrotu do zdrowia Wojna.Jesteś Dobrym Dchem (DD)tego wątku - bez Ciebie dawno by zanikł.Pozdrawiam Luger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiderski Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 Witam wszystkich!!!Luger - i tu twoja racja gdyby nie nasz Wojenka to pewnie wątek pod wezwaniem Koszalin vol. by chyba się rozmył.Wojna - wracaj do zdrowia jak najszybciej, trzymaj się cało!Niestety u mnie zupełny brak czasu - praca od świtu do zmierzchu, hehehe. Ale odbiję to sobie w tym sezonie (mam nadzieje).A jak tam prace pod ratuszem, nie ma żadnych wieści?pozdrArtur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiderski Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 Luger mogę pożyczyć tobie książkę - Historia Garnizonu w Koszalinie bo już ją mam jak byś chciał?!pozdrArtur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 Książkę z chęcią pożyczę w poniedziałek bo cały weekend tyram.Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 WitamCoś ta praca chyba za bardzo absorbuje ,jeśli nawet umawiacie się tutaj hihiZdrowiej szybko Wojenka bo wiosna idzie :))To znaczy jak? Możesz chodzić byle nie za szybko?? Bo może by jakieś piwko.....(?)Zdrówka życzę!Pozdrawiam der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werewolf Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 witam Wszystkichdość często przeglądam forum Odkrywcy a nie zauważyłem wątku odkrywców aszego" miasta :)interesuje się historia 2WS ale także bardzo wciąga mnie historia Koszalina,odbywałem kilka spacerków ale skutek był mało zadowalający .. po spacerach po lesie było kilka łusek(raczej z broni myśliwskiej) i podkowy.. wiec tym bardziej się ciesze że tyle ciekawych rzeczy kryje moja okolica(patrząc na Wasze fanty)niestety jak narazie nie mam swojej wykrywki i zależny jestem czy udaje się pożyczyć od znajomego :) ale jakby ktoś w jakis weekend nie chcial sam jak palec się wałęsać po polach i lasach itp to zgłaszam się na ochotnika do dotrzymania towarzystwa ;) jeśli tylko czas pozwoli(prosze pisac maila) dziś patrząc na wykopaliska na rynku zacząłem się zastanawiać co sięstało z pomnikiem,,, czy Niemcy go ukryli czy może już Rosjanie wywiezli lub poprostu zniszczyli.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 30 Marzec 2008 Autor Share Napisano 30 Marzec 2008 Chwała,dziękuję Wszystkim za słowa...L.: Dobry Duch - dobre (może raczej Do Dupy ha ha)... jak tam, może w maju skoczymy większa grupą na te pustki co to wiesz? Zajmij sie tym jakby co.der K. - niestety na piwko jest już za późno, ale jak wszystko się ułoży to... zobaczymy. Najważniejsze, żebym mógł w pole wychodzić hi hi, toć wiosna, robota czeka - my rolnicy wiemy o czym mowa hi hi.Spiderski: ja też piszę się na ową publikację do poczytania, zaraz po Lugerze (co prawda mam ją w postaci pdf, ale niestety nie całą, a nie miałem czasu żeby podjechać do drukarni i wyciągnąć od nich egz.)Romkow: mam nadzieję, że chłopaki w zielonych fartuchach mają wprawne ręce i nie zrobią niczego czego sam bym nie uczynił ha ha... a ja sobie życzę powrotu do szaleństwa - czyli pełnosprawności inaczej pojętej ha ha - warto zwariować na czas jakiś...werewolf: witamy wśród rolników-amatorów. Wykopki wprawdzie na jesieni bywają, ale w związku z ciągłą zmianą klimatu zbiory bywają coraz częstsze...Pomnik, ach pomnik... były o tym słowa, sporo ich znajdziesz na forum koszalin24... to niezwykłe trofeum czeka na nas pogrążone w odmętach historii, a daj Boże w ziemi...Tymczasem tyle, idę spakować piżamkę, zabrać misia i rano zmykam hi hi. Czekam na relacje z prac polowych w naszym PGR - zaczynam się martwić o plan pięcioletni...Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 WitamZdrowiej nam Wojenko szybko aby cię tak ładnie panowie naprawili jak mnie , fotka z katalogu na poprawienie sezonu wykopkowego .pozdrawiam i życzę zdrówka ! Jarosław. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 WitamNiedzielna wyprawa zakończona sukcesem tak długo oczekiwanym guziczek Napoleoński nr 126 średnicy 22 mm ,tylko szkoda że tak dużo przecierpiał , uszko całe ,guziczek prawdopodobnie spalony świadczą o tym wypieki i jego kruchość . Pozostałość rysy po drugiej stronie w miejscu pęknięcia świadczy po zahaczeniu go przez jakąś maszynę rolniczą . P.S Wojenko niebyłemu w temacie ale to nic nie zmienia zdrowiej nam , powodzenia !!!pozdrawiam ...J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek.klon Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 Spod ratusza takie wieści, że 'zostało znalezione wejście do tych sławetnych podziemnych tuneli Koszalina, które jak mówią źródła pisane łączyły najważniejsze zabytki naszego miasta. Do tej pory nie było potwierdzone ich istnienie(...). W ciągu kilku dni zostanie odgruzowane wejście do nich i po zbadaniu kompleksu przez archeologów zostanie oddany do zwiedzania dla turystów(...). Niewątpliwie będzie to atrakcja Koszalina(...)'Nie wiem czy dokładnie zacytowałem:D W Maxie mówili w wydarzeniach pierwszego kwietnia... Ale nie wiem czy to jest prima aprilis, czy nie:pWojna, wracaj do zdrowia:)Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaku Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 To niestety jest prima aprilis..pozdr.ZaKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.