obert8 Napisano 7 Styczeń 2008 Autor Napisano 7 Styczeń 2008 polecam w dzisiejszej Gazecie Wyborczej w dodatku DF jest super artykul o opbozie koncentracyjnym Treblinka jak miejscowa ludnosc po wojnie przekopywala teren bylego obozu w poszukiwaniu pozydowskiego zlota pzdr
der_bartosz Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Jedna wielka propaganda, przez gazetę-sami sie domyślcie
hOOpOe Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 zauwazylem ze cos ostatnio duzo w niej o antysemityzmie".
karpik Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Co w tym dziwnego, jeżeli to prawda.Słyszeliście pewnie o plądrowaniu po huraganach, trzesieniach ziemi...na wojnach.Ciężkie czasy zmuszały ludzi do gorszych rzeczy.Bogaty też by nie pogardził.To przecież takie ludzkie...
acer Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Jeszcze jedna okazja żeby dokopać. Przypadkiem zbiegło się z kolejnymi sensacjami" Pana G.
cis Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Koszerna przystawka do najnowszej publikacji odwiecznego tropiciela polskiego antysemityzmu http://wiadomosci.onet.pl/1461656,2677,1,0,1,kioskart.htmlnic bez przypadku......pozdr.
stangret Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Super. Niedlugo Swiat obarczy Nas za rozpetanie drugiej wojny swiatowej, jak zobacza Franka Dolasa w akcji. zenada.pozdrawiamstangret
Der Panzerfahrer Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 czytam i nie wierze sam w to co tam wypisane... dlatego nie skomentuje tych bredni bo wylece z forum z hukiem...zdrow
pomsee Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Panowie wyluzujcie z opowieści rodzinnym wiem, że takie poszukiwania" były faktem.
cis Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Normalne jak słońce w dzień, tylko ta promocja :):) Der Panzerfahrer nie komentuj, HUK spoko gość, szkoda by go było :) Zresztą ta gazeta nie wymaga już komentarzy.
martian. Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Der Panzerfahrer dlaczego od razu z Hukiem on sie jeszcze nie wypowiedział. Tylko humor już mnie ratuje przed tym szajsem jaki czytam w prasie, oglądam w tv, a nieraz i na tym forum...Była gdzieś dobra polemika poparta znalezionymi materiałami z miejsca zbrodni w Jedwabnem. W mogiłach znaleziono niemieckie pociski i łódki niemieckie od Mausera. Nich sobie antypolskość może przypomną, albo niech im to ktoś rzeczowo przypomni....
pomsee Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Kiedy na forum pojawia się w jakiejkolwiek formie słowo Zyd od razu pojawiają się dyżurni patrioci", obrońcy narodowej czystości Polaków (Martian to nie do Ciebie)Polska dla Polaków Panowie? :/
acer Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Księżyc dla Księży :]Pomsee, nie posądzaj wszystkich od razu o nienawiść rasową, ale z drugiej strony każdy ma prawo do własnych poglądów prywatnych.
kopijnik2 Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 powiem tak: - jeszcze nie czytałem,- na podstawie informacji lokalnych, mogę powiedzieć, że różne zjawiska" się działy, (i dzieją dalej)...- nie odrzucałbym różnych - na pozór fantastycznych wątków...- jak przeczytam - dam małą recenzję...
dect Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Ja [wymoderowalem]... Z tego co szanowne gremium pisze wyzej to GW to najwieksze i najbardziej jadowite siedlisko zydowskiego lobby i spiskowcow w naszej RP? Bo co? Bo Michnik Zyd? Ano Zyd. Ale jakos nie przypominam sobie, zeby symbolem GW byla kiedys gwiazda czy menora. Acer - ok, pewnie, ze ma prawo. Ale nie uwazasz, ze pomsee ma duzo racji w tym co napisal? Kiedy wreszcie w Polsce skonczy sie ta paranoja?
acer Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Kiedy w Polsce skończy się ta Paranoja ?Oooooj , kolego to pytanie za sto punktów... Od czasów późnego Kazimierza Wielkiego to pytanie sobie zadawano...Mentalności Polaków nie da się tak łatwo zmienić....
jazlowiak Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Gazecie można zarzucić tylko brak opisania związków przyczynowo-skutkowych, kto, kiedy i dlaczego wymordował w Treblince te 900000 osób. Wolę zostać okradziony przez pijanego Polaczka niż zamordowany i okradziony przez kulturalnego Niemca. I taka jest różnica między polskim i niemieckim antysemityzmem.
Soczewa Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 My pierwsi w Europie mieliśmy wolność wyznania.Czy to było tylko na papierze? W szkole uczyli, że nie;))
pomsee Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Nie widziałem, nie czytałem ale swoje zdanie na ten temat mam.:/Całe szczęście, że to ogólnoludzka cecha a nie tylko polska. Szkoda tylko, że tak licznie reprezentowana.
acer Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Pomsee, daj spokój, tak tu już jest i nic nie zmienisz.Dla Polaka normalne było najzad na dwór sąsiada, zgwałcenie i zabranie obcych kobiet, wyprucie szablą mózgu i za 10 minut modlitwa do wszystkich świętychAlbo udział w mszy, zaraz potem zabicie kluczem francuskim małżeństwa i potem jeżdżenie na Jasną Górę i składanie datków w intencji niewykrycia sprawcówA ty narzekasz na jakieś stałe przesądy Polaków :/
kopijnik2 Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Panowie - merytorycznie - proszę...akurat na tematy tego terenu trochę więcej jak coś mogę powiedzieć i bynajmniej - nie tylko z zapisanych historii...mam ten dyskomfort, że jeszcze materiału nie znam...a może to zaleta:)Michnika, Franka Dolasa, Grosa - tam nie było......Kiedy wreszcie w Polsce skonczy sie ta paranoja?... - za moich czasów" była tylko informacja o Żegocie" - oficjalnie. Trochę czasy się zmieniły i to, o czym w erenie" wszyscy" wiedzieli, zaczęło trafiać do publikatorów...czymś innym jest wyrażanie emocji związanych z akceptacją treści, a zupełnie inną sprawą negacja zdarzeń...warto zrozumieć, że:...partyzantka to nie Janosikowie, wojna - nie gierka komputerowa, a człowiek bywa różny - niezależnie od nacji czy munduru..._______________dokładnie w temacie: zapewne w artykule padły nazwy trzech, lub czterech miejscowości.wystarczy przyjrzeć się i policzyć ilość inwestycji" z lat 50-tych i porównać w równie oddalonych od cywilizacji wsiach...
pomsee Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Acer ta hipokryzja strasznie mnie wkurza. Czasem myślę, że może gdyby rewolucja na kształt francuskiej zdarzyłaby się w Polsce to może wtedy bylibyśmy świeckimi republikanami a nie jakąś karykaturalną mieszanką sacrum i profanum.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.