obert8 Napisano 7 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2008 polecam w dzisiejszej Gazecie Wyborczej w dodatku DF jest super artykul o opbozie koncentracyjnym Treblinka jak miejscowa ludnosc po wojnie przekopywala teren bylego obozu w poszukiwaniu pozydowskiego zlota pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Jedna wielka propaganda, przez gazetę-sami sie domyślcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hOOpOe Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 zauwazylem ze cos ostatnio duzo w niej o antysemityzmie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Co w tym dziwnego, jeżeli to prawda.Słyszeliście pewnie o plądrowaniu po huraganach, trzesieniach ziemi...na wojnach.Ciężkie czasy zmuszały ludzi do gorszych rzeczy.Bogaty też by nie pogardził.To przecież takie ludzkie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Jeszcze jedna okazja żeby dokopać. Przypadkiem zbiegło się z kolejnymi sensacjami" Pana G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cis Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Koszerna przystawka do najnowszej publikacji odwiecznego tropiciela polskiego antysemityzmu http://wiadomosci.onet.pl/1461656,2677,1,0,1,kioskart.htmlnic bez przypadku......pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stangret Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Super. Niedlugo Swiat obarczy Nas za rozpetanie drugiej wojny swiatowej, jak zobacza Franka Dolasa w akcji. zenada.pozdrawiamstangret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Der Panzerfahrer Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 czytam i nie wierze sam w to co tam wypisane... dlatego nie skomentuje tych bredni bo wylece z forum z hukiem...zdrow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Panowie wyluzujcie z opowieści rodzinnym wiem, że takie poszukiwania" były faktem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cis Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Normalne jak słońce w dzień, tylko ta promocja :):) Der Panzerfahrer nie komentuj, HUK spoko gość, szkoda by go było :) Zresztą ta gazeta nie wymaga już komentarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Der Panzerfahrer dlaczego od razu z Hukiem on sie jeszcze nie wypowiedział. Tylko humor już mnie ratuje przed tym szajsem jaki czytam w prasie, oglądam w tv, a nieraz i na tym forum...Była gdzieś dobra polemika poparta znalezionymi materiałami z miejsca zbrodni w Jedwabnem. W mogiłach znaleziono niemieckie pociski i łódki niemieckie od Mausera. Nich sobie antypolskość może przypomną, albo niech im to ktoś rzeczowo przypomni.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Kiedy na forum pojawia się w jakiejkolwiek formie słowo Zyd od razu pojawiają się dyżurni patrioci", obrońcy narodowej czystości Polaków (Martian to nie do Ciebie)Polska dla Polaków Panowie? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cis Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Przykra sprawa ehhhhhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Księżyc dla Księży :]Pomsee, nie posądzaj wszystkich od razu o nienawiść rasową, ale z drugiej strony każdy ma prawo do własnych poglądów prywatnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 powiem tak: - jeszcze nie czytałem,- na podstawie informacji lokalnych, mogę powiedzieć, że różne zjawiska" się działy, (i dzieją dalej)...- nie odrzucałbym różnych - na pozór fantastycznych wątków...- jak przeczytam - dam małą recenzję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Ja [wymoderowalem]... Z tego co szanowne gremium pisze wyzej to GW to najwieksze i najbardziej jadowite siedlisko zydowskiego lobby i spiskowcow w naszej RP? Bo co? Bo Michnik Zyd? Ano Zyd. Ale jakos nie przypominam sobie, zeby symbolem GW byla kiedys gwiazda czy menora. Acer - ok, pewnie, ze ma prawo. Ale nie uwazasz, ze pomsee ma duzo racji w tym co napisal? Kiedy wreszcie w Polsce skonczy sie ta paranoja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Kopijnik2: I o to chodzi, i o to chodzi :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Kiedy w Polsce skończy się ta Paranoja ?Oooooj , kolego to pytanie za sto punktów... Od czasów późnego Kazimierza Wielkiego to pytanie sobie zadawano...Mentalności Polaków nie da się tak łatwo zmienić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Gazecie można zarzucić tylko brak opisania związków przyczynowo-skutkowych, kto, kiedy i dlaczego wymordował w Treblince te 900000 osób. Wolę zostać okradziony przez pijanego Polaczka niż zamordowany i okradziony przez kulturalnego Niemca. I taka jest różnica między polskim i niemieckim antysemityzmem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Jazłowiak - powiedz to Grosowi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soczewa Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 My pierwsi w Europie mieliśmy wolność wyznania.Czy to było tylko na papierze? W szkole uczyli, że nie;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Nie widziałem, nie czytałem ale swoje zdanie na ten temat mam.:/Całe szczęście, że to ogólnoludzka cecha a nie tylko polska. Szkoda tylko, że tak licznie reprezentowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Pomsee, daj spokój, tak tu już jest i nic nie zmienisz.Dla Polaka normalne było najzad na dwór sąsiada, zgwałcenie i zabranie obcych kobiet, wyprucie szablą mózgu i za 10 minut modlitwa do wszystkich świętychAlbo udział w mszy, zaraz potem zabicie kluczem francuskim małżeństwa i potem jeżdżenie na Jasną Górę i składanie datków w intencji niewykrycia sprawcówA ty narzekasz na jakieś stałe przesądy Polaków :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Panowie - merytorycznie - proszę...akurat na tematy tego terenu trochę więcej jak coś mogę powiedzieć i bynajmniej - nie tylko z zapisanych historii...mam ten dyskomfort, że jeszcze materiału nie znam...a może to zaleta:)Michnika, Franka Dolasa, Grosa - tam nie było......Kiedy wreszcie w Polsce skonczy sie ta paranoja?... - za moich czasów" była tylko informacja o Żegocie" - oficjalnie. Trochę czasy się zmieniły i to, o czym w erenie" wszyscy" wiedzieli, zaczęło trafiać do publikatorów...czymś innym jest wyrażanie emocji związanych z akceptacją treści, a zupełnie inną sprawą negacja zdarzeń...warto zrozumieć, że:...partyzantka to nie Janosikowie, wojna - nie gierka komputerowa, a człowiek bywa różny - niezależnie od nacji czy munduru..._______________dokładnie w temacie: zapewne w artykule padły nazwy trzech, lub czterech miejscowości.wystarczy przyjrzeć się i policzyć ilość inwestycji" z lat 50-tych i porównać w równie oddalonych od cywilizacji wsiach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Acer ta hipokryzja strasznie mnie wkurza. Czasem myślę, że może gdyby rewolucja na kształt francuskiej zdarzyłaby się w Polsce to może wtedy bylibyśmy świeckimi republikanami a nie jakąś karykaturalną mieszanką sacrum i profanum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.