to17071990 Napisano 2 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2008 NA allegro znalazłem taką oto replikę flaka. Opinie pozostawiam wamhttp://allegro.pl/item290307143_flak_38_2cm.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 no ciekawy pomysl ,podziwiam umiejetnosci i samozaparcie . Ale zeby uzywac to w rekonstrukcji to wymaga jeszcze pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Ciekawostka, być może komuś się przyda... szkoda że nie Flak 88, ten by robił wrażenie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 3 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2008 Niewielu jest gości , którym chciałoby sie robić replikę 88-ki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Chcieć nie zawsze znaczy móc. ;-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Dokładnie, kiedyś zrobiłem model z kartonu 88-ki, tyle tam było urek" i pokręteł, że głowa boli.Także replika 1:1 to wyższa szkoła jazdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 3 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2008 Moim zdaniem przeciętnemu człowiekowi lepiej sie za to nie brać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 Witam . Ta replika była już na kilku rekonstrukcjach ;))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otto33 Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 czy ja wiem? wystarczy miec dobrą polską tokarkę z lat 60-70 frezarke stołową i nie ma rzeczy nie do zrobienia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 5 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2008 Jeśli by było tak łatwo , to czemu nikt nie robi ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal7589 Napisano 5 Styczeń 2008 Share Napisano 5 Styczeń 2008 Bo łatwe to chyba nie jest ;p masa detali i postaraj sie jeszcze żeby to wszystko było ruchome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otto33 Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 sluchaj nie mowie ze to jest łatwe. wiele rzeczy juz budowalem od podstaw i wiem ze to zawsze sa cholerne wyrzeczenia w zasadzie wszystkiego. ale jak zaczynasz i masz blizej niz dalej do konca to az chce sie robic;) pozatym musisz miec plany konstrukcyjne bo ze zdjec to tak trudno cos zrobic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 zaryzykowałbym stwierdzeniem, iż potrzebne są rysunki techniczne, a w przypadku takiego działa to kilka jebitnych arkuszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 juz lepiej by bylo uzyc czesci oryginalnych i uzupelnic replikami czego nie ma , np lufa do 88 lezy w gdansku niestety ucieta w polowie dlugosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 Coś mi się zdaje, że w przypadku takiego działka stwierdzenie kilka jebitnych arkuszy" to bardzo delikatnie powiedziane. Ja bym stawiał na kilkanaście grubych segregatorów. Poza tym dokumentacja to jedno, możliwości wykonawcze to co innego. Frezarki i tokarki raczej nie wystarczą, bo w takim sprzęcie jest kupa częsci kutych lub tłoczonych, a nie wiem ile przydomowych warsztacików w Polsce dysponuje np. prasami o nacisku kilkudziesięciu ton. To jest, że tak powiem inna skala (przemysłowa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otto33 Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 kazdy warsztat samochodowy jest wyposazony w prase o ucisku minimum 10T. wiem cos o tym bo takowy prowadze i wiele rzeczy sie robilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.