Sv Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 A jak już mówimy o niebieskich ludzikach to może Ktoś mi powie, co to za formacja gania porządnych ludzi po lesie w tych błekitnych beretach:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakker Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 Sv oj chyba mój berecik za duzo by nie pomógł,szary on taki i do niczego nie podobny.Niestety nie ta firma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 masz rację...pomieszało mi się z żetonem" :)ale za to pilnuj tego kanarka, bo coś długo go już trzymają w serwisie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 Hehehe, berecik zawsze można zmienić, stosownie do sytuacji :)Wróciłem, Sv nastawiaj się już na weekend :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hugo Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 Witam kolegów z okolic poznania dostałem maila od PG węc się wpisuje. Jestem Hugo mieszkam w zakrzewie pod p-ń dopiero co kupiłem wykrywkę i zaczełem chodzic do lasu u mnie , jakieś efekty są ale samemu tak jakoś głupio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 Witam Hugo,Myślałem już kiedyś o tych lasach (Palędzie). Szumowski pisze w swojej książce Bitwa o Poznań 1945", że tam właśnie, po sforsowaniu Warty pod Czapurami, skoncentrowała się duża ilość oddziałów radzieckich(nie pamiętam jakich), przed ruszeniem na Pniewy i dalej na Kostrzyn. Mówiąc o efektach, masz na myśli monety czy pamiątki drugowojenne? O walkach w tamtym rejonie nic napisane w tej książce akurat nie jest, co jednek nie znaczy, że jakichś mniejszych potyczek tam nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jastrzab Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 PG miales pomyslec o pyrce dla mnie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hugo Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 Głównie militarka ale to są lasy zakrzewskie tam nie było raczej walk tylko zbiorowe mordy ludności są pozatym 3 duże mogiły. ale niedaleko tego miejsca jest też coś innego. znam historie tego miejsca od kolegi a on dalej od ojca i sprawdziło się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hugo Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 Pozatym niedaleko są kalwy tam ponoc stacjonowały rosyjskie wojska też tak słyszałem są tam jakieś umocnienia ale jeszcze nie byłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Uff... :)Wróciłem z Ziem Wyzyskanych - mało było czasu na chodzenie, bo roboty w obejściu" dużo ale było ciekawie.Na Pyrce zrobiłem mała wyklejankę - fotki nie obrobione, bo jeszcze się programiku nie dorobiłem:)Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R23 Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 SV akurat byłem u 281 jak dostał sms-a od ciebie ,no i tak myślałem znowu coś przywiezie z tych swoich landów .Ty to potrafisz człowieka zmotywować.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Żal było opuszczać Brandenburgię ale niech wiosna nastanie to się tam wróci. Można się kiedy w busa załadować i jak to Ktoś powiedział : zawsze przecież można pozwiedzać Festung Küstrin" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 Hehehe, święte słowa :) Gratulacje, natrzepałeś znów, aż miło popatrzeć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakker Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 Hm a gdzie to mozna te znaleziska obaczyć.Może jakis linczek dacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 Może kolega Sv, wstawi później dla ciebie fotkę listków" o które się potykał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 Ależ są w dziale Konserwacja", a parę niestety połamanych na drobne nie brałem...Reszta fotek na Pyrze.Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 Tej nie będę moczył w oliwce bo jej może tylko zaszkodzić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 Ta popływa sobie jeszcze - ma na sobie trochę mułu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 i buteleczka na trunki? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 PG - tak jak obiecałem jedna szpanga jest dla Ciebie.Tyko nie wiem z której zrezygnować??? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 Sv, dzięki :) Czymś cię interesującym, postaram się odwdzięczyć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krysteks Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 Powiedzcie Panowie jak to jest z poszukiwaniami u sąsiadów za Odrą ? Co potrzeba żeby spokojnie polatać z wykrywką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 Musiałbyś pogadać z Benem - nieraz tam bywa. Ogólnie powiedziawszy gorzej niż u nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 Panowie, weekend ma być zupełnie przyjemny :) Czas coś zaplanować! Sobota pewnie upłynie na indywidualnych wypadach, oczekuję propozycji na niedzielę - możnaby większą grupą znów gdzieś ruszyć, a przy okazji zainteresowani, podyskutować (temat znany). Może jak zwykle niedzielna zbiórka na parkingu w Biedrusku? Godzina do ustalenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 Z niedzielą u mnie może być krucho - sobota do wykorzystania...PG wejdź na Pyrkę mam tam do Ciebie pytanie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.