Sv Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 A jak już mówimy o niebieskich ludzikach to może Ktoś mi powie, co to za formacja gania porządnych ludzi po lesie w tych błekitnych beretach:)?
fakker Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Sv oj chyba mój berecik za duzo by nie pomógł,szary on taki i do niczego nie podobny.Niestety nie ta firma :)
Sv Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 masz rację...pomieszało mi się z żetonem" :)ale za to pilnuj tego kanarka, bo coś długo go już trzymają w serwisie...
PG Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Hehehe, berecik zawsze można zmienić, stosownie do sytuacji :)Wróciłem, Sv nastawiaj się już na weekend :)
Hugo Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Witam kolegów z okolic poznania dostałem maila od PG węc się wpisuje. Jestem Hugo mieszkam w zakrzewie pod p-ń dopiero co kupiłem wykrywkę i zaczełem chodzic do lasu u mnie , jakieś efekty są ale samemu tak jakoś głupio.
kamdrum Napisano 5 Luty 2008 Autor Napisano 5 Luty 2008 Witam Hugo,Myślałem już kiedyś o tych lasach (Palędzie). Szumowski pisze w swojej książce Bitwa o Poznań 1945", że tam właśnie, po sforsowaniu Warty pod Czapurami, skoncentrowała się duża ilość oddziałów radzieckich(nie pamiętam jakich), przed ruszeniem na Pniewy i dalej na Kostrzyn. Mówiąc o efektach, masz na myśli monety czy pamiątki drugowojenne? O walkach w tamtym rejonie nic napisane w tej książce akurat nie jest, co jednek nie znaczy, że jakichś mniejszych potyczek tam nie było.
Hugo Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Głównie militarka ale to są lasy zakrzewskie tam nie było raczej walk tylko zbiorowe mordy ludności są pozatym 3 duże mogiły. ale niedaleko tego miejsca jest też coś innego. znam historie tego miejsca od kolegi a on dalej od ojca i sprawdziło się.
Hugo Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Pozatym niedaleko są kalwy tam ponoc stacjonowały rosyjskie wojska też tak słyszałem są tam jakieś umocnienia ale jeszcze nie byłem.
Sv Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Uff... :)Wróciłem z Ziem Wyzyskanych - mało było czasu na chodzenie, bo roboty w obejściu" dużo ale było ciekawie.Na Pyrce zrobiłem mała wyklejankę - fotki nie obrobione, bo jeszcze się programiku nie dorobiłem:)Sv
R23 Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 SV akurat byłem u 281 jak dostał sms-a od ciebie ,no i tak myślałem znowu coś przywiezie z tych swoich landów .Ty to potrafisz człowieka zmotywować.pozdro.
Sv Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Żal było opuszczać Brandenburgię ale niech wiosna nastanie to się tam wróci. Można się kiedy w busa załadować i jak to Ktoś powiedział : zawsze przecież można pozwiedzać Festung Küstrin" :)
PG Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Hehehe, święte słowa :) Gratulacje, natrzepałeś znów, aż miło popatrzeć!
fakker Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Hm a gdzie to mozna te znaleziska obaczyć.Może jakis linczek dacie ?
PG Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Może kolega Sv, wstawi później dla ciebie fotkę listków" o które się potykał :)
Sv Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Ależ są w dziale Konserwacja", a parę niestety połamanych na drobne nie brałem...Reszta fotek na Pyrze.Sv
Sv Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Tej nie będę moczył w oliwce bo jej może tylko zaszkodzić....
Sv Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 PG - tak jak obiecałem jedna szpanga jest dla Ciebie.Tyko nie wiem z której zrezygnować??? :)
PG Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Sv, dzięki :) Czymś cię interesującym, postaram się odwdzięczyć :)
krysteks Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Powiedzcie Panowie jak to jest z poszukiwaniami u sąsiadów za Odrą ? Co potrzeba żeby spokojnie polatać z wykrywką.
Sv Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Musiałbyś pogadać z Benem - nieraz tam bywa. Ogólnie powiedziawszy gorzej niż u nas.
PG Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 Panowie, weekend ma być zupełnie przyjemny :) Czas coś zaplanować! Sobota pewnie upłynie na indywidualnych wypadach, oczekuję propozycji na niedzielę - możnaby większą grupą znów gdzieś ruszyć, a przy okazji zainteresowani, podyskutować (temat znany). Może jak zwykle niedzielna zbiórka na parkingu w Biedrusku? Godzina do ustalenia :)
Sv Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 Z niedzielą u mnie może być krucho - sobota do wykorzystania...PG wejdź na Pyrkę mam tam do Ciebie pytanie:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.