Sv Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 szpila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 Jak mnie pamięć nie myli, 281 znalazł identyczną :) Na moje, może być jakaś broszka lub spinka?Razem macie komplecik :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzeł39 Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 A nie jest to przypadkiem fibula?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 Hm - nie zastanawiałem się nad tym...Jakiś gość sprzedał tu:http://www.allegro.pl/item290799458_fibula.htmlcoś podobnego z opisem fibuła (?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzeł39 Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 Witam!Najbardziej przypomina II 40 wg Almgrena, a więc okres wpływów rzymskich B2/C1; III-IV w n.e . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
focke Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 Sv gratulacje ciekawe trafienie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 No to ciekawostki obaj wyszarpaliście :) Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jastrzab Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 Witam panowie byl ktos z was moze w pyzdrach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 Jastrząb, na temat Pyzdr pewnie kolega Pyra75 mógłby parę ciekawostek ci opowiedzieć, proponuję priv lub na kawę do niego uderzyć :) Osobiście myślałem o tym rejonie, ale dopiero na wiosnę :)Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 Dzięki za inf. - myślałem, że to XIX w. spinka.Muszę więc ją szybko przełożyć ze skrzynki z gratami do skrzyneczki z mymi skarbami".Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jastrzab Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 Witaj PG o pyzdrach posiadam wystarczajaca wiedze poprostu zapytalem czy ktos z kolegow penetrowal juz ten teren a propo pyry75 jezeli moze to niech poda swoj nr GG pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jastrzab Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 Witaj PG o pyzdrach posiadam wystarczajaca wiedze poprostu zapytalem czy ktos z kolegow penetrowal juz ten teren a propo pyry75 jezeli moze to niech poda swoj nr GG pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 Witam!Oto moja klamra,niestety się różni:(Pozdr.281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzeł39 Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 Polecam stronkę ---> http://www.archeonwl.republika.pl/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 281, zbytnio się nie różni, nie przesadzaj :) Pewnie ten sam okres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 Fajna strona.Tak jak mówisz - będzie ten sam typ ( kształt lekko odmienny ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2008 Widzę, że przerzuciliście się na czasy jeszcze dawnieszjsze. Niedługo pewnie będzie epoka kamienia łupanego :D A tak w ogóle to faktycznie pogoda jest niczego sobie - w piątek ma być do 10 stopni, więc wiosna w pełni :) Mam nadzieję, że do soboty się takowa aura utrzyma.P.S. PG - czy podczas ostatniego wypadu do Piły wpadły ci w ręce jakieś z tych, co lubię ;) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 No witaj Kamdrum, dawno cię nie widziałem :) Niestety byłem zupełnie gdzie indziej (przy okazji mały rekonesans zrobiony), a jak dojechałem do Piły spadł śnieg i samemu nie chciało mi się od brata wynurzać, toteż i weekendowe zbiory jak widać były marne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2008 Spoko - mam nadzieję, że już na wiosnę zrobimy i Piłę, i okolice Drezdenka. Oby zdrowie było :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 A co, chorujesz? Mam nadzieję, że nie i już szykujesz się na jakiś wypadzik :) Przy okazji dostaniesz puchę, którą dla ciebie trzymam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 Witam!Mnie też już tęskno do weekendu i małego spacerku.W sobotę nie dam rady,(a propo nie ma u Was jakiegoś kanału do auta bo muszę podciągnąć ręczny?)Za to w niedzielę bym się pisał gdyby pogoda dopisała.kamdrum- do Ciebie też mam trochę sprzętu ale stan nie jest ciekawy:)Pozdr.281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2008 PG - na zdrowie za bardzo nie narzekam, więc jeżeli gorzej nie będzie, to do wiosny przerw w kopactwie nie przewiduję :)281 - co do nieciekawego stanu to jakoś pewnie to przeżyję ;)W ogóle to prognoza na sobotę wciąż obiecująca, więc z pewnością trzeba będzie troche popikać. Reszta szczegółów na Pyrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 To dobrze :) Jak spoglądam za okno z pracy, pogoda wyśmienita, aż się człowiek chce gdzieś wyrwać! Podobno ten stan rzeczy ma się utrzymać do poniedziałku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 A ja wróciłem z podrózy - jest wiosennie, więc może ziemia odtajała.PG sprzęt dotarł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.