PG Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Jak mnie pamięć nie myli, 281 znalazł identyczną :) Na moje, może być jakaś broszka lub spinka?Razem macie komplecik :D
Sv Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Hm - nie zastanawiałem się nad tym...Jakiś gość sprzedał tu:http://www.allegro.pl/item290799458_fibula.htmlcoś podobnego z opisem fibuła (?).
Orzeł39 Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Witam!Najbardziej przypomina II 40 wg Almgrena, a więc okres wpływów rzymskich B2/C1; III-IV w n.e .
PG Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 No to ciekawostki obaj wyszarpaliście :) Gratulacje!
jastrzab Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Witam panowie byl ktos z was moze w pyzdrach
PG Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Jastrząb, na temat Pyzdr pewnie kolega Pyra75 mógłby parę ciekawostek ci opowiedzieć, proponuję priv lub na kawę do niego uderzyć :) Osobiście myślałem o tym rejonie, ale dopiero na wiosnę :)Pozdr.
Sv Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Dzięki za inf. - myślałem, że to XIX w. spinka.Muszę więc ją szybko przełożyć ze skrzynki z gratami do skrzyneczki z mymi skarbami".Sv
jastrzab Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Witaj PG o pyzdrach posiadam wystarczajaca wiedze poprostu zapytalem czy ktos z kolegow penetrowal juz ten teren a propo pyry75 jezeli moze to niech poda swoj nr GG pozdrawiam
jastrzab Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Witaj PG o pyzdrach posiadam wystarczajaca wiedze poprostu zapytalem czy ktos z kolegow penetrowal juz ten teren a propo pyry75 jezeli moze to niech poda swoj nr GG pozdrawiam
281 Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Witam!Oto moja klamra,niestety się różni:(Pozdr.281
Orzeł39 Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Polecam stronkę ---> http://www.archeonwl.republika.pl/index.html
PG Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 281, zbytnio się nie różni, nie przesadzaj :) Pewnie ten sam okres.
Sv Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Fajna strona.Tak jak mówisz - będzie ten sam typ ( kształt lekko odmienny ).
kamdrum Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Napisano 9 Styczeń 2008 Widzę, że przerzuciliście się na czasy jeszcze dawnieszjsze. Niedługo pewnie będzie epoka kamienia łupanego :D A tak w ogóle to faktycznie pogoda jest niczego sobie - w piątek ma być do 10 stopni, więc wiosna w pełni :) Mam nadzieję, że do soboty się takowa aura utrzyma.P.S. PG - czy podczas ostatniego wypadu do Piły wpadły ci w ręce jakieś z tych, co lubię ;) ?
PG Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 No witaj Kamdrum, dawno cię nie widziałem :) Niestety byłem zupełnie gdzie indziej (przy okazji mały rekonesans zrobiony), a jak dojechałem do Piły spadł śnieg i samemu nie chciało mi się od brata wynurzać, toteż i weekendowe zbiory jak widać były marne :)
kamdrum Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Napisano 9 Styczeń 2008 Spoko - mam nadzieję, że już na wiosnę zrobimy i Piłę, i okolice Drezdenka. Oby zdrowie było :D
PG Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 A co, chorujesz? Mam nadzieję, że nie i już szykujesz się na jakiś wypadzik :) Przy okazji dostaniesz puchę, którą dla ciebie trzymam :D
281 Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Witam!Mnie też już tęskno do weekendu i małego spacerku.W sobotę nie dam rady,(a propo nie ma u Was jakiegoś kanału do auta bo muszę podciągnąć ręczny?)Za to w niedzielę bym się pisał gdyby pogoda dopisała.kamdrum- do Ciebie też mam trochę sprzętu ale stan nie jest ciekawy:)Pozdr.281
kamdrum Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Napisano 10 Styczeń 2008 PG - na zdrowie za bardzo nie narzekam, więc jeżeli gorzej nie będzie, to do wiosny przerw w kopactwie nie przewiduję :)281 - co do nieciekawego stanu to jakoś pewnie to przeżyję ;)W ogóle to prognoza na sobotę wciąż obiecująca, więc z pewnością trzeba będzie troche popikać. Reszta szczegółów na Pyrze.
PG Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 To dobrze :) Jak spoglądam za okno z pracy, pogoda wyśmienita, aż się człowiek chce gdzieś wyrwać! Podobno ten stan rzeczy ma się utrzymać do poniedziałku :)
Sv Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 A ja wróciłem z podrózy - jest wiosennie, więc może ziemia odtajała.PG sprzęt dotarł?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.