kamdrum Napisano 1 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2008 Witam wszystkich w Nowym Roku i kolejnej - już piątej -odsłonie okolic Poznania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawron Napisano 1 Styczeń 2008 Share Napisano 1 Styczeń 2008 Nareszcie kolejna odsłona . 30 min wypad w nowym roku przyniósł 2x 1zł PRL ;)może w weekend pogoda dopisze i wpadnie coś fajnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 ciężki czas nastał, bo ziemia na polach mocno zmarźnieta.Pozostaje las lub jakiś park, więc pomyślcie na weekend o jakiejś miejscówce, by z kilofem nie latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 Nowy rok, nowy wątek :) Do weekendu przyglądnę się paru miejscom i może pomyślimy o jakimś rekonesansie, byle nie padało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawron Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 Za oknem -8C , ziemia tak zmarznięta że chyba młotek i przecinak będzie potrzebny. Zaczekam do plusowych temperatur ponieważ ja i mój LCD nie znosimy tego chłodu :), weekend spędzę szperając w starych mapach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 Może ktoś chodził po lesie lub parku? Ciekaw jestem czy tam jeszcze można wbić szpadel, bo tydzień temu jeszcze można było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 W lesie jest jeszcze ok, więc i park raczej mógłby być. Niestety w ten weekend, chyba z wami mnie nie będzie - co prawda jeszcze się waham, ale mam zaproszenie na wyjazd w obce landy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 ... czarnej za rany się zachciało?:)Przydałaby się jakaś - skoro tylko las zostaje to trzeba poszperać inf. o bojach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 Witam, pogoda kiepska i ziemia twarda. Faktcznie tylko las albo parki, ewentualnie łąki z trawą pozostały.W ramach apetytu, w dziale identyfikacja umieściłem znaleziska (kolegi) z czasu kiedy było jeszcze ciepło ( Sv - to tam gdzie był 1/2 sapa).pozdr.http://odkrywca-online.com/drobnica,569643.html#569643 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 Kaczka, fanciki kolegi od Garetta?Sv pewnie, że przydałaby się jeszcze jaka do kolekcji :) Jadę sobie w dwa różne miejsca, więc zobaczymy jak z czasem wyjdę i jak pogoda dopisze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 PG- Tak, najlepsze fanty wychodzą kiedy trzeba już wracać, a jemu w dodatku zaraz po tym padła bateria. I chyba zaraziliśmy go bakcylem. Mówi że woli rower i jak tylko się ociepli to odstawi piszczałkę. Ale ja w to nie wierzę, z ego" tak łatwo się nie wychodzi :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 Hehehe, nauczony doświadczeniem zawsze staram się mieć jakiś grosz w kieszeni lub dodatkowe bateryjki. Kaczka, może trzeba kolegę częściej w teren zabierać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 Na Pyrze zaktualizowałem katalog i wrzuciłem artykuł o drobnicy".Sygnet jak nie czyszczony to XX wiek.Na weekend można podjechać pod Oborniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 4 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2008 Sv - jeśli do lasu, to się chętnie z Tobą zabiorę :) Wiem, że w niedzielę już ma być całkiem znośnie, natomiast jutro wciąż jeszcze chłodno. W lesie jednak powinno być do przeżycia... A jeśli chodzi o las, to może by tak rejon Murowanej obmacać ?(wybieram się tam od jakiegoś czasu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 Jakbym jechał dam znać na komórę.Raczej w kierunku Niedzieli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 5 Styczeń 2008 Share Napisano 5 Styczeń 2008 A jest ktoś z poznania, kto kopie militarke? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 5 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2008 Ano kopie, kopie... Może samych łusek mega militarką bym nie nazwał, ale tam, gdzie łuski, tam i ja :DJesteś z Poznania Saper93? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 5 Styczeń 2008 Share Napisano 5 Styczeń 2008 No jasne. Tam gdzie łuska moze być i bagnet;) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Jak tam zbiory, byli gdzieś? U mnie dużo chodzenia a efekt mizerny: 1 Neu Groschen (10 Pfennige) 1848, 2 Pfennig 1874, 2 Pfennig 1916 i 5 Rentenpfennig 1924 :)Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Gdzie wy kopiecie. Jak dziś weszłem na pole to nie dało sie kopać. Ziemia jak skała. A byłem w poznaniu, obrzeża. Miałem w pewnym momencie duży sygnał, kopie, kopie. Sprawdzam i ciągle tam leży, zamieniam saperke w motyke", wale, wale i nic. Dalej tam leży. W lesie ziemia niewiele lepsza. Jeden nędzny gwóźdź. Ale sie wkur*****!!! Wiecie jakie doły? Normalnie myślałem ze nerwicy dostane. Nie było ich wiele, ale normalnie jak już była, to głęboka na conajmniej 0,5 szeroka na 0,7! Nic tam sie nie działo, więc pewnie koleś sie nakopał i nic nie znalazł. Jak bym go złapał to bym go saperką dosłownie zniszczył! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Byłem z Kamilem w Sobotę na naszej starej miejscówce. Z mocnym i naostrzonym szpadelkiem dało radę pokopać.U mnie cieńko - widać przedwojenne grosze dobrze przetrzepaliśmy wcześniej więc pozostały guziory LWP.Zna ktoś niemiecki? Wstawię na Pyrze tekst - może ktoś da radę?Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Sv wydrukowałem ten tekst, zerknę na niego podczas podróży i jutro w robocie. Na cuda nie licz, mój niemiecki daleki już jest od doskonałości :)Lepiej się pochwalcie co wyszarpaliście? Ja w niedzielę też dałem sobie spokój - śnieg spadł :(Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Rzuć okiem tylko na fragmenty teksty, gdzie są podane nazwy wiosek - rewalacji ale to w texcie nie spodziewam się bo na szybkiego wrzuciłem go w translatora. Są to krótkie wspomnienia wejścia Ruskich na teren mych landów. Myślełem, że będzie tam relacja nt. jakaś potyczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 No tak jak myślałeś Sv, bez rewelacji :(Swoją drogą, ma się podobno stopniowo ocieplać więc może gdzieś trzeba by weekendowy wypad zaplanować? Jak co to jakieś tam miejsca do sprawdzenia się znajdą, byle nie padało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 A tu mam foki - 281 chyba miał coś podobnego?Jakaś brosza tylko bardzo mocarna" - szpilą można by się było bronić:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.