Cyrograf15 Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 Do stali stalowa elektroda. Z zwykłej stali węglowej i co jakiś czas wymieniać jak zje.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 ile miejwięcej dać soli(sody kaustycznej) na 1l wody??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 150gWojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 witam,dolacze sie do dyskusji z pytaniem,czy elektroliza usunie farbe olejna z puszki po masce p-gaz? Pucha tandetnie pomalowana wspolczesnie,kupiona na pchlim targu.Czy lepiej zastosowac elektr;opalarke do usuwania starych farb?pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Oczywiście , że usunie ale będzie trzebabylo sie brudzić. Najlepiej kup taki środek do usuwania farb z powierzchni metalowych itp. Sam taki mam i świetnie usuwa wszelka farbe.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Tą puszke wygotuj w wodzie z proszkiem do prania. Dopiero wtedy da się ocenić czy do elektrolizy.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomisz Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 witam , jest spray do usuwania powłok lakierniczych o nazwie off" używają tego lakiernicy samochodowi ,pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 hmm,nie wiedzialem o takim srodku myslalem,ze bez bardziej inwazyjnej metody jak opalanie sie nie obejdzie.Poszukam i wyprubuje,dzieki.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 oto ta puszka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Do ściągania powłok jest jeszcze środek: Skansol.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Lepiej kup ten środek w zwykłej puszcze do nakładania pędzlem niż spray. Wtedy masz kntrole co i gdzie chcesz usunąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 wlasnie mialem zapytac w jakiej postaci jest taki srodek i w jaki sposob go uzyc,mysle ze pedzel bedzie odpowiedni.Srodek zakonserwowany jest az nad to,ktos w niej towot trzymal:-))pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hando_83 Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 witam, chcę kopić prostownik (elektroliza), mam na oku jeden (widoczny na zdjęciu), lecz słyszałem ze prostownik do elektrolizy nie powinien posiadać automatycznego obnizania natezenia czy napiecia w miare jak akulumator staje sie naładowany,czy rzeczywiście ma to znaczenie???jeśli tak to polećcie jakiś prostownik bez tej funkcjiz gory dziekipozdrops. ten na zdjeciu posuada niestety ta funkcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 Ten na zdieciu wygląda że posiada ręczną płynną regulacje prądu. Spadek poboru prądu w akumulatorach wynika z faktu jego naładowania a nie działania prostownika. Masz jakiś opis lub schemat elektryczny tego prostownika z zdięcia? Bo z samej foty nie dam ci gwarancji że się nada, pomimo że na taki wygląda. Jedyne zabezpieczenie jakie powinien mieć prostownik do elektrolizy to przeciwzwariowe.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 Ja stosuje taki- sam go zbudowałem ;b i jest lepszy niż te wszystkie chinole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hando_83 Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 niestety nie posiadam żadnych schematów budowyprostownik posiada płynna regulacje prądu ładowania zabezpieczenie przeciwzwarciowe w formie bezpiecznika,widać to na zdjęciu, niestety niewiele więcej potrafię powiedziec:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 Jezeli tak jak opisujesz to ten twoj prostownik powinien sie nadawać.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 A ja mam takie pytanie. Jak oczyścić przedmiot po elektrolizie z tego czarnego nalotu, tak żeby pozostał czysty metal?? Czasem z prostych przyczyn szczota druciana odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Szczota druciana na wiertarce lub szlifierce kątowej.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 A jak trudno dostępne miejsce to dremel z mini szczotą.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 No właśnie chodzi o te trudno dostępne miejsca, popróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Nic się nie wymyśli, pozostaje czyszczenie mechaniczne. Znaczy trzeba kombinować czym się da dość i tym czyścić.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werewolf Napisano 8 Październik 2009 Share Napisano 8 Październik 2009 może ktośrzuci okiem na ten post..mam ładowarke do tel. ale nie ma ilości Ajedyne dane to INPUT 220V I 50-60HZ MADE IN CHINA ;)chciałem jej użyć do elektrolizy 1 monety..nie mam Amperomierza niestety.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 8 Październik 2009 Share Napisano 8 Październik 2009 Z tego opisu nic nie wymika. Próbuj,w najgorszym wypadku wywali bezpieczniki w mieszkaniu a sama ładowarka spłonie żywym ogniem. Bez multimetra będzie trudno sprawdzić biegunowość, chyba że jest tam jeszcze jakiś opis.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salamandra Napisano 23 Październik 2009 Share Napisano 23 Październik 2009 Drodzy koledzy, mam gorącą prośbę, czy mógłby ktoś z Was pokazać ew. podpowiedzieć jaki konkretnie prostownik nadaje się do elektrolizy - np wkleić zdjęcie z allegro lub ściągnąc z neta oczywiście w rozsądnych pieniądzach. Ja mam taki problem. Otóż podłączyłem prostownik zgodnie z zaleceniami - przez jakieś 10-15 min coś się działo - fant jakby faktycznie z niego bąble leciały potem lipa wszycho zanikło i nic się nie dzieje. Dodam że prostownik mam z autoregulacją - z allegro, nie wiem czy mogew podac linka do niego ale nie chodzi o reklamę tylko o to żeby ktoś mi podpowiedzial czy się nadaje i dlaczego ew. się nie nadaje. W razie gdyby nie spodobało się to moderatorom prosze o usunięcie linka:http://www.allegro.pl/item777662660_prostownik_z_autoregulacja_pradu_6v_12v_promocja.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.