8total4 Napisano 23 Grudzień 2007 Napisano 23 Grudzień 2007 słabo widac i awers i rewers.jak mozesz to przepisz sygnatury i opisz herb.ja widzę tylko podkowę i 4-ramienny krzyż.pozdro!
pomsee Napisano 23 Grudzień 2007 Napisano 23 Grudzień 2007 Herb Tępa Podkowa.http://pl.wikipedia.org/wiki/Tępa_Podkowa_(herb_szlachecki)
zyg-zag Napisano 23 Grudzień 2007 Napisano 23 Grudzień 2007 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/05/Herb_Lubicz1.jpg/150px-Herb_Lubicz1.jpg
8total4 Napisano 24 Grudzień 2007 Napisano 24 Grudzień 2007 Lubicz.guzik jest do góry nogami.trzy pióra pióropusza,krzyż i obsada podkowy na to wskazują.a mogę prosic o przepisanie sygnatur z czystej ciekawosci?pozdro!
oollii Napisano 24 Grudzień 2007 Autor Napisano 24 Grudzień 2007 wystawiam go na allegro tam lepiej widać pozdrawiam
8total4 Napisano 25 Grudzień 2007 Napisano 25 Grudzień 2007 ehh..w moich oczach już nie uzyskasz ID ani wyceny.
pomsee Napisano 25 Grudzień 2007 Napisano 25 Grudzień 2007 A dlaczego nie? Ja lubię identyfikację jako odgadywanie zagadki z przeszłości i nie przeszkadza mi, że ktoś sprzedaje rzeczy, których nie kolekcjonuje.
kokesh Napisano 25 Grudzień 2007 Napisano 25 Grudzień 2007 Generalnie masz rację, gdyby nie fakt że większość tz. poszukiwaczy nie kolekcjonuje nic, po za gotowizną uzyskaną ze sprzedaży wszystkiego co znajdą i uda się im spieniężyć ,a naszą stronę traktują jako swoiste wademekum ,do opisu fantów wystawianych na aukcjach ,więc Twoje odgadywanie zagadek historii ma dla nich czysto komercyjne znaczenie ,lecz nie będę się nad tym rozpisywał, bo było na ten temat b.wieleeeee.Pozdro...
dago2 Napisano 25 Grudzień 2007 Napisano 25 Grudzień 2007 Może pora stworzyć nieoficjalną listę gości na forum , dla których niebędziemy identyfikować. Przez co Foru przestanie być darmowym punktem wyceny" pozdrawiam. dago2
pomsee Napisano 25 Grudzień 2007 Napisano 25 Grudzień 2007 Powyższy post jest odpowiedzią dla kokesha a nie na to co napisał dago2 oczywiście.
karpik Napisano 25 Grudzień 2007 Napisano 25 Grudzień 2007 A kto na tym forum coś wycenia? Baaardzo rzadko widzę.To dobrze.Druga sprawa- to nie pszenica by dokładnie wyceniać, wszystko zależy od kupującego.
kokesh Napisano 25 Grudzień 2007 Napisano 25 Grudzień 2007 To co napisałem nie jest nagonką na tzw.poszukiwaczy lecz tylko stwierdzeniem niezbyt miłego dla mnie procederu z którym walka była by chyba niemożliwa ,wydaje mi się że postawa kupczenia za w szelką cenę (czyli kto da więcej )artefaktami historii które coraz trudniej pozyskujemy, jest w moim odczuciu naganna .Lecz może to ja jestem jakiś dziwny i nie potrafię się znaleźć w nowych regułach naszego hobby .Lecz jeśli tak jest ,to powinienem zacząć się wstydzić tego że nie jestem gejem .Pozdro...
oollii Napisano 26 Grudzień 2007 Autor Napisano 26 Grudzień 2007 witam Pszepraszam troszkę się zagalopowałem,ale nieznam sie na guzikah ani niezbieram a kasy mam mało Pszepraszam i pozdrawiam.
8total4 Napisano 26 Grudzień 2007 Napisano 26 Grudzień 2007 oollii:nie mam żalu do Ciebie że go sprzedajesz, bo sam mam krucho i wiem jak to jest.Tylko glupio sie mozna poczuc jak widzi sie przedmiot ktory sie identyfikowalo na all.no chyba że tak jak napisal pomsee - z podziękowaniami.nie o pieniądze tu chodzi.mnie też zdażylo sie kupic guziki na all. i nie żałuje.chodzi o to że o wiele lepiej się patrzy jak ktoś mowi wprost ze przedmiot idzie na handel, bo ma krucha sytuacje materialna.poprostu zbyt wiele przypadków widuje się najpierw na forum a potem na all. nawet bez wzmianki o tym kto pomógł.z drugiej strony - guziczki sa malo komercyjnym towarem, i widzialem niewiele przypadków wysokich cen.pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.