Wojciech82 Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Napisano 15 Grudzień 2007 Witram serdecznie. Zakończyłem swoją przygode z wojskowym wykrywaczem i szukam czegoś nowego! Interesuje mnie wykrywka dobra na penetrowanie starych zabudowań i pozostałości po wioskach. Więc ani to monety ani to militarka - jakieś sztućce jakieś rzeczy domowego użytku. Metal - jedno stalowe drugie kolorowe więc wykrywacz z opcją mix:-)Kwota jaką dysponuje to 600-700zł (chyba że jest jakiś sprzet stwożony do takich rzeczy a przekracza mój przedział cenowy to proszę pisać idą święta to i kwota pójdzie w góre) Za pomoc z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam.
Wojciech82 Napisano 17 Grudzień 2007 Autor Napisano 17 Grudzień 2007 Panowie dziekuje za wyczerpujące odpowiedzi! Szperająć po forum w głowie utkwił mi garet... Może ktoś to skomentować.Oczywiście z góry dziękuje
pomsee Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 Zamiast demonstrowania ironii trzeba było właśnie zacząć od przeszukania zasobów forum.
ukalek Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 W tej cenie, wykrywacz z opcja mix, to chyba tylko Rutus Solaris (sam ostatnio kupilem ;)). Polecam.
ukalek Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 Oczywiscie uzywany Solaris w tej cenie, nowy ponad 1000.
Wojciech82 Napisano 18 Grudzień 2007 Autor Napisano 18 Grudzień 2007 1000zł to już nie duża różnica po między 700! Naczytałem się na forum że solaris jest dobry ale nie dla osób początkujących - przypomne że miałem do czynienia tylko z wojskową wykrywką. Czy wedłóg was solaris to jedyna alternatywa dla mojej osoby?
f35jsf Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 Eeee Solaris trudny. Przeczytasz instrukcję, pary razy w pole i jest git.
ukalek Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 Solaris jest moja pierwsza wykrywka i w ogole pierwszym wykrywaczem ktory widzialem na zywo ;). Na razie jestem mistrzem gwozdzi, ale cos tam innego tez juz trafilem. Polecam.
beaviso Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 Mimo wszystko będziesz raczej szukał przedmiotów kolorowych, no chyba że kręcą Cię zardzewiałe podkowy, łańcuchy i inne młotki?W mojej opinii do penetrowania pozostałości zabudowań potrzebny jest sprzęt zarówno z przyzwoitym zasięgiem, jak i z bardzo dobrą dyskryminacją, skutecznie redukującą efekty maskowania kolorowych przedmiotów przez żelazne.Niestety, dysponując podaną kwotą takiego idealnego sprzętu nie kupisz.M.
PUMA1 Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 Wykrywacz ten musi mieć bardzo dobrą dyskryminacje i nie powinien reagować na kamienie bo jak naprzykład szukałem też kiedyś w starym domu z muru pruskjiego to piszczał na właśnie takie kamienie a wykrywacz nie był tani z dobrą dyskryminacją i w terenie sie bardzo dobrze spisywał lecz piszaczał na kamienie takie podobne jak są w domach z muru pruskiego.
Wojciech82 Napisano 18 Grudzień 2007 Autor Napisano 18 Grudzień 2007 Nie jestem zachłanny i nie jestem leniem więc moge pokopac za kamieniami i gwoździami. Mi największą satysfakcje przynosił dzwiek reagującej wykrywki a dopiero później przedmiot który wyciągałem! Po za tym ruch to zdrowie. Łażenie z wykrywką mnie relaksuje, pozwala miło spędzać czas i co najważniejsze zmusza do wertowania kart histori mojego miasta i okolic. Zmieniam wykrywacz bo juz skończył sie czas kapsli i złotek po papierosach które przynosił mi wojskowy wykrywacz. A powracając do podków także mnie interesują bo jak by nie patrzył są częścią histori. Podobno jeszcze przynoszą szczęście :-) Było by miło gdyby jeszcze się ktoś wypowiedział ale na dzień dzisiejszy odkładam jeszcze 300zł i zamawiam solarisa! (byle bym się pospieszył bo 1000zł to podobno cena promocyjna)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.