Skocz do zawartości

Panzer'39 - wraki - część trzecia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 389
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
dr.tommy - czy nie zauważyłeś, że wątek poświęcony jest wrakom pojazdów pancernych agresora (niemieckich bądż radzieckich). Nie rób bałaganu.
Napisano

Przepraszam Was, jeśli wstawiałem jakieś powtarzające się zdjęcia, lub jeśli zdarzały się zdjęcia niewrześniowe.

Byłbym wdzięczny za wypisanie tych powtarzających się zdjęć, o co proszę te osoby, które śledzą wątek cały czas na bierząco i ewentualnie wiedzą, które to są zdjęcia, żeby nie było bałaganu i aby każdy wiedział, że ten wrak już był.

Co do wraku, który opisałeś jako wrak z 9 DPanc. Mirosławie - po czym to poznajesz? I czy to ten sam wrak, który już wcześniej był tu zamieszczony jako wrak spod Brześcia?

Pozdrawiam i zamieszczam kolejną fotkę:

Dwa czołgi (Pz-II oraz niewidoczny Pz-I stojący za tym Pz-II) uszkodzone na minach w dniu 2 września pod Starą Wsią - z przodu saperzy poszukujący min - z tyłu grupka żołnierzy stojąca obok zniszczonego Pz-I.

Napisano
Co do zdjęcia z 2008-07-06 01:32:18 - tak sądzę - nie jestem pewien - że jest to jeden z wraków z ulicy Towarowej w Sochaczewie - już tutaj ich zdjęcia były zamieszczane.
Napisano
Domen123 po co wstawiasz zdjęcia które już tu były ( wszystkie ! )"

Dla pewności sprawdziłem - nie były wszystkie, były chyba tylko 4, z czego 1 (to pierwsze) ze złym podpisem i w kiepskiej jakości.

Podpis głosił czołg niemiecki unieruchomiony na polu minowym koło Pszczyny".

Tymczasem po pierwsze to są 2 czołgi (Pz-II i Pz-I - istnieje jeszcze ich drugie zdjęcie, z drugiej strony), a po drugie nie koło Pszczyny (chociaż w bitwie pszczyńskiej) tylko na polu minowym na przedpolu pozycji obronnej pod Starą Wsią (pole minowe położono w nocy z 1 na 2 września - są to czołgi z 5 plutonu 5 kompanii II batalionu 15 pułku pancernego).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie