Adr Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 A nie sorki - pod tym linkiem przy czasie 02:53 w gore ruskie na m3. Pozdro
rakietnica Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 Ace) zanim cokolwiek bedziesz pisal o znaczeniu paliwa podczas trafienia amunicja podkalibrowa ,to radze zebys porozmawial z ludzmi ktozy brali udzial w tamtym czasie i w sytuacji podczas trafienia .ja mialem wiele spotkan z ludzmi jak np w Canadzie z Polskimi weteranami (pancerniakami )i w USA ,Polsce .
acer Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 Dla mnie wystarczą wspomnienia Mieczysława Borchulskiego, Michała Gutowskiego i Franciszka Skibińskiego. Charakterystyczne, że czołg cały stalowy, a po trafieniu zamienia się w snopek słomy"Do tego kroniki filmowe - z akcji kiedy widac prawdziwe skutki trafienia czołgów. Więc wystarczy. Zachowaj rady dla siebie.
feeder Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 Może tak dla rozluźnienia anegdotka.Sowiecki tankist z załogi Stuarta ogląda przydzielonego mu Thompsona i pyta komisarza brygady: Towariszcz komisar, szto eto oboznaczajet: USA?Komisarz wyjaśnia: Uniwiersalnyj Sowietskij Awtomat;-)
rakietnica Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 Mniej czasu spedzaj na internecie , nie czytaj tyle instrukcje i danych technicznych ,nie jestes fachowcem od uzbrojenia tolko zwyklym (Amatorem )Bron Amertkaaa dla Rosjan.....
mowglyn Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 Witam!Na pytanie co oznaczają litery U.S.A. na sowieckim" sprzęcie czerwonoarmiści odpowiadali: Ubit' Swołocz Adołfa"... .Pozdro!PS. Anegdota jest ponoć autentyczna!
acer Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 Rakietnica a kim ty jesteś, żeby określać kto jest amatorem a kto nie - wyskoczyłeś znikąd i już tu wszystkich ustawiasz i wiesz najlepiej. Idź się może wystrzel.Tak się składa że wymienieni przez mnie panowie wydali całkiem pokaźnej grubości wspomnienia. Literatura (ty sam chyba nie odróżniasz od internetu) nie pozostawiała złudzeń odnośnie dyskutowanej kwestii. Po drugie kłaniają się tu proste prawa fizyki, ale widać słabo uważałeś na zajęciach.
acer Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 A propos, raz już tu był jeden fachowiec od uzbrojenia, Nowotny" jak pamiętam - też alfa i omega.Był i znikł - znów powrót klona ??
zvoliner Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 .........Na pytanie co oznaczają litery U.S.A. na "sowieckim sprzęcie czerwonoarmiści odpowiadali: "Ubit' Swołocz Adołfa... "- No to się wyjaśniło, a ja się zastanawiałem co oznacza napis na tym wraku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.