Skocz do zawartości

Niemieccy policjanci chcą ścigać przestępców w Polsce

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja w mojej firmie" obsługuję przewozy klientów zagranicznych - najgorzej negocjuje się z Amerykanami i Włochami. Pierwsi zawsze próbują narzucić własne zasady, wzory umów a nawet cenniki, drudzy są maksymalnie niekompetentni i wszystko trzeba im tłumaczyć po 3 razy a i tak zrobią źle, od wypełnienia listu przewozowego po zestawienie sprzętu i ładunku na wagonach... Czechów, Słowaków, Wegrów, Austriaków wozi się z przyjemnością, podpisują umowy i płacą bez gadania. O każdy grosz walczą za to Brytyjczycy. Trudno jednak na tej podstawie tworzyć reguły - wszystko zależy od człowieka i jego podejścia do sprawy. A co do klientów ze wschodu - trzeba mieć na nich zdrową wątrobę, wtedy wszystko da się załatwić:-)

Panowie na te wasze gdybanie nasuwa mi się na myśl takie stare przysłowie żaden ptak nie sra w swoim gnieździe"
Niektóży z was stwierdzają że wyzbyli sie naszych narodowych przywar:),te stwierdzenia to zwykłe pustosłowie najwyższy wyraz tego dajecie w swoich postach przekonując jaki to Polak jest zły.Niektóży z was to tak srają że aż u mnie z procka i ramu cuchnie.

Jeśli kogoś uraziłem to zupełnie niechcący!

wracajac do tematu...
Niewiem czy koledzy slyszeli o pewnej bardzo dziwnej sprawie ktora rozegrala sie albo we Wroclawiu (albo Szczecinie - niestety nie wspomne...) Policja zlapala na goracym uczynku wlamywacza - normalna sprawa. Ale okazalo sie ze ow wlamywacz to nie kto inny tylko komisarz niemieckiej policji, ktory uznal ze europejski nakaz aresztowania, pomoc prawna innego panstwa sa mu nie potrzebne - poprostu wlamal sie do mieszkania podejzanego o jakiestam przestepstwo Polaka (ktorego dokonal w Niemczech). Sprawa jakoszybko ucichla bez wyciagania konsekwencji wobec Niemca. - a byla to kradzierz z wlamaniem czyli chyba max 10 latek...
Rozpoczolem ten watek dlatego, ze nasi zachodni sasiedzi znowu moga poczuc sie policjantem europy" - ale wschodniej.
I jeszcze czy moge takiego POLIZAI kopnac w przyslowiowe 4 litery jesli bedzie chcial cokolwiek odemnie na terenie Rzeczypospolitej? Kto bedziepokrywal koszty wypadkow, tragicznych zdazen na drogach? Jak sie to ma do posiadania broni na terenie Rzeczpospolitej?

Była sprawa w kwestii Schengen. Niemieccy celnicy i policjanci protestowali przeciw temu układowi, że nie będą wpuszczać przestępców z Polski. Widocznie nic nie wskórawszy przeszli do innych postulatów. Ja cały czas powtarzam, że wspólna polityka i gospodarka na zasadzie zjednoczonych ojczyzn- owszem, ale bez niczyjej hegemonii i na równoprawnych zasadach.
Pozdrawiam

No cóż Pomsee ja zawsze jestem sobą i mówie to co myślę na dany temat.
Opinię według ciebie negatywną?
Chłopie niedobrze mi się robi jak widzę jak my sami psujemy o sobie opinię twierdząc bardziej niż inne nacje jacy to jesteśmy źli.

P.S. w kwesti mojej osoby,interesuje mnie tylko opinia mojej rodziny ,niedbam o to jak mnie postrzegają inni za słowa mojej szczerości i wolności poglądowej na jakikolwiek temat.
Pozdrawiam :)

Pomsee ,potrafię ale czasami trzeba użyć prostych słów żeby coś się stało jasne i oczywiste,nie zawsze styl jest ważny choć przyznaję elokwencja jest bardziej elegancka",a czy ty potrafisz wyciągnąć opinię o kimś poznając go tylko na podstawie jednego postu?

Co mogę napisać. Mnie nerwy ponoszą jak ktoś permanentnie i świadomie obraża Polskę i Polaków , jakiś troll lub prowokator. Druga sprawa to jak mnie osobiście ktoś yknie" nie mając o czymś zielonego pojęcia.
W innych przypadkach staram się zachować umiar i kulturę w dyskusji, ponieważ nie stosowanie się do zasad kultury na forum ma to skutek odmienny od zamierzonego.
Tak też proponował bym czynić zarówno 1000WATT jak i innym uczestnikom forum.

No to załóżmy że Białoruś przystapiła do strefy Schengen (UE). Rząd RP występuje do Łukaszenki, że będzie mógł sobie śmigać radiowozami po Białorusi....... :)))))))
PS. Przytoczę fajny tekst strzelca Orzeszki z filmu Gdzie jest Generał?"- Polak czy chce, czy nie chce rodzi się bohaterem" :))))))))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie