Skocz do zawartości

Solarisek..pierwszy wypad

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Fajne butelki.Ja też niedawno nabyłem SOLARISA i się go uczę.Na pierwszym wyjściu zgubiłem pokrywkę od baterji-znalazłem ją po 20 min i teraz zabezpieczyłem ją gumką od słoika.Głupio wygląda ale już pokrywki nie zgubię-tobie też tak radzę.Drugie i trzecie wyjście było już lepiej.Za czwartym wyjsciem to nawet parę pfeninngów znalazłam i co ciekawe ani jednego gwozdzia.Pozdrawiam.krzysiekzzr

Niestety mi też się zdarzyło zgubić klapkę i ... baterie :P 10 minut chodziłem bez sygnałów aż okazało się, że baterii nie ma. Na szczęście się znalazły. Najbardziej wkurzająca w solarisie właśnie jest ta klapka, a jak się ciężko otwiera...

Nie wiedziałem ze solaris jest dobry na szkło."
Wytłumaczył przecież kolega, o co chodzi :)

Witam.
Tez niedawno kupilem solarisa. Dopiero sie ucze i stad moje pytanie. Jak ustawic dyskryminacje na dynamice, zeby przestal mi pokazywac tyle zardzewialego zlomu (gwozdzie, jakies haki itp). Daje mi taki mocny sygnal, kopie, a tu taki 3 cm gwozdz. Zalamac sie mozna ;).

Co do klapki w solarisie mam wykrywacz 2 lata problemu z nią nie miałem.Wkładam baterię gdy klapka jest już na miejscu zastrzask przesuwam do góry odwrotnie jak bym ją otwierał, słyszę kliknięcie i jest o.k. .Sprawdzcie te ząbki na zatrzasku czy się nie wyłamały.
Pozdrawiam

ukalek też miałem podobny problem i tez sie sporo tych gwoździ nakopalem, Działo sie to głównie gdy chodziłem na dyn a dyskryminacje mialem na max albo na 15stej. Teraz dyskryminacje ustawiam na godz 8-11 a kawalki zelaztwo rozpoznaje po przez niski dzwięk i kreski na wyświetkaczu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie