matlak Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2007 Pierwszy wypad i raczej nauka wykrywacza niż exploracja;-)Ale zawsze coś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Solarisem szkło? No nie gadaj to wyższa szkoła jazdy, gratuluję ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlak Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2007 aluminiowe kapsle:-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iskra Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Poprosze zdjecie sygnecika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekzzr Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Witam.Fajne butelki.Ja też niedawno nabyłem SOLARISA i się go uczę.Na pierwszym wyjściu zgubiłem pokrywkę od baterji-znalazłem ją po 20 min i teraz zabezpieczyłem ją gumką od słoika.Głupio wygląda ale już pokrywki nie zgubię-tobie też tak radzę.Drugie i trzecie wyjście było już lepiej.Za czwartym wyjsciem to nawet parę pfeninngów znalazłam i co ciekawe ani jednego gwozdzia.Pozdrawiam.krzysiekzzr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Panowie,po zamknięciu pokrywki baterii trzeba po prostu sprawdzić,czy zatrzask klapki jest dociśnięty.A gumka rzeczywiście głupio wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asael Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Ja tę nieszczęsną klapkę już dwa razy zgubiłem... Ta największa butelka to po occie, mam taką samą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Nie wiedziałem ze solaris jest dobry na szkło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Niestety mi też się zdarzyło zgubić klapkę i ... baterie :P 10 minut chodziłem bez sygnałów aż okazało się, że baterii nie ma. Na szczęście się znalazły. Najbardziej wkurzająca w solarisie właśnie jest ta klapka, a jak się ciężko otwiera...Nie wiedziałem ze solaris jest dobry na szkło."Wytłumaczył przecież kolega, o co chodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Ja chodze z xlt ale kumpel ktory ze mna chodzi na wykopki ma solarisa i tez zgubil,cos nie tak z tymi klapkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekzzr Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Witam.Jednak nie tylko w moim SOLARISIE pokrywka wylata.Ja tą gumkę od słoika chociaż obciachowa i głupio wyglada to jednak zostawie.Nie mam zamiaru znowu tracić czasu na szukanie tej nieszczęsnej pokrywki.POzdrawiam.krzysiekzzr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukalek Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Witam.Tez niedawno kupilem solarisa. Dopiero sie ucze i stad moje pytanie. Jak ustawic dyskryminacje na dynamice, zeby przestal mi pokazywac tyle zardzewialego zlomu (gwozdzie, jakies haki itp). Daje mi taki mocny sygnal, kopie, a tu taki 3 cm gwozdz. Zalamac sie mozna ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekzzr Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Witam.Ja na dynamice dyskryminację mam ustawioną na polowie skali lub na godz 13tej.Lepsza dyskryminacja jest na MIXD ale troche spadają zasiegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 Co do klapki w solarisie mam wykrywacz 2 lata problemu z nią nie miałem.Wkładam baterię gdy klapka jest już na miejscu zastrzask przesuwam do góry odwrotnie jak bym ją otwierał, słyszę kliknięcie i jest o.k. .Sprawdzcie te ząbki na zatrzasku czy się nie wyłamały.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loszo_ZCH Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 ukalek też miałem podobny problem i tez sie sporo tych gwoździ nakopalem, Działo sie to głównie gdy chodziłem na dyn a dyskryminacje mialem na max albo na 15stej. Teraz dyskryminacje ustawiam na godz 8-11 a kawalki zelaztwo rozpoznaje po przez niski dzwięk i kreski na wyświetkaczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Asael,ta największa butelka nie jest po occie tylko po esencji octowej(80%),którą należy mocno rozcieńczyć-1/4 butelki na 1 litr wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 A fotka nie weszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlak Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2007 Witam.Fanciki z kolejnego wypadu.Juz znacznie lepiej czuje wykrywacz:-) skrzynka amunicyjna MG-42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlak Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2007 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlak Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2007 ..że niby co to takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlak Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2007 ..tego to pełno bylo,wszedzie,nawet na powierzchni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlak Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2007 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlak Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2007 ..niezły rozmiar;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cis Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 ogon od gr moźdz 120 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlak Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2007 ...a to juz ja,z pozdrowieniami.Ale trzeba energi podczas kopania;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.