Skocz do zawartości

Replika kabury P 08 i P38

Rekomendowane odpowiedzi

Nie miałem w rękach produktów Repliki.com, ale porównywałem twardą kaburę do P-08 produkcji STURM’a z oryginalną niemiecką, wojenną kaburą na ten pistolet i ponieważ stwierdziłem, że ta replika jest wykonana bardzo starannie zdecydowałem się na jej zakup. I bardzo go sobie chwalę!

Pozdrawiam
Hindus

Do P08 mogę z czystym sumieniem polecic Sturma, natomiast mam pewne obawy co do ich kabury do P38 którą posiadam, aktualnie chce kupic jakis wkład i odkryłem ze Denix póki co nie pasuje, wiem ze parabelka na początku tez potrafi nie spasowac ale boje sie ze kabura jest uszyta 'za ciasna' i nie wiem czy nie inwestowałbym w repliki, ale tu tez nie ma pewnosci ze 'trzyma wymiary' bo jakosc napewno fajna, ale jeszcze 'działać' musi ; )

No, ja z kaburą na P-38 kłopotu to nie mam – bo ze względu na charakter naszej grupy potrzebujemy sprzętu późnowojennego, więc oczywiście na Walthera musi być kabura miękka, samodzielnie wykonana! :)

Pozdrawiam
Hindus

Polecam kopię kabury w wykonaniu SchipperFabrik ... rewelka, mam wersję pierwszowojenną, jest kapitalna. Denix leży w środku jak złoto, a do tego ma na skórze piękne sygnatury wytłoczone. No i kosztowała circa 120 zł.

http://schipperfabrik.com/ger_gear.html

Replika pistoletu P08 Denixa to chyba najlepszy ich produkt, wizualnie jest świetna, posiada ruchomy magazynek, w przeciwiństwie do walthera, powołam się w tym miejscu na znajomego producenta" replik, który rozbierał parabelkę denixa i wystawił jej jak najbardziej pochlebną opinię. Trzymna też wymiary - jak najbardziej godna uwagi.
Odniosę się jeszcze do kabur, otóz wyroby epliki.com", a raczej dostawcy tego oferenta, który z resztą jest niesolidny i niegodny polecenia (oferent, nie producent), znacznie swą jakością przewyższają sturma (stety czy niestety, to już do oceny samych forumowiczów). Skórzane wyroby z tego źródła zresztą sprawdzają sie genialnie do reko

Potwierdzam w całej rozciągłości opinię Duńczyka o replice Parabelki produkcji Denixa. Mam ją od dwóch lat i jestem z niej bardzo zadowolony. Miałem okazję porównywać ją z oryginałem z późnej serii produkcyjnej i ta konfrontacja wypadła bardzo pozytywnie – tak w zakresie trzymania przez tą replikę wymiarów, odwzorowania szczegółów, jak i zachowania się (tak samo dość ciężko chodzi kolanko zamka). Trzeba tylko uważnie obejrzeć kupowany egzemplarz, bo na powierzchni stopu, z którego te repliki są wykonywane pojawiają się niekiedy pęcherze, które przy szlifowaniu elementów pękają pozostawiając nieładne wgłębienia (mnie się niestety taka sztuka trafiła – na szczęście ta wada jest w niezbyt widocznym miejscu, więc nie przeszkadza mi to).

Pozdrawiam
Hindus

Właśnie to tutaj lubię, szybko spranie i solidnie. Dziękuję za wyrażenie swoich poglądów odnośnie P08 jak i kabur. Nie pozostaje mi nic innego jak odwiedzić zaraz po nowym roku giełdę staroci w Bytomiu i nabyć Lugerka, nie ukrywam że chciałem już go brać z allegro ale dzięki opisówce Hindusa z napalenia przejdę w cierpliwość gdyż lepiej zobaczyć jak płakać :D
pozdrawiam i dziękuję Kurt

• 3 weeks later...

A oto moja kabura po P08 - odmiana z długą lufą kabura autentyczna raczej na pewno z przed II wś., co do samej parabelki niestety ojciec zbierał te fanty ale już nie żyje matka oddała parableke na policje i amunicję też miała wypełnic kwit żeby przewiercili lufę i dostałaby wtedy zezwolenie na bron kolekcjonerską, ale ma do tego taki zapał, że szkoda słów i tak biedna gdzieś leży w magazynie, ale za rok osiemnastka i postaram się odzyskac moje Parabelum :]

jak ktoś chcę długosc i dokładne dane żeby wykonac replikę z chęcią pomogę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie