robo01 Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2007 witammam prośbę o radę którą kaburę wybrać:Sturm czy Repliki.com?rodzaj broni bez znaczenia,chodzi mi tylko ktora kabura jest wierniej zrobionapozdrawiam :Sanitäts Lothar GRHPi.Btl.42" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2007 sturm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2007 repliki.com P 38 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2007 P 08 Sturm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2007 Repliki.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Nie miałem w rękach produktów Repliki.com, ale porównywałem twardą kaburę do P-08 produkcji STURM’a z oryginalną niemiecką, wojenną kaburą na ten pistolet i ponieważ stwierdziłem, że ta replika jest wykonana bardzo starannie zdecydowałem się na jej zakup. I bardzo go sobie chwalę!PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2007 Witaj Hindusna Ciebie można zawsze liczyc:) dzieki za odpowiedzpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Do P08 mogę z czystym sumieniem polecic Sturma, natomiast mam pewne obawy co do ich kabury do P38 którą posiadam, aktualnie chce kupic jakis wkład i odkryłem ze Denix póki co nie pasuje, wiem ze parabelka na początku tez potrafi nie spasowac ale boje sie ze kabura jest uszyta 'za ciasna' i nie wiem czy nie inwestowałbym w repliki, ale tu tez nie ma pewnosci ze 'trzyma wymiary' bo jakosc napewno fajna, ale jeszcze 'działać' musi ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 No, ja z kaburą na P-38 kłopotu to nie mam – bo ze względu na charakter naszej grupy potrzebujemy sprzętu późnowojennego, więc oczywiście na Walthera musi być kabura miękka, samodzielnie wykonana! :)PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Aha – mnie Parabelka Denixa od nowości bardzo ładnie wchodziła do STURM’owej kabury!Jeszcze raz pozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Polecam kopię kabury w wykonaniu SchipperFabrik ... rewelka, mam wersję pierwszowojenną, jest kapitalna. Denix leży w środku jak złoto, a do tego ma na skórze piękne sygnatury wytłoczone. No i kosztowała circa 120 zł. http://schipperfabrik.com/ger_gear.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 I fotka mojej .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Rzeczywiście bardzo ładna kabura – i w ogóle fajne fanty są oferowane na tym portalu!PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Możecie mi panowie powiedzieć coś na temat P08 firmy denix czy ten Spanish jest coś wart ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Replika pistoletu P08 Denixa to chyba najlepszy ich produkt, wizualnie jest świetna, posiada ruchomy magazynek, w przeciwiństwie do walthera, powołam się w tym miejscu na znajomego producenta" replik, który rozbierał parabelkę denixa i wystawił jej jak najbardziej pochlebną opinię. Trzymna też wymiary - jak najbardziej godna uwagi.Odniosę się jeszcze do kabur, otóz wyroby epliki.com", a raczej dostawcy tego oferenta, który z resztą jest niesolidny i niegodny polecenia (oferent, nie producent), znacznie swą jakością przewyższają sturma (stety czy niestety, to już do oceny samych forumowiczów). Skórzane wyroby z tego źródła zresztą sprawdzają sie genialnie do reko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Potwierdzam w całej rozciągłości opinię Duńczyka o replice Parabelki produkcji Denixa. Mam ją od dwóch lat i jestem z niej bardzo zadowolony. Miałem okazję porównywać ją z oryginałem z późnej serii produkcyjnej i ta konfrontacja wypadła bardzo pozytywnie – tak w zakresie trzymania przez tą replikę wymiarów, odwzorowania szczegółów, jak i zachowania się (tak samo dość ciężko chodzi kolanko zamka). Trzeba tylko uważnie obejrzeć kupowany egzemplarz, bo na powierzchni stopu, z którego te repliki są wykonywane pojawiają się niekiedy pęcherze, które przy szlifowaniu elementów pękają pozostawiając nieładne wgłębienia (mnie się niestety taka sztuka trafiła – na szczęście ta wada jest w niezbyt widocznym miejscu, więc nie przeszkadza mi to).PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Właśnie to tutaj lubię, szybko spranie i solidnie. Dziękuję za wyrażenie swoich poglądów odnośnie P08 jak i kabur. Nie pozostaje mi nic innego jak odwiedzić zaraz po nowym roku giełdę staroci w Bytomiu i nabyć Lugerka, nie ukrywam że chciałem już go brać z allegro ale dzięki opisówce Hindusa z napalenia przejdę w cierpliwość gdyż lepiej zobaczyć jak płakać :Dpozdrawiam i dziękuję Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capitan2 Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 A oto moja kabura po P08 - odmiana z długą lufą kabura autentyczna raczej na pewno z przed II wś., co do samej parabelki niestety ojciec zbierał te fanty ale już nie żyje matka oddała parableke na policje i amunicję też miała wypełnic kwit żeby przewiercili lufę i dostałaby wtedy zezwolenie na bron kolekcjonerską, ale ma do tego taki zapał, że szkoda słów i tak biedna gdzieś leży w magazynie, ale za rok osiemnastka i postaram się odzyskac moje Parabelum :]jak ktoś chcę długosc i dokładne dane żeby wykonac replikę z chęcią pomogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capitan2 Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 A oto drugie zdjątko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 Capitan2!Kabura faktycznie jest autentyczna", wątpię jednak czy z przed II wś" i czy jest to regulaminowa kabura... .Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capitan2 Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 Szczerze to sam nie jestem pewien na fotkach/opisach II wś nigdy się z taką nie spotkałem, szczerze to nawet nie wiem skąd się to wzięło ale postaram się ustalic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 Ja posiadam kabure do P 38 ze Sturma i do tego Walthera od Denixa i pasuje bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.