obert8 Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 carska urzednicza nosili takie na czapkach pzdr
abcd Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Faktycznie,np.rosyjscy policjanci nosili na czapkach herby gubernii wraz z taką koroną,ale stanowiły one całość.Korony solo występowały raczej na pagonach,najlepiej aby w tym temacie wypowiedział się jakiś spec od rosyjskiego umundurowania.
obert8 Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 w ktoryms z odcinkow odkrywcy jest artykul poswiecony baczkom carskim i jest tam fotka urzedasa carskiego z pojedyncza korona pzdr
pomsee Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Na pewno to rosyjska carska korona jest taka sama jak ta z tejodznaki 21 piechotnego Muromskiego pułku.
soli Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Witam. Jakby nie te wąsy to mogła by być z orła dragonów, niestety nie mogę teraz porównać. Może ktoś inny może. Pozdrawiam
soli Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Do kolegi pomsee to raczej nie jest ta sama korona zwróć uwagę na szczegóły.
pomsee Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Przecież wiem, że to nie to samo ale chodziło o to, że obie korony są podobne co potwierdza, że ta Martiana jest rosyjska - carska.
abcd Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Korona pochodzi zapewne z pagonu,jest trochę przyduża ale widocznie były i takie,Zamieszczam zdjęcie ewidentnie pagonowej o wymiarach17/29mm.
martian. Posted December 1, 2007 Author Posted December 1, 2007 Dokładnie 30x32 mm teraz zmierzyłem. Poza wymiarami- identyk.Kto to nosił?
abcd Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Zapewne wojsko przy mundurach galowych(przy polowych pagony były raczej wyszywane),a może także urzędnicy,jak wiadomo w Rosji też mieli swoje mundury.Korona była umieszczana nad inicjałami carskimi.
Question
martian.
Wpinka ok 3 x 3,5 cm pozłacana.
14 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.