Kurt Napisano 30 Listopad 2007 Autor Share Napisano 30 Listopad 2007 znalazłem zajawkę filmu który niestety pojawi się dopiero pod koniec przyszłego roku.Film jest na faktach opowiada on a Amerykanach pochodzenia japońskiego którzy walczą za swój kraj USiA :D na terenie okupowanej Europy zimą 1944 w lasach Francji.Polecam odwiedzenie strony filmu gdzie można wiele się dowiedzieć na temat filmu jak i historii który owy film ma opowiedziećOficjalna strona filmu :http://www.littleironmen.com/main_content.htmltrailer:http://pl.youtube.com/watch?v=Q0rRN9KKzNQFilm zapowiada się całkiem ciekawie i myślę że wielu z nas uda się do kina.Myślę że film godny uwagi i polecenia choć wiadomo pożyjemy zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 Film o Nisei? Mam nadzieję że będzie lepszy niż Windtalkers" (chociaż nie był taki ostatni). Nie mogę doczekać się scen z Cassino. Chociaż jak patrze na trailer i zdjecia z planu to na niskobudżetówkę to wygląda. Mimo to chętnie obejrzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 3 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2007 myślę że w przeciwieństwie do Windtalkers ten fil może być o wiele ciekawszy dla nas gdyż dzieje się na naszym podwórku Europa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wercyngetoryks Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Znowu Kurt Cię wkurzę swoim malkontenctwem;)Amerykańskie kino jest całkowicie i coraz bardziej do bani, bo opiera się na przykrych schematach, skłonnościach do melodramatyzmu i politycznie przekłamaniach faktach.... acha obstawiam że jednym z skośnookich będzie musiał być murzyn informatyk ;)Pozdrawiam... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Ciekawie sie zapowiada przynajmniej na trailerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Ciekawie sie zapowiada przynajmniej na trailerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Nie wiem czy i Wy odnosicie takie wrazenie, ale te hełmy z plakatu wygladają dziwnie znajomo - jakoś tak nie amerykańsko ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2007 Wercyngetoryks myślę że trzeba o wiele więcej niżeli parę słów odnośnie filmu by mnie wkurzyć :DOsobiście nie dzielę skóry na nie upolowanym niedźwiedziu a opinię wyrażę gdy film już zobaczę. Z twej wypowiedzi można wnioskować że kino amerykańskie się stacza powoli ale skutecznie, może i tak może i nie biorąc pod uwagę że kręcą naprawdę wiele a może i więcej I niektóre filmy są naprawdę godne uwagi inne natomiast lepiej omijać szerokim łukiem.Melodramatyzm czy przekłamane fakty hm weźmy pod uwagę że nie tylko USiA ale i Rosja kręci filmy o swoich bohaterskich żołnierzach Można by zrobić naprawdę długą listę filmów które coś wnoszą jak i tych które rozwalają umysł.Myślę że nie zostaje nam nic innego jak uzbroić się w cierpliwość i poczekać Tutaj pozwolę sobie ciebie zacytować :„.... acha obstawiam że jednym z skośnookich będzie musiał być murzyn informatyk ;)”Ten obywatel był już widziany w filmie Transformers choć nie do końca był skośnooki choć grał z Segalem :Dkiler p zobacz może jeszcze raz ten trailer a może i pięć razy i znajdź i tam plastikowy hełm gdyż ja osobiście nie znalazłem chyba że chodzi ci o linar(wkład hełmu)co ciekawsza nie jest plastikowy.pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Kurt, jeśli może jednak Ty jeszcze raz przeczytasz mój post, ale tym razem na spokojnie i ze zrozumieniem, to zapewne zauważysz, że moja uwaga dotyczyła plakatu a nie trailera. Natomiast nie napisze o co mi konkretnie w tym plakacie chodzi, bo jestem ciekaw czy ktoś jeszcze odniósł takie samo wrazenie jak ja, czy może z racji moich zainteresowań wszystko mi się z jednym kojarzy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2007 Heheh no to się rozpędziłem jak dla mnie dwie wersje owego hauerka albo jest to japoniec chyba że rusek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leon Degrelle Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 Amerykańskie kino robi , raczej produkuje, czyli daje kasę pewna nacja, która Polsce nigdy nie była życzliwa nie spodziewajmy sie zatem laurek vide polski hymn wypierdziany" przez Burtona w jednym z filmów... znacie jego tytuł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 18 Grudzień 2007 Share Napisano 18 Grudzień 2007 mi ten hełm pahnie polskim przedwojennym :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 18 Grudzień 2007 Share Napisano 18 Grudzień 2007 c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Dokładnie Klaus - o to mi chodziło. Poza tym te koce spięte trokami zwuniętymi w ślimaczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 26 Styczeń 2018 Share Napisano 26 Styczeń 2018 Hełm faktycznie najbardziej jest podobny do hełmu polskiego. :-)Natomiast sposobu troczenia koca nie ma się co czepiać. Podczas II wojny Amerykanie tak troczyli koce zarówno do plecaków M1928, jak i do górnego plecaka M1944 (tzw. Combat Pack).A że kino Stanów Zjednoczonych podąża za poprawnością polityczną to oczywiście fakt. Innym filmem o amerykańskich obywatelach Nisei w drugowojennych amerykańskich siłach zbrojnych jest „Only The Brave” w Polsce dystrybuowany pod tytułem „Tylko dla odważnych”. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.