Skocz do zawartości

I znowu bandytów złapali...

axelxxl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cóż za wytrawni ubijacze piany piszą te artykuły ,tacy to z odpustowego zgiełku i huku kapiszonów stworzyli by coś na miarę III wś ,nie mówmy im nic broń Boże o Muzeum Wojska Polskiego, bo napiszą gdzie zgromadzono arsenał całej galaktyki.Pozdro...
Napisano
Pewnie goście sobie kupili na jakimś targu staroci mausera poprzewiercanego i niekompletnego, naboje to sobie poskładali z łusek i pocisków, lufę gdzieś wykopali i teraz mają przez to problemy.Karabinem i lufą mogli kogoś po głowie zlać nabojem w oko rzucić.Strasznie niebezpieczni.
Napisano
I jeszce takie pytanie. Policja dostała donos ,że gdzieś we wsi jest roń" prokurator wydał 9 nakazów. Ściągnęli antyterrorystów, strażaków i pogotowie ratunkowe... Czy jak ja pójdę na komendę i powiem ,że w bloku na przeciwko jest giwera to prokurator wyda 200 nakazów i 100 milicjantów zniknie z ulic na 2 tygodnie ? :))) - Daję sobie rekę uciąć ,że na 100% jakieś badziewie znajdą jak nie broń to szabelkę , stare monetki,pirackie płytki albo lewą flaszkę od ruskich (ja dostanę podziękowenie za obywatelską postawę):) myślę ,że można sprawę uprościć. wydać pozwolenie ,że każdy może przetrzepać chałupę sąsiada którego nie lubi ,a o wynikach zawiadomić organa ...wtedy to dopiero mieli by wyniki !!! :)))
Napisano
Policja, antyteroryści znaczy profesjonalna akcja a wszystko to z naszych podatków. A jak komuś zginie rower to się sprawe umarza bo za to premi nie ma. Może przynajmniej ta broń była sprawna i przynajmniej teoretycznie nadawała się do przestępstwa bo jak nie to tylko zapłakać na co idą nasze pieniądze.
Wojtek
Napisano
a dzis gadalem z kolega poszukiwaczem i on powiedzial ze jego kolega kiedys znalazl luske i pocisk do pantery i zaniosl do muzeum i mu dali dyplom i zapieczatkowali.
I podobno kiedys ten dyplom uratowal mu dupe,bo psy zrobily nalot
pzdr
Napisano
I tak jak zawsze pod koniec roku naloty chwalenie sie osiągnięciami trzeba jakoś statystyki podnosić żeby zmieścić sie w normach. paranoja
Napisano
Dyplom". Mam taki papierek (podziękowanie z muzeum). Fantami się już nacieszyłem więc wymieniłem je na taką karteczkę i cieszę się teraz nią. W dodatku co może być milszego niż widzieć swojego fanta w gablocie w muzeum zamiast w szafie w domu (chyba, że trafił do szafy w muzeum- jeszcze tam nie byłem od tej pory). Miło jest także wiedzieć, że gdyby nie ja, przedmioty te uległyby zniszczeniu. A muzeum akurat tego nie posiadało, więc chętnie przyjęli. Miałem nie pisać, to nie ładnie tak się chwalić. Ale napisałem dla tych osób, które czytają to forum a nie podzielają naszej pasji i uważają nas wszystkich za ludzi niszczących stanowiska archeo, domowych saperów itp. Zastanawiam się też nad kolekcjonowanie nie fantów, a właśnie takich podziękowań. Plik takich papierków może nie uchroniłby przed ewentualną karą (choć niby za co?), ale byłby dla mnie argumentem, że sąd czepiając się mojej wykrywki ośmiesza się. Co Wy na to? Pozdro.
Napisano
hehe --- jacenty2004 --- cyt: dobrze ,że za ten jeden złom wsadzili tylko dwóch...a przecież mogli całą wieś zapuszkować ! :)))))"

No i te 9 nakazów :)
Artykuł pierwsza klasa :] Co to się nie dzieje :) Aż strach pomyśleć co by koleś napisał jakby trafili na PRAWDZIWEGO kolekcjonera! Sodoma i Gomora!

.
.
.
CirrusCX
Napisano
Kolejny sukces? Niedawno ogladalem serial z Rowan Atkinsonem gdzie gra konstabla na posterunku policji. Obsmiewali sie z rewolweu Wembleya ktory w ramach amnestii ktos przyniusł na posterunek. U nas nie byl by to materiał na komedie tylko własnie AT prokuratorzy z kompleksami i wyrok w zawieszeniu. Ale zawsze w papierach wynik jest. I co smieszne ale grupa poszukiwaczy i kolekcjonerow to krolowie paragrafu 263. A nie bandziory z CZ i Scorpionami.
Napisano
Kolejny sukces? Niedawno ogladalem serial z Rowan Atkinsonem gdzie gra konstabla na posterunku policji. Obsmiewali sie z rewolweu Wembleya ktory w ramach amnestii ktos przyniusł na posterunek. U nas nie byl by to materiał na komedie tylko własnie AT prokuratorzy z kompleksami i wyrok w zawieszeniu. Ale zawsze w papierach wynik jest. I co smieszne ale grupa poszukiwaczy i kolekcjonerow to krolowie paragrafu 263. A nie bandziory z CZ i Scorpionami.
Napisano
to se chopy przerypali.recydywa jak nic. i tak mieli szczescie ze nie trzymali tego w warsztacie hydraulicznym. bez wozu opancerzonego dla antyterrorki anirusz na taka akcje. tyle broni. tyle broni. lufy, lufy dookola
Napisano
Takiego czegoś jeszcze nie widziałem. I antyterroryści... . Chyba by przybił tego mausera" do futryny i zaczął strzelać. Gdyby brakło amunicji , co jest nieprawdopodobne , gdyz miał aż 21 sztuk wysadziłby się zapalnikiem. Tak chyba myślą e wszystkie prokuratory , gliny i inne gnoje zatruwające życie ludziom". Juz dawno sie tak nie wnerwiłem...
Napisano
Pewnie na kose ,widły , i siekierę też ,a co ze sztućcami ,czy to nie jest jakieś wariactwo ,Tusk dziś powiedział ,, niech władza nie przeszkadza ludziom , oni sami sobie świetnie poradzą , no właśnie mniej debilizmu ,więcej zdrowego rozsądku
w tych służbach mundurowych , bo jak czuje się NORMALNY policjant gdy za sztukę zardzewiałego żelastwa zamyka Bogu ducha winnego obywatela ,jeśli krew w nim się nie burzy, to znaczy że czas umierać, bo świat oszalał.Pozdro...
Napisano
Do policyjnego aresztu trafiło dwóch mężczyzn 23- i 29-latek, którzy posiadali arsenał."-smiech znlazeli stary karabin,zapalnik i uwaga----> LUFE,ta lufa to mozna bylo kogos napewno zatluc na smierc.
Napisano
chłopaki którzy byli u nie na wizycie. starsznie krytykowali to co robia ... ale taki rozkaż i koniec. w...ało ich to ze muszą od 5 byc na nogach w gównianej sprawie a potem jeszcze pól dnbia pisac raporty .... szkoda ze nie nagrałem co mówili ..hehehe
Napisano
Panowie jak PO chce poprawiać działanie CBA poprzez ściąganie i tłumaczenie angielskiego antykorupcyjnego prawa z Singapuru to niech sobie przetłumaczą ustawę dotyczącą ochrony zabytków w Wielkiej Brytanii i też ją skopiują i uchwalą niech w końcu zapanują jakieś cywilizowane warunki dla naszej pasji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie