Skocz do zawartości

Dzis wyskoczyl zegarek.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jest caly cyferblat i wskazówki godzina 5:50 znalazlem go w bardzo zasmieconym miejscu gdzie juz ktos kopal,ale whites XLT niczego nie przeoczy.
Napisano
gdybyś go otwierał, to wrzuć fotkę jak wygląda od wewnątrz. Znalazłem kiedyś coś podobnego, tylko że samą obudowę, leżał sobie spokojnie pod drzewem troche porośnięty, w środku lasu przy starej aleji.
Napisano
Nie widze powodu by go otwierac,chyba tylko po to by go zniszczyc.dla mnie wazne jest tylko to ze ujrzał swiatlo dzienne i dolaczyl do mojej kolekcji staroci.
Napisano
OTWIERAJ :) I koniecznie daj fotki. Smaruj zawiasy olejem i ostrożnie! Ja mojego francuza otwierałem dwa dni :) ale warto było. A gdzie dewizka? Może jeszcze tam leży? Piękne znalezisko. Gratulacje!
.
.
.
CirrusCX
Napisano
Dewizka to łańcuszek do którego był przyczepiony zegarek. Zazwyczaj były to zwykłe łańcuszki. Na dole zobacz na co ja trafiłem. Piękne sreberko. Trochę się namęczyłem, żeby doprowadzić go do tego stanu, ale warto było. Szkoda, że nie miał wskazówek i szybki. A wyszedł w miejscu SOLIDNIE PRZETRZEPANYM przez poszukiwaczy. A jednak czekał tam na mnie :)

Oto link:

http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=467127#467127

.
.
.
CirrusCX
Napisano
CirrusCX czym czyściłeś obudowę zegarka z tego linku? Wygląda świetnie, sam mam kilka takich kopert do czyszczenia, i zastanawiam się jak nie zniszczyć...
Napisano
Miniwiertareczka + miękka końcówka + pasta do zębów. Trzeba polerować aż do uzyskania zadowalającego efektu. W przypadku srebra nie będzie to chyba trudne. Na koniec można wypolerować
płynem KIWI do złota i srebra. No i oliwką z oliwek posmarować zawiasy kopert.
.
.
.
CirrusCX

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie