Skocz do zawartości

mam male pytanko

saper132

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam mam pyatnie, niewiem czy umieszczam to na dobrym forum bo jestem nowy,jesli umiesciles w zlym dziale z gory przepraszam.
Niechcialbym tu zebrac,jestem tu nowy i jeszcze niemam wykrywki i mam pytanie czy ktos z was niema przypadkiem jakis zbednych zeczy, bo podobno duzo poszukiwaczy jak znajdzie helm(ruski,niemiecki) lub bagnet to go zostawiaja w lesie.
I tu mam prosbe czy jakby ktos znalazl jakas militarke i niechcialby jej brac ze soba, czy moglby ja wziasc i mi wyslac.
To nie jest zebranie tylko kolezenska prosba.
Jesli cos znajdziesz i niechcesz tego brac to wyslij mi bo ja przyjme wszystko.
Moj numer gadu gadu; 8438064
pzdr
Napisano
Jak ktoś ma zbędnego Pzkpfw VI Tygrys" to też chetnie go przyjmę :)... osobiście po niego pojadę itp :)

Pozdro
Napisano
Hmm kolega saper ma trochę racji. Często sam słyszę teksty typu: dziś wykopałem to i owo (np. hełm) ale taki syf był, że zostawiłem".

Szczrze mówiąc, też tak często robię :).

Pozdrawiam
Napisano
Oj, saper132, wierz mi, że jak ktoś znajdzie hełm lub bagnet, i go nie chce, to znaczy że i ty go niechciałbyś, bo to totalny złom. Szkoda kasy na przesyłkę.

Wydaje Ci się, że takie fanty zawsze, bez względu na stan, są super, ale ile ja już wywaliłem skrzynek, puszek od masek, rozsypujących się hełmów tylko dlatego, że miałem już takowe, tyle że w 99% lepszym stanie, a i tak nie miałem się kiedy nimi zająć (zabezpieczeniem, nie mówiąc o renowacji).

I ten cały lament żony, żebym wreszcie to żelastwo sprzątnął...

Dziś jestem szczęśliwym kolekcjonerem monetek, zostawiłem tylko jeden jedyny hełmik z sentymentu, ale i tak pewnie nie poleży długo :-) bo go wymienię na garść miedziaków... Pzdr!
Napisano
Mi pewien użytkownik tego forum przesłał taką paczuszke i bardzo byłem zadowolony, 3mam kciuki saper132 za ciebie, napewno jakiś kolega będzie ci w stanie jakieś zbędne łuseczki poprzesyłać.
Napisano
witam oczywiscie,ze pokryje koszty przesylki.
Dla jednych pordzewialy helm,bagnet lub inne militaria to zlom a ja chetnie przyjme,se je wyczyszcze i bede mial.
Prosze o wyrozumialosc bo jestem tu nowy
pzdr
Napisano
Niektorzy moga nazwac to zebranie ale ja nie prosze o dawanie mi fantow z swoich kolekcji tylko sie pytam czy jak bys znalazl jakas militarke i nichcialbys jej brac czy moglbys mi ja wyslac.
Pokryje wszystkie koszty.
Poprostu dowiedzialem sie ze bardzo duzo osob jak znajdzie jakis pordzewialy chelm lub inna militarke to go zostawia w lesie.
pzdr
Napisano
Ale nie wiem czy zdajesz sobie Kolego sprawę z tego, że to co my zostawiamy to do czyszczenia raczej się już nie nadaje, ale co tam. Napisz mi na priv mailem adres, będę miał więcej czasu to się odezwę i jakiś hełm dziurawy Ci wyślę. Pozdrówka
Napisano
moj adres;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Jesli moge prosic to daj mi swoj numer gg
pzdr

---------------------------
nie podajemy adresów na forum

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hitboy64 12:46 21-11-2007
Napisano
bo ja rozmawialem z kilkoma poszukiwaczami i od nich sie dowiedzialem ze oni militarke zostawiaja w lesie i zbieraja tylko odznaki i niesmiertelniki.
pzdr
Napisano
podobno wiekszosc poszukiwaczy jak znajdzie rosyjski helm to go wyrzuca a ja bym chcial naprzyklad taki miec.
A wiec widzicie ze ludzie wyrzucaja militaria ktore im nie sa potrzebne a moze ktos inny by je chcial
pzdr
Napisano
witam dyis bylem w lesie na spacerze i zalazlem tam niemiecki helm z mala dzirka,wystarczy wyszpachlowac,pomalowac i bedzie super helmik.
I to jest wlasnie dowod ze poszukiwacze wyzucaja fanty bo znalazlem na wieszchu i bez wykrywki
pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie