muslim Napisano 3 Styczeń 2004 Autor Napisano 3 Styczeń 2004 Właśnie przyniosłem ze złomu małe podwójne kółko od 7tp.Zapłaciłem za nie bagatela 6zl.Ale zaczołem ten Nowy ROk :DDDDD
kloki Napisano 3 Styczeń 2004 Napisano 3 Styczeń 2004 No to super. Mam nadzieję, że nikomu go nie oddasz. Może kiedyś z takich pojedynczych czesci złoży się takiego 7TP. Kto wie co nam ziemia w tym roku przyniesie.
feeder Napisano 3 Styczeń 2004 Napisano 3 Styczeń 2004 Muslim, jak będziesz u Wojtka, to poproś żeby Ci pokazał zdjęcia zrobione u jednego gościa. Spodobają Ci się.
Jacek Mikita Napisano 3 Styczeń 2004 Napisano 3 Styczeń 2004 Też się pochwalę:do 7tp udało mi się trafić kilka ogniw i dwie blachy/obecnie w MWP/korek wlewu paliwa i kilka drobnych elementów.Mała prośba czy bandaż gumowy miał jakieś oznakowanie-mam takie i rolnik od którego to dostałem twierdzi że to z polskiego czołgu.Pzdr Jacek Mikita
muslim Napisano 3 Styczeń 2004 Autor Napisano 3 Styczeń 2004 Te są mocno używane i nic nie znalazłem, ale nie moge powiedzieć że nie było.
Voucur Napisano 4 Styczeń 2004 Napisano 4 Styczeń 2004 Na wystawie w muzeum POW w Bydgoszczy bylo kiedys kolo napedowe od 7 TP, udostepnione przez jednego z kolekcjonerow na wystawe czasowa. Super fant! Podobno ten ktos ma wiecej elementow z tego czolgu, ale informacji nie moge niestety potwierdzic.
Jacek Mikita Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 Dostałem informację że koła produkcji polskiej miały bicia pruszkowskie,a dostarczane z Angli sygnatury brytyjskie.Tych części od 7tp jednak trochę jest i można byłoby się pokusić o jego złożenie/miejmy nadzieję,że będzie ich coraz więcej/,i chyba nie jest ważne pod czyją egidą,ważne żeby był.Pzdr.Jacek MikitaPS Voucur faktycznie osoba o której mowa ma sporo części do 7tp,jednak nie najwięcej w kraju, a sporo rzezczy to graty od T-26
Gość Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 Jacek,Rolki bieżne fi 202 oraz fi 188 były wulkanizowane w Zakładach Kauczukowych Piastów" SA oraz w warszawskiej firmie Tschackert i S-ka". Sygnatury na rolkach Piastowa wyglądały następująco: D 6-38". Literka D" oznaczała kolejną partię (A,B, C, D, itd), 6" - miesiąc produkcji, 38" rok produkcji. Najprawdopodobniej także firma Tschackert używała tego samego systemu. Do tego dochodził 3- lub 4-cyfrowy numer indywidualny każdej gumy, nie widziałem jednak by był tłoczony na kołach. Najnowsze sygnatury jakie widziałem pochodziły podajże z czerwca 1939, ajstarsze" z sierpnia 1936 r.Więcej nie wiem, sprawami produkcji 7TP będę się zajmował dopiero na wiosnę. Wszelka pomoc i uwagi co do sygnatur na sprzęcie będą mile widziane, bo jest to temat prawie nieznany, a bardzo użyteczny dla poszukiwaczy wszelakiej maści.Pozdrawiam,Trufelhunter
Gość Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 Jacek kola maja bicia PIASTOW moje jezdne jest z lipca 1939 roku.Koncowka produkcji,wczesniejsze mialy tylko date produkcji.Posiadam rowniez kolo z TK 3 z39 roku ale na nim nie ma bicia Piastow.pozdrawiam
polsmol Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 Czy koła podtrzymujące od TKS różniły się od tych z TK-3 ?Jeśli tak to czym?
polsmol Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 OKDzięki ;-)Następnym razem idąc do MWP wezmę miarkę :))
Jacek Mikita Napisano 6 Styczeń 2004 Napisano 6 Styczeń 2004 Oczywiście Piastów a nie Pruszków, sorry za pomyłkę.Jacek Mikita
muslim Napisano 6 Styczeń 2004 Autor Napisano 6 Styczeń 2004 A co wiecie o kołach podtrzymujących? Były sygnowane?
Gość Napisano 7 Styczeń 2004 Napisano 7 Styczeń 2004 Muslim mozna od ciebie zdobyc podtrzymujace czy masz je na polke?Ja mam kilka kol podtrzymujacych ale wszystkie sa bez gumy.
Gość Napisano 7 Styczeń 2004 Napisano 7 Styczeń 2004 Muslim ja kompletuje czesci do 7TP z mysla aby go czesciowo odbudowac pare osob mialo juz okazje zobaczyc co mam.A czesc zbiera poprostu aby miec pare czesci na polke.
mietek Napisano 7 Styczeń 2004 Napisano 7 Styczeń 2004 a polke" czyli chodzi zapewne o Matke Polke.na polke = na półkę:)
mietek Napisano 8 Styczeń 2004 Napisano 8 Styczeń 2004 Nie chcę się wypowiadać za Muslima, ale ja miałem na początku problem z tym że polka" to półka".widomo czasami nie da się uzywać polskich znaków, jednak zmniejsza to trochę czytelność.PS Jak uraziłem, to przepraszam.
muslim Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Napisano 8 Styczeń 2004 Grześ nie ma się o co złościć, ale ja nie zczaiłem o co chodziło z tą polka.
muslim Napisano 9 Styczeń 2004 Autor Napisano 9 Styczeń 2004 Koło i ogniwa z gąsienic na razie na półke, ale jak już będziesz składał i będzie brakowało ci jednego koła to wtedy napisz.
bjar_1 Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 Grzesiu ,wrzuciłem ta fotkę ,ale ona tak wygląda:Chyba coś spieprzona...pzdrbjar_1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.