lego50 Napisano 10 Listopad 2007 Autor Share Napisano 10 Listopad 2007 http://pl.youtube.com/watch?v=wY_5c0mBXok gdzie sa takie koty w POLSCE chyba tylko w marzeniach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 Bovington...mają niezłą kolekcję, szkoda że podczas Tanks in Action w sierpniu nie udało mi się trafić na coś starszego :( a tak tylko kanadyjski Scherman, Challenger i Centurion. Ale i tak było warto, a bilet choć teraz 10 f. to ważny cały rok.Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kastor Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 jestem pod wrazeniem kolekcji muzeum. naprawdę warto odwiedzic jezeli ktoś wyemigrował w okolice Bovington. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 W Saumur mają króla" na chodzie, podobnie jeszcze pantere - na pozostałych filmikach widać.Zdjęcia z jakiegoś pikniku z Francji - pantere wyprowadzili w pole, dodali rekonstruktorów w mundurach, miodzio. pozazdrościć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaz Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 Ten egzemplarz został zdobyty w Tunezji . Znane jest zdjęcie Churchilla stojącego na jego wieży . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUMA1 Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 Fajny filmik . Super sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Tak, ten zdobyty zostal w Tunezji. Ciekawe są okoliczności tego wydarzenia. Podobno jednym strzalem z Churchila (tego na gąsienicach ;)unieruchomina zostala wieża. Pocisk wklinował się między wieżę i pierścień, pod lufą. Załoga zamiast wycofać pojazd z jakiś powodów zwiała. Slad tego trafienia jest na nim nadal widoczny.Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Po prostu Churchill a raczej jego załoga miała jednego z największych fartów tamtej wojny, że zbiegiem okoliczności zablokowali lufę w najwrażliwszym miejscu. Fart jak w pokera.Bo normalnie to Churchilla rozniosłoby na strzępy nie mówiąc o załodze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanto Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 A tu ślad pokazany z bliskahttp://pl.youtube.com/watch?v=BD9UdQxE70c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 hmm a ja czytałem gdzieś, że te tunezyjskie egzemplarze przewieziono głównie do USA na ten taki słynny poligon, gdzie testowano na nim różne działa i pociski.. Ale może ty był inny jakiś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scapa flow Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 Ponizej link do stronki opisujacej tunezyjskiego kotka" z Bovington.http://www.tiger-tank.com/Ciekawe fotki (m. in. ta z wizyty premiera) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Der Panzerfahrer Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Ludzie, jestem urzeczony, takich efektow szukam juz rok, nareszcie moj RC Tiger ma porzadny dzwiek" i burczy jak sie nalezy, wielkie dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Miejmy nadzieję ,że asz" Hetzer też wkrótce wesoło zamruczy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krasnoludek Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 W Saumur mają więcej rzeczy na chodzie. Sam byłem i widziałem. Polecam jednak rocznicowe imprezy - można zobaczyc Czarną Kadrę w akcji i kolesi ze szkoły pancernej w akcji. Nie będę szczuł - zbierac kasę i jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.