woytas Napisano 8 Listopad 2007 Autor Share Napisano 8 Listopad 2007 i wycieli resztki zapory przeciwpancernej na trasie Rybnik - Rudy raciborskie...http://zapomniany.rybnik.pl/content/view/103/2/ - takie cos.Stalo jeszcze 2 dni temu a dzisiaj juz nie ma :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcjew Napisano 8 Listopad 2007 Share Napisano 8 Listopad 2007 Sprawdz najblizsze zlomy moze znajdziesz jakies slady i wtedy na policje!Ps.ta zapora znajdowala sie pod jakakolwiek opieka np.konserwatora zabytkow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Listopad 2007 Autor Share Napisano 8 Listopad 2007 zero jakiejkolwiej opieki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcjew Napisano 8 Listopad 2007 Share Napisano 8 Listopad 2007 To smutne ale prawdziwe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolff Napisano 8 Listopad 2007 Share Napisano 8 Listopad 2007 Smutna to informacja ale i prawdziwe...Wiete obiektów militarnych jak i sprzętu idzie na złom...pozdr.wolff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luskownik Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 Witam Na szczescie w kwestii sprzetu sa jescze ludzie ktorzy rzeczony sprzet ratuja przed Huta czego raczej nie mozna powiedziec o obiektach...Sam jestem ze slaska i jezeli hodzi o ataki zlomiarzy (chociaz nie wiem czy niebylo by tu lepsze uzycie stwierdzenia WANDALI!!!)moge cos powiedziec.Otoz moze z dwa lata temu z cmentarza na ktorym byli pochowani rozstrzelani przez niemcow podczas II wojny iebezpieczni Orzeszanie" czyli glownie powstancy slascy (ok 29os)skradziono kute,lancuchy otaczajace mogile. Ta kradziez nie dosc ze zostala popelniona na swego rodzju cmentarzu to jeszcze owe lancuchy mialy dla mnie wartosc setymentalna gdyz wykul je moj pra dziadek niezyjacy juz niestety.Az strach pomyslec co ludzie" moga zrobic dla paru groszy...P.Sna zalaczonej fotce powinny sie one znajdowac pomiedzy tymi betonowymi slupkami.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luskownik Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 sorki za byki w tekście... wieczorne piwo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 9 Listopad 2007 Autor Share Napisano 9 Listopad 2007 pare groszy to to nie btylo -kawal stali wazacy ze 100 kg (albo i wiecej)....Szkoda - tylko, ze byl skazany na takie cos bo praktycznie skraj lasu na totalnym odludziuwielka szkoda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 woytas własnie z takich miejsc zarąbią najszybciej-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luskownik Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 pare groszy to to nie btylo -kawal stali wazacy ze 100 kg (albo i wiecej)...."Biorac pod uwage srednie ceny w skupach na poziomie 0,55-0,60zl za kilo to koles dostal okolo 60zl myslisz ze to duzo jak za TAKIE COS??PozdrawiamPSProbowales moze szukac po lokalnych skladnicach?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 9 Listopad 2007 Autor Share Napisano 9 Listopad 2007 kolega jezdzi trudno mi jest okreslic dokladna wage -ale bylo to bardzo ciezkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luskownik Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 Wiesz waga i co za tym idzie wartosc w skupie sa bez znaczenia w porownaniu do wartosci historycznej!Zycze wam powodzenia moze jeszcze nie wszystko stracone i da sie jeszcze to uratowac a potem jak sie znajdzie to juz jak uwazacie, policja itd...Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loszo_ZCH Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 Witam Masa jednego metra szesciennego stali to okolo 7,9 tony a zatem taki taka bryła w kształcie słypka o podstawie kwadratu 0,5 m x0,5 m i wtsokosci metra to wazy około 2 tony, nie wiem co tam dokladnie ukradziono ale patrzac po tych zdjeciac z linku to mogło byc tego dobre kilka ton. Potrafiło zatrzymać czołgi, a nie oparło sie kilu złodziejaszkom. Na złom nic nie ejst za cieżkie.podzroloszo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 9 Listopad 2007 Autor Share Napisano 9 Listopad 2007 pionowy slupek -upalili przy podstawie...http://www.forum.zapomniany.rybnik.pl/viewtopic.php?t=588 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luskownik Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 Takich zlomiarzy tudzież W A N D A L I!!! Powinno sie wieszac albo ... sami ocencieJa bym wieszal >loszo_ZCHNa ludzka glupote nie ma rady chyba je J/W...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 Spisywanie danych tych łachudrów z dowodów w skupie to fikcja. Mam na myśli oczywiście wandali niszczących zabytki, a nie zbieraczy puszek etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luskownik Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 No i wlasnie tu jest pies pogrzebany.PSZnalezliscie ta podstawe??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Witam .Kradzieże łańcuchów z cmentarzy to w rzeczy samej wandalizm połączony z brakiem szacunku dla zmarłych , ale jak sie to ma do jakiegoś kawałka żelaza , który stał gdzieś na odludziu???Czy tym sie właściwie ktoś opiekował??? to był jakikolwiek zabytek??? kawał szlabanu , zresztą nikomu niepotrzebny??? Ktoś na rybnickim forum napisał i tak dobrze , że stało prawie 70 lat" , no stało i co... jakoś nikt sie nie zajął żelastwem , ani też nie zabezpieczył tego w żaden sposób.No i tak myślę , że ta cała podpora już leży gdzieś w kawałkach a właściciele złomowisk pchnął to do huty choćby im ktoś rzewnie płakał . Tak to niestety jest.Luskownik , aby kogoś wieszać trzeba mieć powód a do tego skończyć liceum .... i postarać sie o zmianę prawa . To by sie działo jakby zaczęto dawać KS za kawał pordzewiałego żelastwa hehehe .liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luskownik Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 > lihaA tytul Technika Mechanika ci nie wystarczy??Jezeli dla ciebie to nie ma tzn nie mialo zadnej wartosci to juz jest twoj problem. Ale sa ludzie dla ktorych to mialo wartosc i nie mowie tu o tych wandalo-zlodziejach tylko o osobie ktora zalozyla temat.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Bardzo źle się stało. Ludzie nie szanują historii!!!Na szczęście w mojej okolicy miejscowy złomiarz jest pasjonatem i nic u niego nie pojedzie pochopnie do huty:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Listopad 2007 Autor Share Napisano 12 Listopad 2007 liha a jak sobie wyobrazasz zabezpieczenie tego w lesie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luskownik Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Pewnie by chcial zeby tam postawili wartownika z kalachem:)haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Listopad 2007 Autor Share Napisano 12 Listopad 2007 podstawa zostala w ziemi - polaczona byla z taka wielka belka pod droga -tego nie rusza chyba jak beda robic droge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luskownik Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Wiem wiem chodzilo mi o ten slupek co zagina oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Listopad 2007 Autor Share Napisano 12 Listopad 2007 no a drugiego slupka juz niema dawno - chyba jak poszezali droge to go wycieli - zostal ten co teraz go dziabneli zlodzieje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.