tomal113 Napisano 2 Listopad 2007 Autor Napisano 2 Listopad 2007 Znaleziona w miejscu gdzie stacjonowały wojska niemieckie. Prosze o wszelkie informacje.
Catadero Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 West Germany czyli Niemcy Zachodnie istniały od maja 1949 do początku października 1990,to jest do momentu połączenia z DDR (Niemcy Wschodnie).Teraz jest to BRD czyli Bundesrepublik Deutschland.
Kiler Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 Sugerowalem sie widocznym miejscem na szpile oraz ksztaltem tarczy z serii tarcz WHW. Sie nie upieram, ale warto sprawdzic serie tych wpinek.
Catadero Napisano 7 Listopad 2007 Napisano 7 Listopad 2007 Chciałeś zdanie w innej formie więc je masz.Dzięki,że uświadomiłeś mi moją intelektualną nikczemność.Teraz wiem,że jestem na samym dnie.Tylko dlaczego od spodu słyszę Twoje pukanie?
Sv Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 jak wyżej - wpinka WHW z serii tarcz starogermańskich.http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=241130#241980Sv
hombrero Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 Zastanawiam sie Catadero skad masz te zadziwiajace informacje!? Proponuje poczytac jeszcze dokladniej zanim cos tu wpiszesz. Ale przynajmniej co do dat masz racje
Kiler Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 Moglbys napisac swoje zdanie kulturalnie a nie szydercze hahaha.
Catadero Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 Mówisz i masz : Kulturalnie tamto zdanie mogło by brzmieć tak---O!Dżazes!Niemcy Zachodnie i wpinka na pomoc zimową dla nieprzyjaznej nam swego czasu armii? To wygląda jak element ozdobny dolnej części garderoby mieszkańca górskiego rejonu Niemiec lub innego obywatela zamieszkującego góry tego kraju.Kiler,wyluzuj. I,jak mówią do świeżo promowanego lekarza-niech słońce opromienia Twoje sukcesy a ziemia ukryje błędy.Pozdrawiam, C.
Kiler Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 Hahaha! West Germany i wpinka WHW?" Hahaha, dobrze ropoznalem kolego Catadero, znawco tematu:)
tomal113 Napisano 2 Listopad 2007 Autor Napisano 2 Listopad 2007 Znaleziona w miejscu gdzie stacjonowały wojska niemieckie. Prosze o wszelkie informacje.
tomal113 Napisano 2 Listopad 2007 Autor Napisano 2 Listopad 2007 tutaj druga strona. troche niewyraznie wyszla. Są tu widoczne: WEST GERMAN" u góry i napis 5. JAHRH." NA DOLE
MK Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 West Germany" jednoznacznie datuje Ci przedmiot, czymkolwiek on nie jest.
tomal113 Napisano 2 Listopad 2007 Autor Napisano 2 Listopad 2007 tak, ale może coś bliżej o samym przedmiocie? pozdro!
Catadero Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 Nie jestem znawcą tematu wpinek.Proste skojarzenie Napisu West German" z nazwą państwa West Germany spowodowało,że tak a nie inaczej zareagowałem.Zwracam honor.A wzór na prawdę przypomina ozdobę z tyrolskich,skórzanych portek.
Kiler Napisano 7 Listopad 2007 Napisano 7 Listopad 2007 Catadero nie bede z Toba dyskutowal bo reprezentujesz najnizszy stopien rozwoju intelektualnego.
Pytanie
tomal113
Znaleziona w miejscu gdzie stacjonowały wojska niemieckie. Prosze o wszelkie informacje.
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.