Skocz do zawartości
  • 0

proszę o identyfikcje odznaki

tomal113

Pytanie

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
West Germany czyli Niemcy Zachodnie istniały od maja 1949 do początku października 1990,to jest do momentu połączenia z DDR (Niemcy Wschodnie).Teraz jest to BRD czyli Bundesrepublik Deutschland.
Napisano
Sugerowalem sie widocznym miejscem na szpile oraz ksztaltem tarczy z serii tarcz WHW. Sie nie upieram, ale warto sprawdzic serie tych wpinek.
Napisano
Chciałeś zdanie w innej formie więc je masz.Dzięki,że uświadomiłeś mi moją intelektualną nikczemność.Teraz wiem,że jestem na samym dnie.Tylko dlaczego od spodu słyszę Twoje pukanie?
Napisano
jak wyżej - wpinka WHW z serii tarcz starogermańskich.
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=241130#241980
Sv
Napisano
Zastanawiam sie Catadero skad masz te zadziwiajace informacje!? Proponuje poczytac jeszcze dokladniej zanim cos tu wpiszesz. Ale przynajmniej co do dat masz racje
Napisano
Mówisz i masz : Kulturalnie tamto zdanie mogło by brzmieć tak---O!Dżazes!Niemcy Zachodnie i wpinka na pomoc zimową dla nieprzyjaznej nam swego czasu armii? To wygląda jak element ozdobny dolnej części garderoby mieszkańca górskiego rejonu Niemiec lub innego obywatela zamieszkującego góry tego kraju.
Kiler,wyluzuj. I,jak mówią do świeżo promowanego lekarza-niech słońce opromienia Twoje sukcesy a ziemia ukryje błędy.
Pozdrawiam, C.
Napisano
Nie jestem znawcą tematu wpinek.Proste skojarzenie Napisu West German" z nazwą państwa West Germany spowodowało,że tak a nie inaczej zareagowałem.Zwracam honor.A wzór na prawdę przypomina ozdobę z tyrolskich,skórzanych portek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie