Vickers Napisano 30 Październik 2007 Autor Napisano 30 Październik 2007 Witam!Wie może ktoś z szanownych forumowiczów co to za wykrywacz? Chodzi mi o nazwę bo nigdzie nie mogę takiego znaleźć.pozdrawiam.
ColdDemons Napisano 30 Październik 2007 Napisano 30 Październik 2007 To jest MDcośtam!!!! Szczerze nie polecam zakupu!!!! ;)
Saper93 Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 Witam!To jest Precision Gold" czy jakoś tak, czyli Md, czyli shit, badziewie za ok 600zł! Ja bym za to nie dał złotówki! Pozdrawiam!
Vickers Napisano 31 Październik 2007 Autor Napisano 31 Październik 2007 No bo ja mam możliwość kupienia czegoś tego za 120zł. Oczywiście sprawny. Dopiero zaczynam swoją przygodę z wykrywaczem i jak myślicie czy dla początkującego i całkiem zielonego w temacie wykrywek to się opłaci kupić za tą kasę?Pozdrawiam.
anRO Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 Można ten wykrywacz traktować jako zabawke dla dzieci.
Aftan Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 Witam!Nie kupuj tej wykrywki nawet za tak małą kwotę. Szkoda pieniędzy. Po prostu prawie nic tym nie znajdziesz. Jeżeli chcesz się pobawić w odkrywcę to kup jednak coś droższego i lepszego. Jeżeli kupisz ten wykrywacz to skończysz przygodę po paru wyjściach w teren ponieważ nic tym nie znajdziesz, a co z za tym idzie nie wciągniesz się w zabawę.Mój znajomy chodzi z takim sprzętem po polach i nic nie może znaleźć.Ma go pewnie z półtora miesiąca, a znalazł nim dopiero kilka monet. Ja również w tym roku zaczynałem przygodę.Kupiłem jednak X-terrę 30 i na koniec sezonu mogę pochwalić się kilkuset różnego rodzaju nonetami, guzikami, medalikami, kulkami, łuskami i najróżniejszymi rzeczami.A więc jak sam widzisz różnica jest ogromna .Lepiej dozbieraj trochę kasy przez zimę i na wiosnę kup coś lepszego.Pozdrawiam Aftan!!!
Vickers Napisano 31 Październik 2007 Autor Napisano 31 Październik 2007 A jeszcze pytanie natury technicznej. Czy jest możliwa modernizacja wykrywacza, tzn. czy można założyć do danego wykrywacza inną cewkę lub przerobić to tak żeby to miało lepsze parametry? Nie chodzi mi o ten z tematu bo dam sobie z tym spokój dzięki waszym radom, tylko o coś lepszego, ale niestety i tak z niższej półki, bo niestety póki co tylko ja pracuję, a żonę i maluszka(mam tu na myśli synka :)) trzeba utrzymać i nie da rady wyłożyć ot tak sobie tysiaka na dobrą wykrywkę...
Hitboy64 Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 Zależy co chcesz szukać, jeśli militarke to możesz kupić Jabela i on na początek powinien wystarczyć
Vickers Napisano 31 Październik 2007 Autor Napisano 31 Październik 2007 Przede wszystkim militarkę. Ale jak się trafi coś innego to też nie pogardzę :) A czy ten Jabel to nie jest kit do samodzielnego montażu? Bo już kiedyś miałem do czynienia z tą nazwą i kupowałem z niej swego czasu rózne elektroniczne zabawki do samodzielnego montażu.
woytas Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 poszukaj za te cene jakiegos uzywanego sprzeciora a ten co na foto daruj sobie...Poszukaj na forum -skarbnica wiedzy doswiadczonych kolegow
Vickers Napisano 14 Listopad 2007 Autor Napisano 14 Listopad 2007 Jeszcze pytanko, a mianowicie czy takie MD-ki były produkowane w Niemczech? Przeprowadziłem dziś małe testy tej wykrywki z foto. Nie miałem wiele czasu, ale puszkę po piwie wykrywa na głębokości półtorej sztychówki (szpadla) czyli ok. 30cm.I sygnał w słuchawkach jest bardzo silny (jak sobie podgłośniłem to aż się przestraszyłem jak pipnęło :)) Instrukcję to ma po niemiecku i muszę się sam domyślać jak to ustawiać. Jak przeprowadzę więcej testów to napiszę jeszcze na forum. Nadmieniam że nie nabyłem go jeszcze tylko wypożyczyłem do testów.
Catadero Napisano 14 Listopad 2007 Napisano 14 Listopad 2007 Nie testuj na puszkach.Spróbuj różne monetki,drobiazgi z różnych metali na różnych głębokościach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.