Skocz do zawartości

Telefony na podsłuchu

janowicz

Rekomendowane odpowiedzi

Cieszę się, że zagadka jest rozwiązana.
Cytat z artykułu:
O wyjaśnienia zwróciliśmy się do biura prasowego sieci Era, bo do niej należały telefony, w których po wybraniu 08 w niezrozumiały sposób łączyliśmy się policją.

- Nie słyszałem nic o tym, aby w Erze i innych sieciach funkcjonowały dwucyfrowe numery - mówi przedstawiciel sieci telefonii komórkowej Era.
- Jestem zdziwiony, że wykręcając taki numer gdzieś się państwo dodzwoniliście. Do tej pory nikt nie zgłaszał nam takiego przypadku. Nie wiem dlaczego nie ma śladu po takim połączeniu."
Pracownicy biura prasowego sieci Era są jak widać kompetentni. Inaczej. A mogli zerknąć na nasze forum i już by wszystko wiedzieli.

• Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Heh, przypomnial mi sie wydrukowany chyba w zeszlym roku artykul z Duzego Formatu (poniedzialkowy dodatek do Gazety Wyborczej) o 3 obrotnych studentach jednej z politechnik ktorzy byli w stanie podmienic tresc otrzymanego smsa.

Wtedy tez przedstawiciele wszystkich sieci komorkowych twierdzili, ze to absolutnie niemozliwe :)))

Panowie, nawet nie chciało mi sie komentowac tego durnego tematu, ale w koncu zostalem zmuszony.
http://wiadomosci.onet.pl/1636749,11,item.html
W tym ciemnogrodzie wszystko jest jak widac mozliwe. Az ktos umrze, bo sie w pore nie dodzwoni na 112...

Dobrze wiesz o co chodzi. W życiu nie wiadomo czy my gonimy, czy nas gonią i w ogóle kto kogo goni. Austriak kupił 24 letnią turczynkę z dzieckiem za 5000 Euro i ma na to umowę z Turkiem. Jest jego żoną od dwóch lat. Austria jest w Unii a Turcja aspiruje do UE i co Ty na to? Unia podobno przestrzega praw człowieka, nie uprawia handlu niewolnictwem itd. Masz XXI wiek!

Tez uwazam, ze nasza cywilizacja zamiast sie rozwijać- to sie cofa. A ta afera z podsłuchami jest najlepszym przykładem tego ciemnogrodu". Czas aby ktos udowodnił", ze ziemia jest płaska a słońce krąży dookoł niej...i mamy komplet.

Ta afera z podsłuchami jest najlepszym dowodem na to, że Polska jest ostatnim krajem który pozwoli się oficjalnie zniewolić. Mogą zrobić to tylko nieoficjalnie i to robią. Jak znajda na ciebie haka np. poprzez podsłuch to nie podskoczysz :)

A w których krajach ten dziwny numer jest numerem alarmowym?
Dlaczego specjalista komisarz Artur Falkiewicz" tego nie wyjaśnia?
A może uznać redakcję Expressu Ilustrowanego za dywersantów chących, na jakiś czas, sparaliżować w Polsce działanie systemu powiadamiania wypadkowego?

pokemon moze masz adres tego turka.......nazbierało mi sie trochę oszczędności to i parę kobiet mógłbym kupić.....a wówczas to raj nie umierac.....wszystkie pognałbym do pracy a sam siedziałbym jak szejk nic nie robiąc.....
Inwestycja życia... :-):-):-)

zniewolić? A po moim trupie kurza twarz... ja nie jestem tylko numerkiem ip albo peselem. To jest dla mnie przerażające jak postępująca jest inwigilacja społeczeństwa ale mniejsza.. co do mnie ja mam ten system naprawdę gdzieś i nie zamierzam być kolejnym chomiczkiem biegającym w kółeczku. :)

A choćbyście wszyscy razem zostawiali w kiblu zielono białe w szkocką kratę produkty przemiany materii, to nie zmienicie faktu, że każda komórka jest nadajnikiem i odbiornikiem radiowym.

I tak samo jak dzieciaki na wsiach (gdzie nie są pociągnięte kable telefoniczne tylko abonent ma DOMOWY telefon z anteną skierowaną na nadajnik gdzieś tam) siedzące na schodach i za pomocą głupiej krótkofalówki podsłuchujące rozmowę swojego sąsiada przez jego TELEFON DOMOWY, tak samo złudzeniem jest zakładać, że nie znajdzie się ktoś z ciut lepsza krótkofalówką, która złapie sygnał naszych malutkich radio-odbiorniczków po zyla w abonamencie, które tak namiętnie nosimy na smyczy albo w kieszonce spodni na jajach, niooo tego - kroczu.

Nie zdradzę tajemnicy jeśli dodam że służby alarmowe nagrywają rozmowy zarówno telef. jak i radiowe. Taka procedura. A jak potem dopaść dowcipnisia co dzwoni i mówi o bombie. Podobne działania podejmują inne firmy zarówno prywatne jak i państwowe.

• 2 weeks later...
A nie pomyśleliście że w dobie terroryzmu, przestępczości tylko w ten sposób można zapanować nad społeczeństwem.

Ja jestem fajny, Wy jesteście fajni ale jest cała rzesza ludzi którzy nie są fajni i skoro społeczeństwo chowa głowę w piasek przy każdej okazji to jak odpowiednie służby mają działać?

Dopóki będzie powszechnie panowała mentalność - sąsiadowi kradną auto a dobrze mu tak bo sam pewnie ukradł tego mercedesa, mi kradną auto to złodzieje i głupia policja jest, co oni robią pewnie sie obijają"

Tak długo formy kontroli obywateli będą musiały iść w parze z nasileniem przestępczości i ich nowymi pomysłami.
Jak według Was np. policja ma rozbić jakiś gang czy złapać morderce? Nie wygląda to tak jak na filmie Policjanci z Miami gdzie dwóch macho idzie sklepać jakiegoś łachmytę żeby zdobyć cenną informację lub podrzucają woreczek z koksem i szantażują klienta. Rzeczywistość jest smutna, policji mało co wolno, funkcjonariusze boją się wyjąć gnata dopóki ktoś nie odstrzeli im czapki, muszą wypełniać setki zbędnych papierków, trzymać się chorych procedur. To wypacza całe działanie policji i innych organów.

Chyba najbardziej obawiamy się że przez pomyłkę systemu lub kogoś celowe działanie staniemy się przestępcami bo komputer wylosuje zły numerek. Jeżeli nie masz nic na sumieniu lub do ukrycia to co to za różnica czy podsłuchują czy nie. Sami mamy wpływ na to jak to robią poprzez wpływ na wybory rządzących i dbanie żeby nie wypaczyli i upolitycznili takich instytucji. Albo drugie wyjście rozdajmy wszystkim broń i jak na dzikim zachodzie brońmy naszych kobiet i dzieci :)

Każdy ma swoje zdanie w temacie, więc nikt nikogo nie powinien przeciągać na swoją stronę, dlatego ja też dostosuję się do tej zasady. Tak jak napisałem- dotyczy to tematu. A czy niewinny nie ma się czego bać? Tak do tej pory było drogi Bocianie. Czy będzie nadal? Dlaczego dotychczas starano się łapać tych złych pozwalając normalnie żyć tym dobrym, a teraz trzeba sprawdzać wszystkich, aby rozpoznać tych złych? Aż tak przestępczość nam wzrosła? Aż tak ich działalnośc i metody stały się wyrafinowane? Każdy z nas przynajmniej uważa się za uczciwego, to teraz odpowiedzcie sobie na kilka pytań, na które odpowiedź znajdę po wpisaniu waszego osobistego numeru PESEL2. Oto przykładowe pytania:
1. Czy płacicie abonament RTV?
2. Czy macie ubezpieczone mieszkanie?
3. Gdzie odprowadzacie ścieki?
4. Gdzie wyrzucacie śmiecie?
5. Czy chodzicie do psychiatry?
6. Czy zdarzyło sie kiedyś pobicie przez was żony lub dzieci?
7. Czy zapłaciłeś mandat za wykroczenie drogowe?
8. Czy naraziłeś życie lub zdrowie innych osób strzelając z wiatrówki w miejscu odpowiednio niezabezpieczonym?
9. Wreszcie z naszego podwórka: stanowiska archeo, niewypały itp. dotyczące wykopków,
nie mówiąc o zarobkach, darowiznach, odszkodowaniach, kredytach, debetach, ratach, bankach i innych zaszłościach.
Te pytania to oczywiście wierzchołek góry lodowej. Niech każdy zrobi sobie sam rachunek sumienia i zada sobie pytanie: czy choć jedno z tych pytań byłoby dla mnie niewygodne? Jeśli tak, to czy życzyłbym sobie aby ktoś o tym wiedział?
Mało tego drodzy koledzy. W każdej dziedzinie mamy do czynienia z powszechnie rozumianą ewolucją. Tak było z sexem np. na początku było szokiem pokazanie się na plaży w stroju kąpielowym, potem w bikini. Teraz topless nikomu nie przeszkadza, a niektórzy się specjalnie rozglądają :)))
Mówię to dla analogii- pytanie co będzie dalej???????
PESEL3, PESEL4...???????? :(
Smutne, ale nikt nie obiecywał kokosów i łatwego życia :)

A i jeszcze moje zdanko o terrorystach: niektózy uważają poszukiwaczy za terrorystów, bo trzymają urwiłapki w domach :)))
Od tragedii na World trade Center mówi się stale o zagrożeniu terroryzmem rónież w naszym kraju. Bynajmniej dotychczas nic takiego nie było, oprócz głupich telefonów anonimowych, które w większości okazywały się głupim żartem. Dlaczego za komuny nie było zamachów bombowych? Nie mówiło sie o terrorystach, bo nikt sobie takimi telefonami głowy nie zawracał. Teraz ktoś" specjalnie rozgłaśnia temat terroryzmu, aby pod ta przykrywką realizować swoje cele. Jeszcze trochę i pod przykrywka podejrzenia o terroryzm wejda wam na chatę bez zgody prokuratora. Ale się sąsiady zdziwią, jak brygada antyterrorystyczna wpadnie do Józka z Koziej Wólki. Czy beda go potem przepraszać? A po co? Przeciez każdy obywatel jest potencjalnym terrorystą i w momencie przyjścia na świat powinien otrzymać swój PESEL2 aby czasem nie umknęło coś z jego życiorysu :)))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie