KamAndy Napisano 28 Październik 2007 Autor Napisano 28 Październik 2007 Witam.Proszę o potwierdzenie, czy prezentowany obok przedmiot to może być nr pułkowy? A jeśli tak to czy to 2, 6 czy może 9.chodzi mi po głowie, że jest z okresu Powstania Listopadowego, ale pewnie się mylę.Pozdrawiam,Kamandy.
pomsee Napisano 29 Październik 2007 Napisano 29 Październik 2007 Piękna dwójeczka - cyfra pułkowa. Kształt charakterystyczny dla pocz. XIX w. Prawdopodobnie polska, gratulacje!
SZZ Napisano 29 Październik 2007 Napisano 29 Październik 2007 Gratuluję trafienia Andrzeju! Piękna 2 z ładownicy. Może być z 1831 r., może być wcześniejsza, z okresu wojen napoleońskich, która np. używana była później.Pozdrawiam
KamAndy Napisano 28 Październik 2007 Autor Napisano 28 Październik 2007 Witam.Proszę o potwierdzenie, czy prezentowany obok przedmiot to może być nr pułkowy? A jeśli tak to czy to 2, 6 czy może 9.chodzi mi po głowie, że jest z okresu Powstania Listopadowego, ale pewnie się mylę.Pozdrawiam,Kamandy.
KamAndy Napisano 28 Październik 2007 Autor Napisano 28 Październik 2007 A to druga strona.Dodam jeszcze, że wymiary to 5x3 cm, grubość 3mm, mosiądz.
karpik Napisano 28 Październik 2007 Napisano 28 Październik 2007 Moim zdaniem to połączone cyferki- 29 lub 92.Pozwolisz KamAndy, że się podłącze do ID.Cyferka o wymiarach 35x23mm, wytłoczona.
bruner0 Napisano 28 Październik 2007 Napisano 28 Październik 2007 2 z powstania listopadowegow jakim rejonie znalazłeś tą cyfre to może pomóc w ustaleniu okresuco do 9 to chyba późniejszy okres być może I WŚ - z pagonu?
KamAndy Napisano 29 Październik 2007 Autor Napisano 29 Październik 2007 Dzięki serdeczne wszystkim za potwierdzenie i gratulacje. Też się cieszę, tym bardziej, że coraz trudniej o takie trafienia.Pozdrawiam,Kamandy.
KamAndy Napisano 28 Październik 2007 Autor Napisano 28 Październik 2007 Okolice Bitwy pod Wawrem.Ale dlaczego ta dwójka jest zamknięta?Polska, czy rosyjska?Pzdr. Kamandy
Pytanie
KamAndy
Witam.
Proszę o potwierdzenie, czy prezentowany obok przedmiot to może być nr pułkowy? A jeśli tak to czy to 2, 6 czy może 9.
chodzi mi po głowie, że jest z okresu Powstania Listopadowego, ale pewnie się mylę.
Pozdrawiam,
Kamandy.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.