Daro76 Napisano 27 Październik 2007 Autor Napisano 27 Październik 2007 Mam pytanie co to za magiczne cudo, na jednym bicie cccp i gwiazda na drugim napis otwock była do tago jeszcze łopatka ale się rozleciała. Czy jest to choć troche związane z militarką czy raczej przedmiot cywilny.
MK Napisano 27 Październik 2007 Napisano 27 Październik 2007 nie wiem, kurde nie wiem, ale kurde...w każdym razie na wykopki super sprzęt, sam chciałbym taki!
bruner0 Napisano 30 Październik 2007 Napisano 30 Październik 2007 otwór w siekierce służył jako łapka do gwoździ,goście ze wschodu przywozili takie zestawy jeszcze na początku lat 90-tych
pokemon Napisano 30 Październik 2007 Napisano 30 Październik 2007 Siekiera, piła, młotek?Toż kiedyś była siekiera, motyka, piłka i szklanka... :)Sorki za OT- nie mogłem się powstrzymać :)))
Daro76 Napisano 28 Październik 2007 Autor Napisano 28 Październik 2007 Na wykopkach się to cudo nie sprawdziło łopatka była mała i pękła na spawie. Czy nikt nie wie co to za zestaw. Znajomy jak to zobaczył stwierdził że to więzienny zestaw ucieczkowy, jeśli ktoś coś o tym wie proszę o info.Pozdro.
grec Napisano 28 Październik 2007 Napisano 28 Październik 2007 W Polsce sprzedawali toto w składnicach harcerskich, w latach osiemdziesiątych. Na licencji CCCP. Badziewie okrutne. Był jeszcze parciany pokrowiec. A to na foto, to pewnie składak polsko-radziecki.pozdr
grec Napisano 28 Październik 2007 Napisano 28 Październik 2007 No i była do tego łopatka na zatrzask !
Daro76 Napisano 27 Październik 2007 Autor Napisano 27 Październik 2007 Mam pytanie co to za magiczne cudo, na jednym bicie cccp i gwiazda na drugim napis otwock była do tago jeszcze łopatka ale się rozleciała. Czy jest to choć troche związane z militarką czy raczej przedmiot cywilny.
krystian-szabla Napisano 28 Październik 2007 Napisano 28 Październik 2007 otwory w ostrzach siekierek sugeruja ze bylo to gdzies zawieszane . moze osprzet saperski do pojazdu trzymany wewnatrz ?
Daro76 Napisano 28 Październik 2007 Autor Napisano 28 Październik 2007 Dzięki za opinie. Kupiłem to kiedyś za grosze od badziewiaka na targu jak pamiętam za jakieś 10000 zł czyli teraz 1 zł a że ogarniam piwnice wystawiłem toto za 5 zł i ludzie nagle zwariowali bo poszło za 38 zeta w nowe dobre ręce. Czyli nie militarne to było.Pozdro.
Gustaw_VW Napisano 27 Październik 2007 Napisano 27 Październik 2007 Przepraszam za ''zaśmiecanie'' postu ale nie mogłem się oprzeć :) Prawdziwe cudo :)
MK Napisano 28 Październik 2007 Napisano 28 Październik 2007 Gdyby to był więzienny zestaw ucieczkowy, taką piłą więzień nie miałby szans przeciąć czegokolwiek z metalu, tak sądzę.
kowalinho Napisano 27 Październik 2007 Napisano 27 Październik 2007 O cholera! Toż to wunderwaffe! :)) Niezły patent.Pozdrawiam
huk 100 Napisano 28 Październik 2007 Napisano 28 Październik 2007 heheheh- ruskie tego kiedyś nawieźli na bazary -za parę groszy -sam to parę lat temu kupiłem o d.... potłuc :):)pozdro
Pytanie
Daro76
Mam pytanie co to za magiczne cudo, na jednym bicie cccp i gwiazda na drugim napis otwock była do tago jeszcze łopatka ale się rozleciała. Czy jest to choć troche związane z militarką czy raczej przedmiot cywilny.
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.