Skocz do zawartości
  • 0

Siekiera, piła, młotek.

Daro76

Pytanie

Napisano

Mam pytanie co to za magiczne cudo, na jednym bicie cccp i gwiazda na drugim napis otwock była do tago jeszcze łopatka ale się rozleciała. Czy jest to choć troche związane z militarką czy raczej przedmiot cywilny.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na wykopkach się to cudo nie sprawdziło łopatka była mała i pękła na spawie. Czy nikt nie wie co to za zestaw. Znajomy jak to zobaczył stwierdził że to więzienny zestaw ucieczkowy, jeśli ktoś coś o tym wie proszę o info.
Pozdro.
Napisano
W Polsce sprzedawali toto w składnicach harcerskich, w latach osiemdziesiątych. Na licencji CCCP. Badziewie okrutne. Był jeszcze parciany pokrowiec. A to na foto, to pewnie składak polsko-radziecki.
pozdr
Napisano

Mam pytanie co to za magiczne cudo, na jednym bicie cccp i gwiazda na drugim napis otwock była do tago jeszcze łopatka ale się rozleciała. Czy jest to choć troche związane z militarką czy raczej przedmiot cywilny.

Napisano
Dzięki za opinie. Kupiłem to kiedyś za grosze od badziewiaka na targu jak pamiętam za jakieś 10000 zł czyli teraz 1 zł a że ogarniam piwnice wystawiłem toto za 5 zł i ludzie nagle zwariowali bo poszło za 38 zeta w nowe dobre ręce. Czyli nie militarne to było.
Pozdro.
Napisano
Gdyby to był więzienny zestaw ucieczkowy, taką piłą więzień nie miałby szans przeciąć czegokolwiek z metalu, tak sądzę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie