Skocz do zawartości

Pieczęcie lakowe

domini

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak ktoś w dniu dzisiejszym widział na polu młodego mężczyzne który biegał,skakał i krzyczał mam cie k....a" to miał wątpliwą przyjemność ujrzenia mojej osoby:)))
Czwarty urlopowy wypad i trzeci tłoczek. Może sprawiedliwość jest gdzieś tam.

• Odpowiedzi 504
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
niestety nie mam więcej. ta ołowiana to samorobna inicjałowa MK".

a ten jegomość to musiał być ktoś nietuzinkowy z fantazją jeśli zażyczył sobie podobizny na pieczęci :) Bogaty również. Pierwszy raz taką widze. Gratuluję.

Pozdro.
Napisano
Dziękuje kolegom.
Szczerze, to miałem nadzieje, że teoria którą nakreślił darmatt się pojawi. Chciałbym, żeby to była prawda:)

Kopijniku drogi- po samym szkle jak wylazła pomyślałem o którymś kaiserku, ale po pierwsze takie używanie było raczej niedopuszczalne..
W odbiciu odrazu narzuca się grecja-filozof jednak patrząc choćby na pruskie moniaki widać podobieństwo" do tych greckich przedstawień".
Pytanie- po co pieczętować się popiersiem filozofa?

W obrębie paru/parunastu metrów wyszło kilka monet z pocz. XIXw, guzik liberyjny z dziewięciopałkową koroną(książe zdaje się) i pruskie guziki wojskowe.

Pozdrawiam.
  • 2 weeks later...
Napisano
Lord my Lord.
Niewypowiedziane dzięki:)
Wrzuce coś jeszcze, może kiedyś będzie Ci się chciało popatrzeć.
https://forum.odkrywca.pl/imageresize.php?plik=picsforum22/piecztka_jude_sygnet.jpg&x=80
Napisano
Karpik,
tak na gorąco:

יואל בחדר נתמי-יצו
Joel bacheder 'natmei-itzo' (ang.transkrypcja)
Joel w chederze 'natmei-itzo'

ale!!

nie jestem pewna nazwy chederu...to wygląda mi na 2-członową nazwę, z czego pierwsza (natmej) to nazwisko,które mi się już obiło o uszy.A druga część (ico,icu) - nie mam pojęcia...
Jeszcze będę myślała a póki co może ktoś inny na coś wpadnie :)))))

Gosia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie