karpik Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Jak ktoś w dniu dzisiejszym widział na polu młodego mężczyzne który biegał,skakał i krzyczał mam cie k....a" to miał wątpliwą przyjemność ujrzenia mojej osoby:)))Czwarty urlopowy wypad i trzeci tłoczek. Może sprawiedliwość jest gdzieś tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Przejdźmy do spraw technicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Co to za jegomość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darmatt Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 niestety nie mam więcej. ta ołowiana to samorobna inicjałowa MK".a ten jegomość to musiał być ktoś nietuzinkowy z fantazją jeśli zażyczył sobie podobizny na pieczęci :) Bogaty również. Pierwszy raz taką widze. Gratuluję.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 popatrz po podobiznach klasyków filozofii...Solon(?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Dziękuje kolegom.Szczerze, to miałem nadzieje, że teoria którą nakreślił darmatt się pojawi. Chciałbym, żeby to była prawda:)Kopijniku drogi- po samym szkle jak wylazła pomyślałem o którymś kaiserku, ale po pierwsze takie używanie było raczej niedopuszczalne..W odbiciu odrazu narzuca się grecja-filozof jednak patrząc choćby na pruskie moniaki widać podobieństwo" do tych greckich przedstawień".Pytanie- po co pieczętować się popiersiem filozofa?W obrębie paru/parunastu metrów wyszło kilka monet z pocz. XIXw, guzik liberyjny z dziewięciopałkową koroną(książe zdaje się) i pruskie guziki wojskowe.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Urna, klepsydra i kosci. Da się wydatować tego grabarza??Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 masz dewizę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 WENN GOTT WIL- skoro bóg chce, wola boga- coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 tak Bóg chciał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Dziękuje i przepraszam jak kogoś uraziłem małą literką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beero Napisano 3 Październik 2008 Share Napisano 3 Październik 2008 witam, może ktośmi odczyta tę pieczęć, wielkość okolo 7x6 mmZDROW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 3 Październik 2008 Share Napisano 3 Październik 2008 Moja ostatnia znajda.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 Znowu problem z odczytaniem:( ale śmiem twierdzić, że kościelna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 Żydówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 Gdyby ktoś chciał napisać coś o tłoczka to bardzo proszę choć na tłumacza hebrajskiego trace powoli nadzieje:((Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 tłoczkach* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natasha1982 Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 רחל בת הרר מנחם מענרל זלRahel,córka pana naszego i nauczyciela Menahema Menarela śpPozdrawiam wszystkich tracących nadzieję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 Lord my Lord.Niewypowiedziane dzięki:)Wrzuce coś jeszcze, może kiedyś będzie Ci się chciało popatrzeć.https://forum.odkrywca.pl/imageresize.php?plik=picsforum22/piecztka_jude_sygnet.jpg&x=80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum22/piecztka_jude_sygnet.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum21/pieczatka_1_copy.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natasha1982 Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 Karpik,tak na gorąco: יואל בחדר נתמי-יצוJoel bacheder 'natmei-itzo' (ang.transkrypcja)Joel w chederze 'natmei-itzo' ale!!nie jestem pewna nazwy chederu...to wygląda mi na 2-członową nazwę, z czego pierwsza (natmej) to nazwisko,które mi się już obiło o uszy.A druga część (ico,icu) - nie mam pojęcia...Jeszcze będę myślała a póki co może ktoś inny na coś wpadnie :)))))Gosia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natasha1982 Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 zleeeee ;(Tam jest יואל בהרר Joel Beharer! (imię + nazwisko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.