kopijnik2 Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 zapis z katedry ormiańskiej...odnośnie 2008-05-20 21:47:49 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musamman2 Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 Kopijnik, to po grecku jest, ormiańskie pismo jest insze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 oczywiście...ten grecki - jakiś łacińskawy"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musamman2 Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 Nie łacińskawy, ino zapisany samą majuskułą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natasha1982 Napisano 29 Maj 2008 Share Napisano 29 Maj 2008 Nie wiem dlaczego wcześniej na to nie wpadłam...Po pierwszym wyrazie (może imieniu zaczynającym się na D,tak jak sugerowałam wcześniej) jak byk są słowa: בר ישראלczyli ar izrael" - syn Izraela.Izrael to też imię.G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 29 Maj 2008 Share Napisano 29 Maj 2008 !ALLAH AKBAR! al-ilah:))Dziękuje Gosiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 A musamman za co poleciał:)?Tłoczek jakiegoś wojaka herbu lubicz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 Niestety; gorąca głowa, za politykę... skoda bo wiedzy w niektórych dziedzinach nie brakowało...Karpik zrób w paincie" manewr przerzuć w pinie i nie będziesz musiał kupować plasteliny tylko fotkę an face dasz z czytelnym tekstem;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 Szkoda bo bywał pomocny:)Jak są jakieś napisy, to robie tak jak piszesz, ale na tej jest tylko monogram PS:)Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 No to zapodaj będzie lepiej sobie wyimaginować i czytelniejsze będzie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 Twoje życzenie dla mnie rozkazem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 I cały czas popełniam ten błąd.Inicjał nie monogram matole:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1939 Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 na tej ostatniej pieczace jest przedstawiony herb lublicz...bardzo popularny wśród drobnej szlachty! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Oj, jakiś szpenio Cię ubiegł z tą informacją:)Mi nie przeszkadza, że popularny":)Pozdo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alibaba84 Napisano 20 Sierpień 2008 Share Napisano 20 Sierpień 2008 Witam serdecznie.Pochwalę się swoją zdobyczą.Może znajdzie się ktoś kto udzieli mi wszystkich informacji na temat tej pieczęci.Czekam z niecierpliwością i dziękuje za zainteresowanie.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alibaba84 Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 Witam serdecznie.Proszę o zidentyfikowanie mojej pieczęci.Pieczęć, którą posiadam najprawdopodobniej jest odmianą herbuPrzyjaciel. Odmianę tę T. Gajl podaje jako Langen. Informację tę podały mi już trzy osoby pasjonujące się heraldyką.Gdyby ktoś umiał mi pomóc byłbym wdzięczny, gdyż chcę najpierwzasięgnąć informacji z kilku źródeł zanim wystawię pieczęć na sprzedaż.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alibaba84 Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 Jako że nie da się dodać więcej zdjęć za jednym razem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alibaba84 Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 ciąg dalszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 A to moje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 Łyżeczki do nalewania laku.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=426532119Chuzarzy śmierci ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 W dziale identyfikacji z 12 sierpnia pojawiła się taka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 Ta pieczątka była u nas w ID - było kilka teorii grabarz itd, ale widze, że sprzedający wybrał tą najatrakcyjniejszą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.