rolny1 Napisano 19 Październik 2007 Autor Napisano 19 Październik 2007 Niniejsza fotografia została wykonana i zamieszczona na tym forum bez konsultacji z właścicielem domu. Bo nie dom tu jest istotny a przekaz płynący z dachu! Ten dziw natury i fanatyzmu ludzlich rąk przetrwał faszyzm, komunę i świtnie się ma w demokracji.Strzelajcie - w którym miejscu Polski wykonałem dziś fotografię? Pozdrawiam wszystkich i miłego strzelania. PS. Ciekawe jakie sny mają mieszkańcy tak zacnego" domu?
karpik Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 Samo hasło jest wporzo, mogło przypadkiem przeżyć komunę(jak nie jest późniejsze);) Pewnie prusy- celuje w środek- lubuskie?
Saper93 Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 hehehehe, dobre, tylko po co to napisali. wiem ze to znaczy Bóg jest znami"czy jakoś tak, jak miały szwaby na mundurach (chyba). Ale ciekawe po co ktoś to zrobił? Powiedz gdzie:) Pozdrawiam!
to17071990 Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 Dla mnie w deche ;] Mylse że lubuskie.
to17071990 Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 Kolego saper 93 , nie na mundurach ale na klamrach pasów glównych . Swoja drogą motto przeciwne do zamierzeń i działań
gudek82 Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 Saper niemcy takie napisy mieli na klamrach od pasa, ja stawiam, że to gdzieś na południu
woytas Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 opolszczyzna wg mnie - okolice Gogolina
rolny1 Napisano 19 Październik 2007 Autor Napisano 19 Październik 2007 W jasną dechę, to miało być naprawdę trudne! STUG IV, WOYTAS - bingo. Opolszczyzna. To coś na dachu ma ponad 60 lat! I widać, jak się ma świetnie. PozdrawiamA może w gdzieś w Polsce jeszcze się coś czai na dachu, szopie, itd?
woytas Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 W jednym z kosciolow w okolicy ktorej mieszkam 20 kwietnia odprawiana jest w poludnie msza w pewnej intencji - zainteresowani wiedza co to jest za data :>
rolny1 Napisano 19 Październik 2007 Autor Napisano 19 Październik 2007 Czy chodzi o upamiętnienie 1889 roku? Tego roku?
woytas Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 dokladnie ! slonca ktore wtedy wstalo nad horyzontem..Tyle lat po wojnie a nadal ma to miejsce...
Mirek69 Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 Z tą datą to chyba zażartowałeś, woytas. Nie wierzę, by ktokolwiek-bez względu na wyznanie- odprawiał w dzień urodzin Hitlera jakiekolwiek msze W JEGO intencji. Bo chyba do tego pijesz? Wybacz, ale nim coś napiszesz na publicznym forum- upewnij się STO RAZY !!!
rolny1 Napisano 19 Październik 2007 Autor Napisano 19 Październik 2007 Marek69 - wybacz ale w Opolu wielu zagubionych Niemców pyta o Banditenstrasse - ulicę Partyznacką. Nie wiesz co siedzi w sercach wielu ludzi ?! Ale cicho , sza za niedługo cisza wyborcza!!!
woytas Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 Nie chcesz wierzyc nie musisz. Nie mam powodu klamac
Mirek69 Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 Woytas: stwierdzenie typu gdzieś tam, coś tam", brzmi niepoważnie i wręcz prowokacyjnie. Skoro coś takiego się dzieje, to nie pisz W jednym z kosciolow w okolicy ktorej mieszkam" tylko podaj miejscowość, w której takie msze się odbywają. W przeciwnym razie masz -w mojej opinii- wiarygodność dziennika Fakt". A to nie jest z mojej strony komplement.
woytas Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 Ok w jednym z kosciolow w miejscowosci graniczacej z Rybnikiem 20 kwietnia kazdego roku o godzinie 12 odprawiane sa msze w pewnej intencji - z rozmow ktore przeprowadzilem z kilkoma mieszkancami tej miejscowosci sa one odprawiane w kolejne rocznice urodzin Adolfa Hitlera.Wystarczy?Poznaj klimat Slaska a zrozumiesz w czym rzecz
Mirek69 Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 Przypadkiem też jestem mieszkańcem tzw. Ziem Odzyskanych i o klimacie" tych ziem wiem więcej, niż być może Ci się wydaje.w jednym z kosciolow w miejscowosci graniczacej z Rybnikiem" to brzmi jak za siedmiona górami, za siedmioma lasami".Nie bazowałbym na rozmowach z kilkoma podsklepowymi obszczymurami, tylko -skoro dzieli Cię ZALEDWIE 20 km- wiedziałbym to na pewno. Pozdrawiam i idę spać. Dość bajek na ten wieczór.
woytas Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 Ja nie jestem mieszkancem ziem odzyskanych a polskiego slaska i to nas rozni.Ja nie gadam z obszczymorkami bo to nie moje klimaty.Nikt nie zmusza cie do tego bys mi wierzyl. Wiecej szczegolow nie powiem bo to nie jest superexpres :>
rolny1 Napisano 19 Październik 2007 Autor Napisano 19 Październik 2007 Wrócmy do dachu... do przesłania, bo o nim mowa.
woytas Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 wlasnie :)co z wlascicielami?Potomkowie autorow tekstu? Czy jacys nowi?
rolny1 Napisano 19 Październik 2007 Autor Napisano 19 Październik 2007 Nie mam zielonego pojęcia kto śpi pod tym dachem! Jedno jest pewne - budowniczymi byli jacyś fanatycy. Dach ten po raz piewszy zwrócił moją uwage ponad 20 lat temu. dziś mając komórę z cyfrą " śmiało moglem to zdokumentować. I to zrobiłem. Moim skromnym zdanim takie rzeczy nie są powszednością, a forum jest fajnym miejcem do pogadania o tym!Pozdrawiam.
woytas Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 ale jak widzisz nie wszyscy daja temu wiare....Mozesz wyslac mi mailem gdzie ten dach dokladnie jest?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.