Skocz do zawartości

rzecz niespotykana - zagadka

rolny1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Niniejsza fotografia została wykonana i zamieszczona na tym forum bez konsultacji z właścicielem domu. Bo nie dom tu jest istotny a przekaz płynący z dachu! Ten dziw natury i fanatyzmu ludzlich rąk przetrwał faszyzm, komunę i świtnie się ma w demokracji.
Strzelajcie - w którym miejscu Polski wykonałem dziś fotografię? Pozdrawiam wszystkich i miłego strzelania.
PS. Ciekawe jakie sny mają mieszkańcy tak zacnego" domu?
Napisano
hehehehe, dobre, tylko po co to napisali. wiem ze to znaczy Bóg jest znami"czy jakoś tak, jak miały szwaby na mundurach (chyba). Ale ciekawe po co ktoś to zrobił? Powiedz gdzie:)

Pozdrawiam!
Napisano
W jasną dechę, to miało być naprawdę trudne! STUG IV, WOYTAS - bingo. Opolszczyzna. To coś na dachu ma ponad 60 lat! I widać, jak się ma świetnie. Pozdrawiam
A może w gdzieś w Polsce jeszcze się coś czai na dachu, szopie, itd?
Napisano
Z tą datą to chyba zażartowałeś, woytas. Nie wierzę, by ktokolwiek-bez względu na wyznanie- odprawiał w dzień urodzin Hitlera jakiekolwiek msze W JEGO intencji. Bo chyba do tego pijesz?
Wybacz, ale nim coś napiszesz na publicznym forum- upewnij się STO RAZY !!!
Napisano
Marek69 - wybacz ale w Opolu wielu zagubionych Niemców pyta o Banditenstrasse - ulicę Partyznacką. Nie wiesz co siedzi w sercach wielu ludzi ?! Ale cicho , sza za niedługo cisza wyborcza!!!
Napisano
Woytas: stwierdzenie typu gdzieś tam, coś tam", brzmi niepoważnie i wręcz prowokacyjnie. Skoro coś takiego się dzieje, to nie pisz W jednym z kosciolow w okolicy ktorej mieszkam" tylko podaj miejscowość, w której takie msze się odbywają.
W przeciwnym razie masz -w mojej opinii- wiarygodność dziennika Fakt". A to nie jest z mojej strony komplement.
Napisano
Ok w jednym z kosciolow w miejscowosci graniczacej z Rybnikiem 20 kwietnia kazdego roku o godzinie 12 odprawiane sa msze w pewnej intencji - z rozmow ktore przeprowadzilem z kilkoma mieszkancami tej miejscowosci sa one odprawiane w kolejne rocznice urodzin Adolfa Hitlera.
Wystarczy?
Poznaj klimat Slaska a zrozumiesz w czym rzecz
Napisano
Przypadkiem też jestem mieszkańcem tzw. Ziem Odzyskanych i o klimacie" tych ziem wiem więcej, niż być może Ci się wydaje.
w jednym z kosciolow w miejscowosci graniczacej z Rybnikiem" to brzmi jak za siedmiona górami, za siedmioma lasami".
Nie bazowałbym na rozmowach z kilkoma podsklepowymi obszczymurami, tylko -skoro dzieli Cię ZALEDWIE 20 km- wiedziałbym to na pewno. Pozdrawiam i idę spać. Dość bajek na ten wieczór.
Napisano
Ja nie jestem mieszkancem ziem odzyskanych a polskiego slaska i to nas rozni.
Ja nie gadam z obszczymorkami bo to nie moje klimaty.
Nikt nie zmusza cie do tego bys mi wierzyl. Wiecej szczegolow nie powiem bo to nie jest superexpres :>
Napisano
Nie mam zielonego pojęcia kto śpi pod tym dachem!
Jedno jest pewne - budowniczymi byli jacyś fanatycy. Dach ten po raz piewszy zwrócił moją uwage ponad 20 lat temu. dziś mając komórę z cyfrą " śmiało moglem to zdokumentować. I to zrobiłem. Moim skromnym zdanim takie rzeczy nie są powszednością, a forum jest fajnym miejcem do pogadania o tym!
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie