Saper93 Napisano 17 Październik 2007 Autor Napisano 17 Październik 2007 Witam!Doznałem szoku! Jakiś koleś kolekcjonował militaria, w tym broń,amunicje, i czarny proch! No i przez takich debili mamy złą opinie.To jest link:http://wielkopolska.naszemiasto.pl/wydarzenia/780412.html Pozdrawiam!
Mirkoni Napisano 17 Październik 2007 Napisano 17 Październik 2007 mamy złą opinię...???????Ja mam dobrą :-):-) nie czepiam sie niedozwolonych prawem przedmiotów i czynów :-):-)no... może.... z wyjatkiem szybkiej jazdy...i klepania pustaków" :-):-):-):-)
grec Napisano 17 Październik 2007 Napisano 17 Październik 2007 Wystarczyła iskra, żeby budynek wyleciał w powietrze."Znając rzetelność pismaków, pewnie były to zardzewiałe skorupy. Jeżeli byłyby pełne, to pisaliby o zagrożeniu dla całej dzielnicy. Znam podobne historie i wiem jak prasa ubarwia. Np. pustą skorupę z F1 opisali: granat był sprawny, miał jedynie lekko uszkodzony zapalnik" Może facet miał niezdrowe podejście do hobby, ale z dystansem do takich sensacji...pozdr. grec
krystian-szabla Napisano 17 Październik 2007 Napisano 17 Październik 2007 czarny proch to ja tez mam i to z 3 kilo :P
YARD Napisano 17 Październik 2007 Napisano 17 Październik 2007 Witam, tutey fajne fotki: http://www.tutej.pl/cms.php?i=26754Wczoraj było też o tym w Teleskopie"
cromags Napisano 17 Październik 2007 Napisano 17 Październik 2007 ...prawdopodobnie nielegalnie kolekcjonował militaria z czasów II wojny światowej". Ot język rządzących (jeszcze rządzących)! Wkurza mnie nierzetelność dziennikarzy i wciskanie głupot ludziom. Nielegalnie ok, ale broń czy amunicję a nie militaria", bo w takim razie moja kolekcja hełmów (a zbieram tylko hełmy) jest także nielegalna!
Adr Napisano 17 Październik 2007 Napisano 17 Październik 2007 Ale co? Zabiora, w sumie to juz zabrali to wszystko, i co oni z tym zrobia? Zniszcza? Oddadza? Sami sobie wezma (czyt. rozkradna), czy moze mu zwroca, z tym ze zdeaktywowane (czyt. zniszczone), czy moze jak tam widzialem lugera - przekaza to co dziala na uslugi policji? Niech ktos z k. opisze jak taki proceder-pokonfiskacyjny dziala. Pozdr
dect Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 Saper, zebys jaja nie zniosl z tego szoku i wrazenia. Ktos kolekcjonowal militaria? No masakra, zawsze bylem przekonany, ze to forum drobiarstwa i chodowcow kur. A tu prosze jakie zaskoczenie. A Ty co zbierasz, ze on Ci zrobil zla opinie? A juz serio mowiac to tu na 100% jest pelno kolekcjonerow wykopkow tylko z oczywistych wzgledow nikt sie nie chwali tym cos ma...
kokesh Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 Panowie ,taki temat to dla dziennikarzy jak ciepłe bułeczki ,zawsze się sprzeda ,więc nie ma co się dziwić.W medjach tylko polityka i hektolitry jadu wypluwane z lewa i prawa, a tu sensacyjny temacik ,policja ,ewakuacja i wkurzeni obywatele .Każda redakcja to łyknie .Pozdro...
macsurf Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 Szkoda goscia, stracil to co zbieral wiele lat. Policja juz naprawde nie ma co robic tylko takimi drobiazgami sie zajmowac. Niedlugo znaczkow z hitlerem nie bedzie mozna zbierac bo bedzie to propagowanie faszyzmu.
janowicz Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 Trudno nazwać kolekcją parę wiader skorodowanej amunicji.
szendzielarz z. Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 Hmm ,to juz nawet posiadanie czarnego prochu jest zabronione w tym pieknym kraju ?Inna sprawa jest taka czy psy i pismaki wiedza jak wyglada proch czarny ?Kazdy proch noca czarny jest :Dpik
szendzielarz z. Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 Fragment z artykla - Wszyscy powtarzali jedno: zagrożenie było spore. Wystarczyła iskra, żeby budynek wyleciał w powietrze."Taa ,szkoda ze pismaki nie widzialy jak w mojej sprawie ,na komisariacie nr 2 w miescie B ,dwoch funkcjonariuszy granatowej policji ,przy uzyciu obceg i stalowych ,dloni drugiego specjalisty-pirotechnika , probowalo stwierdzic czy 50mm sowiecki granat mozdziezowy jest pozbawiony zakazanych substancji ,potwm poetorzyli swoj skecz z zapalem KTM-1 ,ktory ma jak wiadomo gwint w druga strone :/// Uzywanym sprzetem byly obcegi ,jakis srubokret itp...Chyba nie nie meili pewnosci ze to jest deko ,a moze mi zaufali ;)moze zwyczajnie byli ciekawi jak wyglada zapal ,skorupa mozdziezowki wewnatrz ;))) ? Szkoda ze ego pismak nie widzial.Czy policja ,pismaki czy madrzeejsze od tego zatrzymanego kolezki ,powstrzymajcie sie z opinaimi na jego temat.Czy nam sie podoba to rowniez jest kawalek historii ...pozdrawiam tomek -pik
jastrzab Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 saper93 sam sie chwaliles na forum ze zbierasz czy nawet kolekcjonujesz militaria a teraz potepiasz kolesia przemysl nastepnym razem to co piszesz
Saper93 Napisano 19 Październik 2007 Autor Napisano 19 Październik 2007 Jastrząb, zapszeproszeniem czemu do cholery się mnie w każdym temacie mnie czepiasz? najpierw jako pierwszy dałeś mi dobrą rade, a teraz masz do mnie foha! Zachowujesz się jak dziecko! I gdy byś dokładnie przeczytał, to koles trzymał nie rozbrojoną amunicje! Ty tez kolekcjonujesz nierozbrojoną? Czy rozbrajasz jak najszybciej? Nie chce mieć wrogów na forum, więc zakopmy topór wojenny. Pozdrawiam!
krystian-szabla Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 proch czarny jest legalny( ale w pewnej ilosci ) tylko u nas w kraju trudno go kupic , ale wystarczy pojechac do czech i tam w sklepie z bronia zaplacimy 50 zl za kg :).
jastrzab Napisano 21 Październik 2007 Napisano 21 Październik 2007 Wybacz saper ale ja dziadostwa do domu nie zabierm chce jeszcze z pare dobrych lat pokopac a nie zginac przez jakies gowno
gibki9 Napisano 21 Październik 2007 Napisano 21 Październik 2007 Panowie przeciez to zart poprostu,za kilka naboii i kilka wydmuszek z faceta zrobili znowu terroryste,ten kraj jest poprostu beznadziejny!!mi kilka lat temu zabrano zabytkowa wiatrowke bo nie mialem pozowolenia ,a teraz mozna kupic taka na bazarze,chore prawko,chory kraj.
acer Napisano 21 Październik 2007 Napisano 21 Październik 2007 O tym czy rzeczony był terrorystą oceni Sąd W Imieniu Rzeczpospolitej Polskiej.
gibki9 Napisano 23 Październik 2007 Napisano 23 Październik 2007 ten rzad to sie lepiej niech budowa drog zajmie,a nie pierdolami.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.