Skocz do zawartości

Niemiecki Hełm

skolcio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 238
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
~~fasunek czeski:
ZALETY
-skóra zbliżona do oryginału
-dobra jakość skóry
-możliwość regulacji obręczy
WADY
-fasunek z obręczą nadaje się tylko na małe rozmiary
-grube wykonanie obręczy, stosunkowo ciężkie do wiercenia wiertarką ręczną

~~fasunek polski:
ZALETY
-łatwa do wiercenia i wyginania obręcz
-stosunkowo duża
-łatwo można ją samemu skrócić
-możliwość modernizacji" uchwytów tak jak w oryginalne czyli ruchome
WADY
-słaba skórka, tzn. w stosunku do czeskiej jest chuda
-no i oczywiście mniejsze odzwierciedlenie oryginalnej niemieckiej

• 2 weeks later...
o Mój Boże. Niedługo zapytasz jaką szczotkę kupić do czyszczenia. Jedno pytanie rodzi kilka następnych, Chłopie to jest forum. Jest masa odpowiedzi na każde z twoich pytań tylko trzeba poszukać. Rozumiem można zapytać jeśli się czegoś nie wie no ale bez przesady. Jak wyżej wspomnialem to forum jest kopalnią wiedzy. Wiec złota rada czytać czytać i jeszcze raz czytać, a i ortografia sie poprawi bo juz 2 zółte karteczki widzę u ciebie.

Nie wiedziałem ,że były modele niemieckich hełmów bez wywietrzników... przy okazji jeśli chcesz wiedzieć co to są wywietrzniki i do czego służyły to na forum był gdzieś wątek ,,jak odróżnic M40 od m42'' lub jakoś tak. Jak mówiłem czytać czytać i czytać!

Hanuszczak jeśli zwracasz komuś uwagę i to jeszcze krzycząc na niego" poprzez wykrzyknik to zacznij pierw od siebie. Oba dwa pytania były już poruszane wystarczy tylko poszukać czy to jest takie trudne. Moim zdaniem powinieneś być nagrodzony jakąś karteczką, ale głos ostateczny nie należy do mnie. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie