der_bartosz Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 racja, zapomniałem zaraz dam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 efekt końcowy już na głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 fasunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 a tak wygląda od polskiej 50-ki, wybór należy do Ciebie, każdy z fasunków ma swoje zalety i wady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 ~~fasunek czeski:ZALETY-skóra zbliżona do oryginału-dobra jakość skóry-możliwość regulacji obręczyWADY-fasunek z obręczą nadaje się tylko na małe rozmiary-grube wykonanie obręczy, stosunkowo ciężkie do wiercenia wiertarką ręczną ~~fasunek polski:ZALETY-łatwa do wiercenia i wyginania obręcz-stosunkowo duża -łatwo można ją samemu skrócić-możliwość modernizacji" uchwytów tak jak w oryginalne czyli ruchomeWADY-słaba skórka, tzn. w stosunku do czeskiej jest chuda-no i oczywiście mniejsze odzwierciedlenie oryginalnej niemieckiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 a moge yzyc fasunku z polskiego hełmu wz.31?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 Użyć możesz, ale jeśli chodzi o podobieństwo z oryginałem to nie ma nic wspólnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 ale jest podobne do czeskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 To pokaż mi zdjęcie z tym fasunkiem bo ja takiego nigdy nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 nie mam fot tego fasunku w tej hwili ale jest bodobny!.skolcio żyjesz z tym hełmem?jak tam renowacja?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 der bartosz tu masz fote tego fasunku http://www.allegro.pl/item318766246_helm_polski_wz_31_do_rekonstrukcji.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 Hanuszczak wiem jak wygląda fasunek do polskiej 53, ale on nie ma nic wspólnego z niemieckim fasunkiem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 jak usunąć rdze z hełmu bez elektrolizy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 o Mój Boże. Niedługo zapytasz jaką szczotkę kupić do czyszczenia. Jedno pytanie rodzi kilka następnych, Chłopie to jest forum. Jest masa odpowiedzi na każde z twoich pytań tylko trzeba poszukać. Rozumiem można zapytać jeśli się czegoś nie wie no ale bez przesady. Jak wyżej wspomnialem to forum jest kopalnią wiedzy. Wiec złota rada czytać czytać i jeszcze raz czytać, a i ortografia sie poprawi bo juz 2 zółte karteczki widzę u ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 anuluje tamto pytanie i pojawia się drugie jak zrobić wywietrzniki do takiego hełmu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 Nie wiedziałem ,że były modele niemieckich hełmów bez wywietrzników... przy okazji jeśli chcesz wiedzieć co to są wywietrzniki i do czego służyły to na forum był gdzieś wątek ,,jak odróżnic M40 od m42'' lub jakoś tak. Jak mówiłem czytać czytać i czytać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 jak np wywietrzyków nie ma ze starości to jak?lina lepiej sie nie odzywaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 27 Luty 2008 Autor Share Napisano 27 Luty 2008 Ze starości? Jak to ze starości? Jeśli jest dziura to szpachlą załatać i wywiercić odpowiednia dziurkę ale jeśli to M35 to troszkę się pobawić szpachlą:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 skolcio co z twoim hełmem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 Hanuszczak jeśli zwracasz komuś uwagę i to jeszcze krzycząc na niego" poprzez wykrzyknik to zacznij pierw od siebie. Oba dwa pytania były już poruszane wystarczy tylko poszukać czy to jest takie trudne. Moim zdaniem powinieneś być nagrodzony jakąś karteczką, ale głos ostateczny nie należy do mnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 a jak dostane karteczke to zrobie sobie nowe konto o nicku to ja hanuszczak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 27 Luty 2008 Autor Share Napisano 27 Luty 2008 Mój hełm jest w trakcie robót ale mam na niego mało czasu bo teraz rekonstruuję mundur wz.36 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 skolcio co z tym twoim hełmem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.