lina_90 Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 ja dziś zabieram się za pracę nad moim ,,filmowym'' hełmem. Nie chce obciążać kolegi to17071990 pracą nad kolejnymi ,,filmówkami'' :) Będę na bieżąco zamieszczał fotki z pracy nad nim.pzdr.
skolcio Napisano 5 Luty 2008 Autor Napisano 5 Luty 2008 Fotki: jeszcze nie malowałem lakierem matującym więc będzie sie świecić.
lina_90 Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 No ładnie poszła Ci robota z tymi kalkami. Spaprałeś jedynie sprawę z przygotowaniem powierzchni. Trzeba było wyszpachlować nierówności i byłoby good, ale tak czy tak ładna robota.pzdr.
skolcio Napisano 5 Luty 2008 Autor Napisano 5 Luty 2008 Wiem że trzeba było po szpachlować całość ale to mój pierwszy hełm i nie miałem jeszcze doświadczenia,
skolcio Napisano 5 Luty 2008 Autor Napisano 5 Luty 2008 Teraz licytuje drugi na allegr ale już przygotowany pod malowanie
skolcio Napisano 5 Luty 2008 Autor Napisano 5 Luty 2008 Najlepsza do kalek jest metoda z gąbką zaproponowana przez der_Bartosz
hanuszczak Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 witam!Jezeli hodzi o ten hełm http://allegro.pl/item304021269_helm_m40_lub_m42.html to musisz go zaszpahlowac od srodka!Sprubuje metody z gąbka...mam pytanie jakiej farby uzyc do pomalowania hełmu w palecie ral lub jakies modelarskiej(najlepiej pactra)kolor hełmu musi byc zblizony do koloru feldgrau poniewaz ma byc to farba na hełm wertmachtu,farba na tych hełmach jest matowa czy pół matowa?Prosze o szybką odpowiesć
der_bartosz Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Jak na pierwszy raz wygląda bardzo dobrze, na przyszłość zawsze jak masz nawet lekka kaszkę zaszpachluj lekko, przerób paski na wzór oryginału o niebo lepiej będzie, ciesze się, że sprawdziła się moja gąbka :)
der_bartosz Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 jeszcze możesz trochę podbrudzić te kalki jak będziesz miał lakier
hanuszczak Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 robiłeś jakis podkład?jakiego koloru?Jak nie wjesz prosze o odpowiec od innych jakiego koloru uzyc do podkładu
skolcio Napisano 5 Luty 2008 Autor Napisano 5 Luty 2008 Ja nie robiłem podkładu :) wyczyściłem go i malowałem farbą od razu.
steinar Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 WitajDo ciemnych farb ogólnie używa się ciemnego podkładu.Choć to nie jest regułą.Ja nanoszę go kilka warstw,wypełnia wtedy minimalne niedociągnięcia i wżerki.pozdrawiamsteinar
hanuszczak Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=590345&sid=12023063260d2a17be82de7daf82d10bb6359244a3#591100 - odres do forum bodobnego ktury ja wykonałem...jest tam farma jaka można pomalować hełm niemiecki...lecz mam pytanie poniewaz jest to farba w puszce i nie mam dostępu do aerografu a będzel zostawia ślady...wjęc czym pomalowac?!?!?!?!?!?!
der_bartosz Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Zakładasz dwa wątki, prowadzisz te dyskusje do jakiegoś durnego celu, ile ty masz lat? te tematy tyle razy były poruszane, że szkoda gadać przeglądnij sobie forum, jeśli chodzi o hełmy niemieckie to jest chyba najbardziej popularny temat w tym dziale, robisz tutaj bałagan a twoje posty są na strasznie niskim poziomie o błędach ortograficznych nie będę wspominał, masz strasznie duży zapał do wszystkiego, ale co z tego wychodzi...? raczej nic. BARDZO BYM PROSIŁ ADMINISTRATORA O WPROWADZENIE ŁADU I PORZĄDKU, ŻEBY TEN DZIAŁ NIE ZSZEDŁ ZA PRZEPROSZENIEM NA PSY
der_bartosz Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Jeszcze tak hanuszczak nie zauważyłeś, że większość twoich postów była usuwana z działu Główne" i Grupy rekonstrukcyjne, inscenizacje" być może jeszcze na innych działach
skolcio Napisano 6 Luty 2008 Autor Napisano 6 Luty 2008 Za 3 godziny mi się aukcja kończy tego hełmu już po szpachlowanego, ale jeśli wygram to chciałbym go przerobić na hełm AK tzn. polskie oznaczenia z powstania warszawskiego.
der_bartosz Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 dam Ci jeszcze jedną radę trochę jeszcze powycieraj gąbką hełm wokół nitów bo tam słabo zrobiłeś ,albo to tylko tak na zdjęciu widać
skolcio Napisano 6 Luty 2008 Autor Napisano 6 Luty 2008 OK i dzięki za pomoc z tymi kalkami, to jest najlepsza metoda.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.