lina_90 Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 ja dziś zabieram się za pracę nad moim ,,filmowym'' hełmem. Nie chce obciążać kolegi to17071990 pracą nad kolejnymi ,,filmówkami'' :) Będę na bieżąco zamieszczał fotki z pracy nad nim.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 Fotki: jeszcze nie malowałem lakierem matującym więc będzie sie świecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 No ładnie poszła Ci robota z tymi kalkami. Spaprałeś jedynie sprawę z przygotowaniem powierzchni. Trzeba było wyszpachlować nierówności i byłoby good, ale tak czy tak ładna robota.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 Wiem że trzeba było po szpachlować całość ale to mój pierwszy hełm i nie miałem jeszcze doświadczenia, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 Teraz licytuje drugi na allegr ale już przygotowany pod malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 Najlepsza do kalek jest metoda z gąbką zaproponowana przez der_Bartosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 witam!Jezeli hodzi o ten hełm http://allegro.pl/item304021269_helm_m40_lub_m42.html to musisz go zaszpahlowac od srodka!Sprubuje metody z gąbka...mam pytanie jakiej farby uzyc do pomalowania hełmu w palecie ral lub jakies modelarskiej(najlepiej pactra)kolor hełmu musi byc zblizony do koloru feldgrau poniewaz ma byc to farba na hełm wertmachtu,farba na tych hełmach jest matowa czy pół matowa?Prosze o szybką odpowiesć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 tak to ta aukcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 Jak na pierwszy raz wygląda bardzo dobrze, na przyszłość zawsze jak masz nawet lekka kaszkę zaszpachluj lekko, przerób paski na wzór oryginału o niebo lepiej będzie, ciesze się, że sprawdziła się moja gąbka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 jeszcze możesz trochę podbrudzić te kalki jak będziesz miał lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 robiłeś jakis podkład?jakiego koloru?Jak nie wjesz prosze o odpowiec od innych jakiego koloru uzyc do podkładu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 Ja nie robiłem podkładu :) wyczyściłem go i malowałem farbą od razu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 WitajDo ciemnych farb ogólnie używa się ciemnego podkładu.Choć to nie jest regułą.Ja nanoszę go kilka warstw,wypełnia wtedy minimalne niedociągnięcia i wżerki.pozdrawiamsteinar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=590345&sid=12023063260d2a17be82de7daf82d10bb6359244a3#591100 - odres do forum bodobnego ktury ja wykonałem...jest tam farma jaka można pomalować hełm niemiecki...lecz mam pytanie poniewaz jest to farba w puszce i nie mam dostępu do aerografu a będzel zostawia ślady...wjęc czym pomalowac?!?!?!?!?!?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Zakładasz dwa wątki, prowadzisz te dyskusje do jakiegoś durnego celu, ile ty masz lat? te tematy tyle razy były poruszane, że szkoda gadać przeglądnij sobie forum, jeśli chodzi o hełmy niemieckie to jest chyba najbardziej popularny temat w tym dziale, robisz tutaj bałagan a twoje posty są na strasznie niskim poziomie o błędach ortograficznych nie będę wspominał, masz strasznie duży zapał do wszystkiego, ale co z tego wychodzi...? raczej nic. BARDZO BYM PROSIŁ ADMINISTRATORA O WPROWADZENIE ŁADU I PORZĄDKU, ŻEBY TEN DZIAŁ NIE ZSZEDŁ ZA PRZEPROSZENIEM NA PSY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Jeszcze tak hanuszczak nie zauważyłeś, że większość twoich postów była usuwana z działu Główne" i Grupy rekonstrukcyjne, inscenizacje" być może jeszcze na innych działach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 Za 3 godziny mi się aukcja kończy tego hełmu już po szpachlowanego, ale jeśli wygram to chciałbym go przerobić na hełm AK tzn. polskie oznaczenia z powstania warszawskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 dam Ci jeszcze jedną radę trochę jeszcze powycieraj gąbką hełm wokół nitów bo tam słabo zrobiłeś ,albo to tylko tak na zdjęciu widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 OK i dzięki za pomoc z tymi kalkami, to jest najlepsza metoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 i co??wygrałeś tą aukcje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 zauważ, że aukcja jeszcze sie nie skończyła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 WYGRAłEM!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.