Hindus Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 xMarcinx – pokrowce na manierki oferowane przez STURM to przerobione pokrowce CSLA – ciężko wchodzą na oryginalne manierki.Hm…prawdę mówiąc bluzy M43 z obecnej produkcji STURM’a nie widziałem – poprzednie były ładne. PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMarcinx Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 Dziekuje za odpowiedz chyba zaryzykuje kupno jej. Każdy uczy się na błędach.pozdrawiam i dziekuje za szybka odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 Hindus - jaka alternatywa na pokrowiec na manierke ? Te CSLA wchodza ciezko ale wchodza ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 Wchodzą - najlepiej na mokro je wciskać to się dopasują :)xMarcinx - jeżeli rzeczywiście zdecydujesz się na zakup tej bluzy, pochwal się potem jakością jej wykonania, bo jestem bardzo ciekaw jak są one obecnie produkowane.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMarcinx Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 Ok postaram sie wżucić fotki w ten topic oceną zajmiecie się Sami.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 Właśnie też maiłem zamiar zamówić tą kurtkę, ale wystraszyłem się widząc ten wątek. Niestety, kiedyś popełniłem błąd i zamówiłem bluzę od Janika zamiast od sturma (kiedy miał jeszcze mundury dobrej jakości) i drugi raz błędu wolę nie robić. Tak więc z zniecierpliwieniem czekam na recenzję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 Zgodnie z obietnicą, fakt mam gówniane światło w chacie a na dworze lejelewa kurta nowa jest z militariaonline a prawa from Pan M.K. z wiosny obie STURM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 A tak kurteczki wyglądają wewnątrz kolejność jak wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 Ja swojego Sturma kupiłem na początku września i ... też zauważyłem, że kołnierzyk z lewej strony jest jakby krótrzy troche. Myślałem, ze tylko mi sie trafił taki, ale widze że nie:-(pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stwp Napisano 19 Październik 2007 Autor Share Napisano 19 Październik 2007 Witam . Viktor w tej bluzie po lewej stronie chyba też masz krzywo uszyty kołnierz ( możesz zrobić ładne foto zapiętego kołnierza ?Więc z tego co widać kolega duff" też ma ten sam mankament , i wygląda na to że ktoś spaprał wykroje . Szkoda że kołnierze są też trochę flakowate " .Ja już zostawię to bez komentarza bo szkoda się denerwować - po prostu wieje ostatnio od Sturma ładną tandetą i tyle . Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 Tak dla pocieszenia kilka zdjęć kołnierzy oryginalnych mundurów - Sturm faktycznie zawalił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 3Chyba krajowa produkcja wypadła w temacie kroju kołnierza lepiej niż sturm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KsięstwoCieszyńskie Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 Panowie, jak to w końcu jest z produkcją krajową? Warto kupować w kraju a jeśli tak to u kogo? Czy może faktycznie poczekać, dozbierać i kupić na zachodzie? I jesli tak to u kogo? Bo szczerze to mam już mętlik w głowie...Pozdrawiam,Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 Podtrzymuje myśl poprzednika. Teraz wlaśnie chce kupic bluze mundurowa , ale kompletnie nie wiem jaka. Myslalem , że Sturm robi najlepse za przystepna kase , a tu kicha. Najlepiej jakby byla dostepna na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nebelwerfer Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 Zgadzam się z przedmówcami.Mnie interesuje Yanikowy M 43 Steingrau.Ma ktoś jakieś sugestie?Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 Co do kołnierza - to, że jest krzywy najczęściej spowodowane jest złym wszyciem haftki z jednej strony. Trzeba rozpruć, wszyć haftkę od nowa na odpowiedniej wysokości, zszyć ponownie i zaprasować. Wiem, o czym mówię, bo mi (choć mam produkcję z początku 2005 r.) też się taki trafił i tak sobie z tym poradziłem. Tylko ten zabieg raczej zadanie dla doświadczonego krawca/krawcowej, bo troche szycia (które jako szczególnie eksponowane musi być estetycznie zrobione) tam jest, wbrew pozorom.PozdrawiamMaciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stwp Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 Witam . Sanitater już to zrobiłem wcześniej - kołnierzyk się nieco wyprostował , ale dalej niestety jest za krótki ( wąski) - jak bym go chciał odszyć taśmą ( np zrobić podoficera ) to będzie klops. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Zakupiłem bluzę M43 dla W-SS produkcji Sturma i .. koszmar. Sukno moim zdaniem zawiera więcej plastiku niż wełny, podszewka jest również plastikowa". Standardowy problem z kołnierzem, chociaż tutaj dałoby się doprowadzić to do ładu. Za to wykonanie kieszeni mnie powaliło. Są naszyte krzywo (nie, to nie jest kwestia ułożenia materiału), dolne kieszenie mają kształt trapezów (chyba że takie były, ale o ile się nie mylę, to raczej nie). Zasadniczo szmelc i szkoda tracić pieniędzy. Chyba został już tylko Yanik z produktów do 500pln.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Jesli taka tendencja jakosciowa Sturma sie utrzyma, to cos mi sie wydaje ze w segmencie tanich replik mundurow przysly sezon nalezy do Yanika ;-> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.