Skocz do zawartości

KOLEKCJE KLAMER SS

Adr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Kilku pijanych facetów,którzy nosili takie klamry jednego wieczora w grudniu 43 wymordowali 11 osób z mojej rodziny przedtem strasznie ich okaleczajac,ot tak bez powodu......................................................................................................................................................
Adr - a onuce SS już zbierałeś? Moze jakies foty - z tyłu , z boku....

Ludzie dajcie zyc innym, czemu sie chłopaka czepiacie?-jak mozna zbierac takie klamry,wyjdzcie z piaskownicy i poczytajcie"-KLAMRY NIE ZABIJAŁY-CZŁOWIEK ZABIJAŁ!!!!!Kolekcjonerstwo jak i rekonstrukcja historyczna powinny byc wolne od polityki.Moj dziadek niosł na olimpiadzie w berlinie Polska flage i walczył w Powstaniu Warszawskim a moja rodzina od pokolen walczyła z niemcami i ruskimi...i co to ma wspolnego z kolekcjonowaniem klamer czy innych militarii? Jako rekonstruktor nie wystepuje w rek. Powstania Warszawskiego jako szwab z szacunku do mojej rodziny i ludzi ktorzy tam zgineli ale to wyjatek. Militaria niemieckie i ruskie bede zbierał bo je -UWIELBIAM i daja mi niesamowita siłe i energie do zycia. NIGDY ZAS NIE BEDE TOLEROWAŁ LUDZKIEJ GŁUPOTY I GENERALIZOWANIA PEWNYCH TEMATÓW-TAK JAK WY TO ROBICIE!!!!!Jesli chodzi o pijanych facetów to własnie tacy w Polskich mundurach strzelali komunistom w łeb /jencom wojny Polsko-bolszewickiej jak i innych pozniejszych konfliktow i wojen/..i to samo zrobili pozniej komunisci z moim dziadkiem/zyd morel/-TAKA JEST WOJNA DZIECI KOCHANE -OKRUTNA I ZŁA!!!!Faktu to jednak nie zmienia ze formacje takie jak np.SS były elitarne-bo były i tyle a to ze słuzyli tam bandyci jak w kazdej formacji to inna sprawa.
KOLEDZY JAK CHCA SIE CZEPIAC I PISAC O LOSACH SWOICH RODZIN TO PROPONUJE ZAŁ. NOWY WATEK NP-SUMIENIE KOLEKCJONERA" ALBO WOJENNE LOSY MOJEJ RODZINY"....CO DO PAMIATEK" TO CENI SIE WYKONANIE KULTURE TECHNICZNA I INNE TAM A NIE BANDYTOW KTORZY DOKONYWALI ZBRODNI!!!!!Juz tacy w Polsce rzadzili, ktorzy wmawiali ludziom co maja myslec, np. w sprawie Katynia.

Czarek w pln Szkocji. Jeszcze pare innych fanto wziolem.. Der Adlery, blachy, soldbuchy, i hauera m42, a ogrom musialem nie stety zostawic w Polsce, w nastepne wakacje zabiore"

Rozumiem ze masz pozwolenie konserwatora zabytkow na wywoz przedmiotow zabytkowych za granice?

Jesli nie to lamiesz prawo i sie do tego publicznie przyznajesz.

No cóż , każdy zbiera to co mu sie podoba , a przedmioty podniszczone też mają swój smaczek.Wśród filatelistów też jedni zbieraja tylko nówki sztuki a inni uważają że niekasowany to w ogóle nie jest znaczek..
Natomiast co do elitarności SS to była to elita tylko wg wzrostu i zarostu , znaczy według kryteriów rasowych , zaś ich oddziały zwarte przedstawiały wartość bojową poniżej przeciętnej.za to wyróżniali sie fanatyzmem , no ale jeżeli to ma być kryterium elitarności to superelitą były sowieckie karne kompanie .. Ci to dopiero atakowali do ostatniego.
Sytuacja zmieniła się dopiero gdzieś od 1943 roku - kiedy w kąt poszły kryteria wygladu i aryjskiego pochodzenia , a zaczęła się liczyć wartość bojowa..
Pozdrawiam ERIH

Prosilbym o wklejanie fotek gdyz jest juz ostrzezenie a szkoda by bylo tracic taki watek. Zapomnijmy o tym co nas poroznilo w kwestiach elitarnosci i stanu przedmiotow ktorych tyczy sie watek i poprostu chwalmy sie swoimi klamrami. Pozdrawiam i czekam na Wasze zdjecia. Adrian

zamiast milej atmosfery.. ciekawych zdjec, pominawszy zdjecie klamry k. Kaprala82 i fotke pieknej kolekcji broni bialej k. OnyXa jest jedynie ogolnie zepsuta atmosfera, i wzajemne docinki - ale ja poprosze jeszcze raz, aby zaniechac tych sporow i wklejac fotki klamer, byc moze gdzies zostal popelniony blad, ktos cos zle zrozumial - trudno, bylo, minelo. Zaprezentuje teraz kilka klamer z ogolnodostepnego serwisu allegro, i prosze tu by Ci ktorzy moja negatywne zdanie na ten czy podobny temat, zdanie ktore nic nowego do watku nie wniesie, a jedynie jeszcze bardziej popsuje atmosfere niech sie poprostu wstrzyma od postowania i zachowa to dla siebie. Chce aby te n.wy. fotki zachowac dla potomstwa" gdyz najpozniej za dwie miechy przestaly by byc ogolno dostepne. Przy niektorych widnieje kwota za jaka zostaly sprzedane - dodalem ja tylko dlatego by ten watek byl pomocny osobom ktore w taki czy inny sposob staly sie wlascicielami takich samych (producent) czy podobnych klamer, by chcac wycenic, bezproblemu mogly sie zasugerowac cenami za jakie dane sprzaczki zostaly sprzedane. Serdecznie pozdrawiam. Adrian

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie