kudlaty Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 powtarzam swoje wcześniejsze pytanie: czy napis na talerzu ss-reich oznacza przynależność do dywizji ??
Red alf Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 Wykopek to nie jest ale jak juz sie gaszety pojawiły to nie bede gorszy;)
DTH Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 Fajna ksiazeczka.Fotki sa? Jesli tak, to duzo?:)kudlaty: ja sie na niemczyznie nie wyznaje za dobrze, ale widzialem tylko elektryczne" wyposazenie kantyn, czy kasyn sygnowane Waffen-SS i SS-Reich.Gdyby mialy to byc dywizyjne oznaczenia, to mysle, ze trafialaby sie tez inne, a takowych nie spotkalem.Ale to tylko moje domysly, mzoe sie ktos zderzyl z jakims SSTK, czy innym LSSAH?.Moze ktos zna temat lepiej, ja moge poopowiadac jedynie troche o zastawie z polskich kasyn pułkowych:)
Gość Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 polecam stronkę http://www.klad.hobby.ru/milarch.htm
Gość Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 fajna stronka...........szkoda że u nas tak nie ma:(((((((
mp Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 tez tak chcialbym pod drzewkiem znalesc mp40 :)))pzdr Łukasz
Gość Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 chłopaki może organizujemy na lato jakąś wyprawe pod stalingrad:)))))))
mp Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 taaaa ,jesli nas predzej jakas milicja nie sciagnie ;))pzdr
Gość Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 od tego są dolary:))))leśliczy 5 dolarowmilicjant 7 dolarówi za góra 15 dolców np pak 37...lub hemł spadochroniarski:)))
Monsun Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 Wątpię żebyś nawet w Rosji kupił takie fanty za 15 USD. Oni doskonale wiedzą po ile biegają takie rzeczy, no chyba, żebyś trafił na naiwniaków, albo kolesi którym wisi to co wywieziesz im z lasu. Problem jest na granicy, trzeba wtedy sypać więcej i to kilku osobom. Parę lat temu na RTL7 w oom'ie" był świetny materiał o tym jakie fanty wyciągają w Rosji z lasów (kopali w glinie), widzieliście? PozdrawiamMarcin
Łukasz Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 Witam! Osobiście tego nie widziałem, Monsun, możesz napisać co wyciągali? Pozdrawiam, Łukasz
ms Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 Monsun - widzialem, bylem zachwycony, ale Rosjanie doskonale znaja wartosc tych fantow.Poza tym mam znajomych w tych stronach swiata i o anie" fanty jest trudno. Bardzo trudno.
Monsun Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 ms - wiem, dlatego też wyżejnapisałem,że tanio nic się tam nie wyrwie.Łukasz - z tego co pamiętam, to wyciągali tam całkiem ładne MP40, magazynki do niego, resztki mundurów, K98, o ile się nie mylę MG34 i Handgranaty. Pamiętam też, że rwali to ewidentnie z gliny, stany po wyczyszczeniu super. Grupka składała się z kilku kolesi, którzy na miejsce dojechali zachodnimi autami terenowymi. Paru facetów stało na czatach:)Następnie pojawił się komentarz, że trzeba uważać, bo są też inne grupy, które szukają takiego sprzętu ... chyba po konserwacji handlowali tą bronią. Nie pamiętam dokładnie, ale była gadka w ten deseń. W mieszkaniu jakiegoś Saszy leżały różne obrzyny i rozkomplatowane giwery. Materiał filmowy naszego reportera był po prostu zajebisty. Nie mogłem wtedy uwierzyć, że w Rosji wyciągają takie rzeczy :0PozdrawiamMarcin
Gość Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 byłem kiedyś w rosji i wcale nikt nie każe iść do kogoś tylko można iść samemu w puszczę na poszukiwania więc jak organizujemy coś na lato 2004 lub 2005......??z żelaznym krzyżem albo innymi odznaczeniami można by wrócić:)))))a rosyjscy milicjanci nie są wcale wymagający.....parę dolarów załatwia każdą sprawę......pogranicznicy rosyjscy to też nie problem...w końcu alko dalej przemyt kwitnie.....może to nie etyczne ale.......:)))))
Gość Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 Niestety nie mam foty i pewnie mi nie uwierzycie, ale raz jedyny znalazlem kuchenke mikrofalowa SS. Byla w niej obcieta dlon z sygnetem i zegarkiem SS. Pewnie Ruscy zdobyli i se kolacje sporzadzili.
bjar_1 Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 Lancelot - ja Ci wierzę ,ja Ci wierzę !!!pzdrbjar_1P.S. Ale nie zasypuj juz nas opowieściami o dłoniach SSmanów i porwaniach przez UFO :)
kleryk_sh Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 A ja mam znaleziony w parku na ziemi kordzik(sztylet) SS :)Ladnie widac napis Meine Ehre HeiBt Treue" a z tylu sygnatury odbioru dla SS (RZM) . Pochwa tylko po bokach rozpruta. Oksyda czy cos tam ze sztyletu poodpadala miejscami. Ktos ma pomysl na renowacje ? Prosze na mejla. Pozdrawiam
KudłatyHD Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 Jurekb, ja mam taką czaszkę na krzyżu a dokładnie na samym dole tego krzyża. Czy o napewno SS hehe
KudłatyHD Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 Jurekb, ja mam taką czaszkę na krzyżu a dokładnie na samym dole tego krzyża. Czy o napewno SS hehe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.