Skocz do zawartości

Fanty SS które wykopaliście

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam DTH,
ciekawe fanciki Ci się uzbierały:) Jak nie zbierasz niemczyzny, to może byśmy dokonali małego handelku? Napisz do mnie na maila, jeśli jesteś zainteresowany!Może będę miał coś ciekawego, co by Cię interesowało.
Aha.. no i napisz skąd jesteś.

Pozdrawiam
Marcin
Napisano
Ja też się pochwalę ,chociaż już tego fanta nie mam - z wiejskiej chałupy - łyżeczka do herbaty ,sygnowana runami SS w okręgu. Kielecczyzna - może to samo miejsce co fanty kolegi DTH :)

pzdr

bjar_1
Napisano
Ta zelta jest niezła. Czy ma jakieś sygnatury?
Pozdrawiam
Napisano
fajne fanty ......ta ilość porcelanki tożto luxus;))))
Napisano
No,pan hrabia DTH lubi sie plawic w luksusach;))))

bjar1: calkiem mozliwe;) Doczysciles po mnie?;)))

J: Celta nie ma sygnatur, a przynajmniej ich nie widac, bo jest mocno wyeksploatowana, poprzez uzywanie po wojnie w ramach okrycia przeciwdeszczowego przez wedkarza.Jak widac ma tez pare cerownych dziur juz po wojnie.Ale dobra na 100%

Monsun: ja zbieram Wrzesien, ale od razu mowie, wybredny jestem, bo sporo mam i interesuja mnie tylko dobre stany:)
Chcesz, to pisz:dth_@poczta.onet.pl

A w ogole Wesolych Swiat Panowie (i Panie tez;) i glebokich sygnalow w Nowym Roku:)
Napisano
Witam DTH,
mam pięknego Perkuna wz.24 z chromowanym ostrzem. Numer seryjny 77999. Niestety bez pochwy, ale stan poprostu zapierający dech piersi:0 , ale Ciebie TO nie interesuje;)

Napiszę do Ciebie niebawem i prześlę fotkę
Pozdrawiam i Wesołych Świąt

Marcin
Napisano
Monsun: to ja zrobie po Swietach fotki niektorych swoich bagnetow i Ci wysle, dodam tylko,ze sa z pochwami, na ktorych jest ok.90% farby, to sobie do tego czasu dospiewasz stan samych bagnetow:))Zreszta, ile mozna miec Perkunow, czy Radomiakow?:)
Napisano
....aha no i zapomniałem dodać że znalazłem też (niestety potłuczony) talerz ss-reich. Ciekawe jest to że wyskoczył na lotnisku razem z odznakami luftwaffe :-). I mam pytanko czy taki napis na talerzu oznacza przynależność do tej dywizji ?? Mam też nieśmiertelnik z das reich (połówke) ale sam go nieznalazłem więc sie nie chwale :-)))))))
Napisano

czacha i nieśmiertelnik, czacha jak przypuszczam wczesnego wzoru.... rózni się troche od tych powszechnie znanych :-) nieśmiertelnik das reich jeszcze nie wyczyszczony.

Napisano
A ja dostalem od kolegi pewien fakt ktory on znalazl na ziemi w parku. Tym fantem byla pochwa z ostrzem od kordzika SS :). Ostrze czarne w dobrym stanie, widac wygrawerowaną sentencje Meine Ehre HeiBt Treue i z tylu bicia i magiczneSS". Szkoda ze jelec i rekojesc sie nei zachowala i zostal tylko drut z zakretką.

Pozdrawiam
Napisano
Ten guzik na czapkę jest wykonany ze stali jednostronnie niklowanej. Z tyłu jest pordzewiały i jeżeli są/były jakieś napisy, to ich nie widać.
Pozdrawiam
Napisano
Bibul- a czy ta gapa to nie jest wermachtowska? Wczesny wermacht, SA itp miały inne proporcje - krótsze skrzydła, większe koło ze swastyką.
Napisano
To jest na bank orzeł SS!!!!
Zreszta znawcy nie mają żadnych zastrzeżeń!!!
Dla niedowiarków:
prosze powiekszyć sobie zdjecie orzełka z tyły po lewej stronie widać piekne bicia!!!!
POZDROWIONKA

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie