Monsun Napisano 23 Grudzień 2003 Napisano 23 Grudzień 2003 Witam DTH,ciekawe fanciki Ci się uzbierały:) Jak nie zbierasz niemczyzny, to może byśmy dokonali małego handelku? Napisz do mnie na maila, jeśli jesteś zainteresowany!Może będę miał coś ciekawego, co by Cię interesowało.Aha.. no i napisz skąd jesteś.PozdrawiamMarcin
bjar_1 Napisano 23 Grudzień 2003 Napisano 23 Grudzień 2003 Ja też się pochwalę ,chociaż już tego fanta nie mam - z wiejskiej chałupy - łyżeczka do herbaty ,sygnowana runami SS w okręgu. Kielecczyzna - może to samo miejsce co fanty kolegi DTH :)pzdrbjar_1
Gość Napisano 23 Grudzień 2003 Napisano 23 Grudzień 2003 Ta zelta jest niezła. Czy ma jakieś sygnatury?Pozdrawiam
Gość Napisano 23 Grudzień 2003 Napisano 23 Grudzień 2003 fajne fanty ......ta ilość porcelanki tożto luxus;))))
DTH Napisano 24 Grudzień 2003 Napisano 24 Grudzień 2003 No,pan hrabia DTH lubi sie plawic w luksusach;))))bjar1: calkiem mozliwe;) Doczysciles po mnie?;)))J: Celta nie ma sygnatur, a przynajmniej ich nie widac, bo jest mocno wyeksploatowana, poprzez uzywanie po wojnie w ramach okrycia przeciwdeszczowego przez wedkarza.Jak widac ma tez pare cerownych dziur juz po wojnie.Ale dobra na 100%Monsun: ja zbieram Wrzesien, ale od razu mowie, wybredny jestem, bo sporo mam i interesuja mnie tylko dobre stany:)Chcesz, to pisz:dth_@poczta.onet.plA w ogole Wesolych Swiat Panowie (i Panie tez;) i glebokich sygnalow w Nowym Roku:)
Monsun Napisano 24 Grudzień 2003 Napisano 24 Grudzień 2003 Witam DTH,mam pięknego Perkuna wz.24 z chromowanym ostrzem. Numer seryjny 77999. Niestety bez pochwy, ale stan poprostu zapierający dech piersi:0 , ale Ciebie TO nie interesuje;)Napiszę do Ciebie niebawem i prześlę fotkęPozdrawiam i Wesołych ŚwiątMarcin
Voucur Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 Niektore fanty sa wrecz niesamowite z tego co pokazaliscie :) Mimo wszystko luska w porownaniu z tym to nic ! Pozdrawiam
DTH Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 Monsun: to ja zrobie po Swietach fotki niektorych swoich bagnetow i Ci wysle, dodam tylko,ze sa z pochwami, na ktorych jest ok.90% farby, to sobie do tego czasu dospiewasz stan samych bagnetow:))Zreszta, ile mozna miec Perkunow, czy Radomiakow?:)
Gość Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 ....aha no i zapomniałem dodać że znalazłem też (niestety potłuczony) talerz ss-reich. Ciekawe jest to że wyskoczył na lotnisku razem z odznakami luftwaffe :-). I mam pytanko czy taki napis na talerzu oznacza przynależność do tej dywizji ?? Mam też nieśmiertelnik z das reich (połówke) ale sam go nieznalazłem więc sie nie chwale :-)))))))
kudlaty Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 czacha i nieśmiertelnik, czacha jak przypuszczam wczesnego wzoru.... rózni się troche od tych powszechnie znanych :-) nieśmiertelnik das reich jeszcze nie wyczyszczony.
kudlaty Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 no i jeszcze talerzyk niestety potłuczony :-(
Pioterek Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Jak na stal poniklowaną nieźle się zachował.
thor65 Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Witam.Do Piotra.Czy ta czaszka ma z tyłu jakieś sygnatury.PozdrawiamThor.
Gość Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 A ja dostalem od kolegi pewien fakt ktory on znalazl na ziemi w parku. Tym fantem byla pochwa z ostrzem od kordzika SS :). Ostrze czarne w dobrym stanie, widac wygrawerowaną sentencje Meine Ehre HeiBt Treue i z tylu bicia i magiczneSS". Szkoda ze jelec i rekojesc sie nei zachowala i zostal tylko drut z zakretką. Pozdrawiam
Pioterek Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Ten guzik na czapkę jest wykonany ze stali jednostronnie niklowanej. Z tyłu jest pordzewiały i jeżeli są/były jakieś napisy, to ich nie widać.Pozdrawiam
mietek Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Bibul- a czy ta gapa to nie jest wermachtowska? Wczesny wermacht, SA itp miały inne proporcje - krótsze skrzydła, większe koło ze swastyką.
bibul Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 To jest na bank orzeł SS!!!!Zreszta znawcy nie mają żadnych zastrzeżeń!!! Dla niedowiarków:prosze powiekszyć sobie zdjecie orzełka z tyły po lewej stronie widać piekne bicia!!!! POZDROWIONKA
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.