Skocz do zawartości

Żydzi w SS

mac

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Myślę ze to jedna z bardzo tragicznych historii tamtych czasów. Myślę że podobnie jak podczas pierwszej wojny bo dwóch stronach okopów stawali przedstawiciele tego samego narodu. Polacy służyli tez po obu stronach konfliktu. Bardzo często działo sie tak wbrew ich woli. Jeśli chodzi o osoby pochodzenia żydowskiego w armii niemieckiej to znalazłem następującą książkę-niestety nie czytałem jej więc nie wiem jakie zawiera treści.; Żydowscy żołnierze Hitlera. Nieznana historia nazistowskich ustaw rasowych i mężczyzn pochodzenia żydowskiego w armii niemieckiej" autor:Rigg B. M.
Napisano
Praktycznie te same fotki co na polonice, Kaligari.

Świat oszalał, żydzi żydów... taa. W NKWD też było dużo żydów, żydokomunistów... (że o Morelu sławetnym nie wspomnę) Pewnie jak dorwali jakieś akowca, oficera pańskiej polski o żydowskich korzeniach - to wątpię, żeby kat (żyd komunista) mu popuścił. A jeśli to co ja mówię, może się wydawać jakieś obrazoburcze i antysemickie, to wystarczy poczytać sobie o pogromie kieleckim kiedy to wojsko, policja z ruskimi na czele i potem bojówki partyjne z miejscowej fabryki \\'wbiły\\' (bo tak to trzeba nazwać) z pełnym impetem w tą klatkę schodową zamieszkałą przez żydów sposobiących się do opuszczenia Polski. W drugiej klatce schodowej mieszkali ich pobratymcy, lecz zajmujący stanowiska w milicji, ub, wojsku, itp.

Myślicie, że żydzi-komuniści ci funkcyjni pisnęli słówko albo zrobili cokolwiek aby przeciwstawić się mordowaniu ich pobratymców przez ich kolegów klatkę dalej? A gdzie tam!
To jest dopiero tragedia tego narodu... tak sprzedać swój naród...
Hitler też podejrzewam - jeśli faktycznie miał żydowskie pochodzenie, mógł nienawidzić swojego pochodzenia. Ojciec go prał kiedy popadnie. Do tego dochodzi Nietzsche, nihilizm, awersja do Boga może za spaprane dzieciństwo - jak to jesteśmy \\ arodem wybranym?!\\". Do tego dochodzi choroba psychiczna i postępująca konsumpcja władzy. I kazał wymordować miliony swoich \\'braci\\' bo sam siebie nienawidził. Faktycznie, Hitler był pierwszym \\'emo\\' w historii chyba... w dodatku najtragiczniejszym :/

fragment usuniety bo nie na temat"

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora proteus 19:47 15-10-2007
Napisano
UWAGA! Na forum logowane są ogólnodostępne informacje takie jak IP zewnętrzne,IP wewnętrzne, czas połączenia, domena. Zastanów się dwa razy co piszesz!:)))
Napisano
Nie bede potepial nikogo kto dla zachowania wlasnej skory a tym bardziej rodziny, wstapil do WH czy SS. Dotyczylo to tak samo setki tysiecy Polakow ktorzy strzelali do innych Polakow na wszystkich frontach 2WS. Nie oni stworzyli obledny swiat w ktorym zyli.

Porownywanie sytuacji w ZSSR z sytuacja w Niemczech wujka Adolfa w tym kontekscie jest raczej chybione. Po prostu linie demarkacyjne byly inne. Pochodzenie narodowe/rasowe nie jest w przypadku ZSSR wazne lecz pochodzenie spoleczne. Wiec to ze Zyd NKWDzista mordowal innego Zyda nie jest ani na jote bardziej dziwne niz to ze Rosjanin NKWDzista mordowal innego Rosjanina, czy Polak ZOMOwiec Polaka Solidarnosciowca.
Napisano
...suche fakty-juz chyba bardziej wysuszyc ich sie nie da:)))
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=59714#czytaj_dalej
niechce mi sie tego komentowac,nawet niewiem jaki komentarz mozna do tego dolaczyc.
Napisano
Ja , człowiek z żółtą kartką:) (za żydów) powiadam Wam, nie wolno wymawiać głośno imienia tego narodu/rasy (chyba że kartkę żółta chcesz otrzymać) pewnie działa to na zasadzie znaczenia tekiej samej jak gwiazda na ramieniu żyda w gettcie. W związku z tym faktem polemika na temat żyd... i inne żyd...owskie szmoncsy są bardzo niebezpieczne. Pomijając fakt mierzenia tej nacji inną miarka niż inne (dyskryminacja czy promocja) redakcji polecam mało samozachowawczy, proces samodzielnego myślenia.. (wiem nieopłacalne)
Napisano
W Wehrmahcie było ich troche,zaś o SS nie udało się mi nic znależć.Ale być może zdarzyło sie że jakiś zdołał sie przemycić,przecież tak przebiegla i kombinująca rasa wszędzie sie potrafi wcisnąć.
http://www.polonica.net/zydzi_w_wehrmachcie.htm
A co powiecie o żydowskiej komunistycznej partyzantce i jej walce z Polakani?
http://www.polonica.net/zydokomunisci_1941-44.htm
Pozdrawiam
Napisano
Dopisuję się do Proteusa,który poleca Żydowscy żołnierze Hitlera".Osobom zainteresowanym warto po nią sięgnąć jako po lekturę obowiązkową.Zresztą lektur obowiązkowych jest zapewne więcej...Swego czasu ciekawą publikacją była książka Hitler założycielem Izraela"...(to tak jak już idziemy w tym kierunku...)By polemizować/negować/akceptować trzeba wiedzieć z czym/kim,dlatego warto sięgać po rozmaite lektury :)
Napisano
Mam tu książke Mariana Podkowińskiego W Kręgu Hitlera" - w rodziale opisującym Reinharda Heydricha przedstawia on poszlaki, że Heydricha mógł mieć żydowskie pochodzenie. Są tam m.in. wspomnienia wdowy po nim (wydane w formie ksiązki). Poszlaka jest jednak trudna do sprawdzenia, bo nigdzie nie znalazłem czegoś więcej.

Jest to o tyle ciekawe, że Heydrich był odpowiedzialny za wiele zbrodni, w tym również dokonanych na Żydach. Podobno chciał tym udowodnić swoją czystość rasową".
  • 2 months later...
Napisano
Polecam wszystkim zainteresowanym tematem Żydów w SS.
Polecam przeczytanie recenzji książki o Żydowskich żołnierzach Hitlera:
(recenzja w dwu częściach)
http://chodakiewicz.salon24.pl/56130,index.html
http://chodakiewicz.salon24.pl/56242,index.html

Temat opracowany prze Amerykanina.
Bardzo rzetelnie i na spokojnie opisany.
Tak sobie myślę, że skoro Żydzi służyli we wszystkich armiach świata, to nie powinno dziwić, że służyli także w armii Hitlera, w tym również w SS.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie