RAJTEKZKS Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Alez ja Ci Martian zazdroszcze tych montek i tych pol:) Pozdrawiam serdecznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 20 Listopad 2007 Autor Share Napisano 20 Listopad 2007 Myślisz, że ja na początku nie zazdrościłem oglądając fotki innych, a sam zbierałem tylko łuseczki w lasach. Nie wiem ile chodzisz, ale trochę praktyki i wiedzy i też powinno Ci się poszczęścić.Pozdrawiam i życzę sukcesów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Kolego RAJTEKZKS, ja chodziłem po okopach z II wojny i znalazłem torbę złomu i kapsel od buskowianki, poszedłem za dom i...austro-węgierski Signum Memoriae". Miejscówka jest bardzo ważna, ale czasami bardzo zaskakuje:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAJTEKZKS Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 Nie dziekuje zeby nie zapeszyc:) A co do wiedzy i praktyki to masz absolutna racje:) Tylko trzeba miec tez poletka a na mych terenach jest ich jak na lekarstwo(niestety) Cos tam czasem wyskoczy ale cienko-taki to jest juz urok mojego kochanego Lubuskiego:) Trzymaj sie i dalej rzeb" te poletka jak najmocniej!:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 1 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2007 Mizernie ale fajna koronka wyskoczyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAJTEKZKS Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 Oj nie myslcie,ze ja nic nie znajduje:) Poprostu zazdrosc mnie bierze na polskie monetki.SAPy i grosze polskie echhhh Ja raz od swieta jakiegos grosza trafie Stasiowego albo grubasa"Ale wkrotce jak pozwolicie zamiszcze foty swoich fantow monetkowych trafionych dzieki inspiracji tego tematu:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sparco Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 siema, widze, że kolega nie namacha się zbytnio saperką:) Dokładnie takie same moniaki wyciągałem w tym sezonie kanarkiem 150 w centrum kraju:) Piaseczek i kilka choinek... czego więcej trzeba:) Miejscówka to 80% sukcesu:) Teraz po samym spojrzeniu na teren wiem czy wyjdzie jakiś sapek i jeszcze się nie zawiodłem:) z boratynek mógłbym w swoim pokoju tapetę wyłożyć;) Gratuluję moniaków - nie mają żadnej wartości ale trzymając je na dłoni człowiek ma niesamowitą satysfakcje...:) Mam nadzieję, że następny sezon rozpocznę nową Cibolką... jeszcze tyle terenu do przeczesania:) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 Mam to szczęście, że tylko co dziesiąty sygnał jest fałszywy. Widocznie na tym poletku woleli pijać wino marki Wino z plastykowymi korkami. Nie ma też szrapnelówek, a łuski sporadycznie. Jest troszkę pocisków typu Minie i muszkietówki.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 A u mnie odwrotnie. Zamiast wina walili i to równo Polmosy. Na jedną monetkę przypada 5-6 kapsli :) Ale Na orance mogę kopać nawet te kapsle nie przeszkadza mi to :) Wole być pewny ze to jest kapsel niż mam ciągle myśleć ,że zostawiłem tam monetkę.Odnośnie rodzajów kopanych monet to duże znaczenie ma okolica w jakiej kopiemy tz. ja mieszkam na terenie byłego zaboru Rosyjskiego wiec głównie trafiają mi się kopiejki a np: niemieckie fenisie to ekstremalna rzadkość, chociaż dla mnie kopiejki sa fajniejsze od Niemiaszków ponieważ lepiej znoszą ziemie niż Niemce. :)Jakie monety najczęściej wam się trafiają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 Zapomniałem napisać u mnie 1/2 Kopiejki to najczęstsze znalezisko. Dienażki też sa popularne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAJTEKZKS Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 Pierwsza fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAJTEKZKS Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 I druga fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aftan Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 Ja też mieszkam w centrum Polski.Najczęściej to znajduję boratynki.Od lipca znalazłem ich około dwustu.Zdarza się też sporo monet Pruskich.Często wyjmuję z ziemi również carskie kopiejki,niemieckie fenigi. Znalazłem też kilkanaście SAP-ów.Zdarzają się również monety starsze np. trojaki Zygmunta III Wazy czy półgrosze Jagiellonów.Mam do Was pytanie.Jak jest u Was z rzymkami? U mnie można znaleźć srebrne denary z I i II w.n.e.Pozdrawiam Wszystkich! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 7 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2008 Nie zdzierżyłem i pojechałem dziś na poletka.RAJTEKZKS Ładne stany zachowania twoich monetek. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukalek Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Sorry za offtopa. Mam taki sam guzik z orzelkiem (chyba, jakbys mogl to wklej tyl). Z jakiego okresu to guzik? Bo mi wyszedl na terenie I wojny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 II RP guzik wojskowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 7 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2008 Pomsee chyba o ten guzik województwa chodzi, ten podobny do Księstwa Warszawskiego, sam nie jestem pewny, bo jeszcze nie czyściłem, a druga strona nieczytelna, choć są jakieś napisy .Ja stawiam na lata trzydzieste XIX w może powstanie listopadowe, jakiś carak, ew. prusak troszkę wcześniejszy? Jak troszkę popracuję nad nim to dam na ID. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Pogubiłem się już o jaki guzik chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aftan Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Pomsee napisał na temat tego guzika który znajduje się wyżej, a martian opisuje guzik znajdujący się na dole zdjęcia.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 7 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2008 Podejrzewam, że o ten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukalek Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Mi chodzilo o ten z orzelkiem. To chyba czesto sie trafia, prawda? Dzieki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 7 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2008 Pomsee zwracam honor:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 Merci beaucoup :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2008 Nie taka zima straszna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2008 Z tego brzydala taki ładny wyszedł. Zienia była łaskawa, albo jakiś inny stop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.