Skocz do zawartości

Testament Ericha Kocha - Wprost.

Gambit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Der Spiegel 'widział' urywek testamentu, dostał kawałek ksero ze wstępu i zbadał iż to pisał Koch.
pozdrawiam całą Brać, warto sledzić losy tego dokumentu, istnieje i jest ciekawy.
Napisano
Do olsztyniaka:

trzy mozliwosci:
1.jestes dziennikarzem, ktory text napisal
2. albo jest PR-owcem pracujacym dla Wprost
3. albo jest cwaniakiem, ktory Wprostowi ożenil" ten dokument"

Cos na stronach Spiegla nic nie pisza na ten temat.

Napisano
No cóż...koch...wygrałeś...to ja: Stirlitz.
Pozdrawiam .
PS. Nie pracuję dla Wprost tym bardziej o 18:43
Napisano
1.Nie jestem dziennikarzem który napisał tekst (wogóle o co chodzi z tym Krasnem- fakt iz się pojawia w kontekście testamentu jest bez sensu, ten zapis jest zapewne w innych notatkach a czemu połączono je z testamentem to już faktycznie do dziennikarza Wprost proszę).
2. Nie wiem co to PR owiec.
3. Testament będzie 'żenił' klawisz bo ma stare m-3 w bloku z płyty i niech mu się ożeni na zdrowie
Ps. Ten klawisz to bardzo miły człowiek, pasjonat historii i miłośnik swojej małej ojczyzny jaką jest dla niego Warmia no i dzięki niemu mamy o czym pogadać zimową porą :)
Napisano
Stirlitz Stirlitz.... wystarczyło spojrzeć na adres mailowy...
Wniosek : Stirlitz sie musi lepiej ukrywać i wprowadzać w błąd potencjalnego przeciwnika...

pozdrawiam!
Napisano
Ech, westchnął Stirlitz. Shultzie ostrzegał przed Mullerem już kiedy nastały czasy kolejnych dywanowych. Styczeń nadchodzi a z nim transporty ze wschodu i na wschód... Trzeba posłać szyfrogram o przydział nowego kryptonimu i n t i e r n a c i o n a l - n i e t - o w e g o , to chyba tak się pisze... obym tylko nie uraził Josifa Wissarionowicza...Pamiętać o łyżeczce, wyjąć ze szklanki, koniecznie wyjąć...
  • 2 weeks later...
Napisano
Biskup (ew. augs.) zmarł miesiąc temu, był dowożony z poł. zach. części Polski do Barczewa.
Bywało, że gdy zaglądano przez judasz do celi , Koch mówił
Koch nie malpa". W czasie indywidualnych spacerów zbierał
liście mniszka lekarskiego w celu uzupełnienia diety.
Napisano
nieco na temat

http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/artikkel?SearchID=73158857000734&Avis=TO&Dato=20040105&Kategori=STRONAGLOWNA&Lopenr=40105001&Ref=AR
Napisano
Przystający jako komentarz cytat z książki S Orłowskiego
Bursztynowa komnata" (str. 77) Jeśli bolszewicy tam dotrą zajmą się w pierwszej kolejności moją willą.Przewrócą wszystko do góry nogami, rozkopią ogród i natrafią na bunkry."
Napisano
I dlatego w tych bunkrach kazałem schować tylko żywność, zastawy stołowe, trochę ubrania i bielizny. Ma pan tutaj dość bunkrów, które gwarantują bezpieczeństwo i tajemnicę. " Koch zwracał się tutaj do obersturmbannfuhrera SS Georga Ringla.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie