Gość Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 Der Spiegel 'widział' urywek testamentu, dostał kawałek ksero ze wstępu i zbadał iż to pisał Koch.pozdrawiam całą Brać, warto sledzić losy tego dokumentu, istnieje i jest ciekawy.
marecki. Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 tryumfalny powrót von schreka !! może i coś w tym jest
Gość Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 Do olsztyniaka:trzy mozliwosci:1.jestes dziennikarzem, ktory text napisal2. albo jest PR-owcem pracujacym dla Wprost3. albo jest cwaniakiem, ktory Wprostowi ożenil" ten dokument"Cos na stronach Spiegla nic nie pisza na ten temat.
Gość Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 No cóż...koch...wygrałeś...to ja: Stirlitz. Pozdrawiam .PS. Nie pracuję dla Wprost tym bardziej o 18:43
Gość Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 1.Nie jestem dziennikarzem który napisał tekst (wogóle o co chodzi z tym Krasnem- fakt iz się pojawia w kontekście testamentu jest bez sensu, ten zapis jest zapewne w innych notatkach a czemu połączono je z testamentem to już faktycznie do dziennikarza Wprost proszę).2. Nie wiem co to PR owiec.3. Testament będzie 'żenił' klawisz bo ma stare m-3 w bloku z płyty i niech mu się ożeni na zdrowiePs. Ten klawisz to bardzo miły człowiek, pasjonat historii i miłośnik swojej małej ojczyzny jaką jest dla niego Warmia no i dzięki niemu mamy o czym pogadać zimową porą :)
bjar_1 Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 Stirlitz Stirlitz.... wystarczyło spojrzeć na adres mailowy...Wniosek : Stirlitz sie musi lepiej ukrywać i wprowadzać w błąd potencjalnego przeciwnika...pozdrawiam!
Gość Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 Ech, westchnął Stirlitz. Shultzie ostrzegał przed Mullerem już kiedy nastały czasy kolejnych dywanowych. Styczeń nadchodzi a z nim transporty ze wschodu i na wschód... Trzeba posłać szyfrogram o przydział nowego kryptonimu i n t i e r n a c i o n a l - n i e t - o w e g o , to chyba tak się pisze... obym tylko nie uraził Josifa Wissarionowicza...Pamiętać o łyżeczce, wyjąć ze szklanki, koniecznie wyjąć...
bjar_1 Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 Dokładnie tak. Nic dodać ,nic ująć.z partyjnym pozdrowieniem : bjar_1
bjar_1 Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 Ryjek - wstąp do tematu Podkowy kawaleryjskie" na forum Identyfikacja". Możesz się tam przydać - robi się ciekawie!
rast Napisano 8 Styczeń 2004 Napisano 8 Styczeń 2004 Biskup (ew. augs.) zmarł miesiąc temu, był dowożony z poł. zach. części Polski do Barczewa. Bywało, że gdy zaglądano przez judasz do celi , Koch mówiłKoch nie malpa". W czasie indywidualnych spacerów zbierałliście mniszka lekarskiego w celu uzupełnienia diety.
Forteca Napisano 8 Styczeń 2004 Napisano 8 Styczeń 2004 nieco na temathttp://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/artikkel?SearchID=73158857000734&Avis=TO&Dato=20040105&Kategori=STRONAGLOWNA&Lopenr=40105001&Ref=AR
rast Napisano 13 Styczeń 2004 Napisano 13 Styczeń 2004 Przystający jako komentarz cytat z książki S OrłowskiegoBursztynowa komnata" (str. 77) Jeśli bolszewicy tam dotrą zajmą się w pierwszej kolejności moją willą.Przewrócą wszystko do góry nogami, rozkopią ogród i natrafią na bunkry."
Gambit Napisano 13 Styczeń 2004 Autor Napisano 13 Styczeń 2004 I dlatego w tych bunkrach kazałem schować tylko żywność, zastawy stołowe, trochę ubrania i bielizny. Ma pan tutaj dość bunkrów, które gwarantują bezpieczeństwo i tajemnicę. " Koch zwracał się tutaj do obersturmbannfuhrera SS Georga Ringla.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.