Skocz do zawartości

okolice Poznania vol.4

romkol

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 307
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
i jak fanty wyszło coś ciekawego ??? mam od wczoraj ace 250 ... może będę mógł sie kiedyś podłączyć do wspólnego kopania ??
Napisano
Jasne, nigdy nie odmawiamy :) Jakby co, pisz do mnie na priv (pgrzybowski44@wp.pl). Skąd jesteś Gawron?
Napisano
Na jutro jeszcze nie mam rozplanowanego dnia - pogoda powinna być, w przeciwieństwie do Niedzieli.
Może dam radę, gdzieś wyskoczyć w okolicach południa.
A teraz spadam.
Napisano
ja jestem z obornik , jutro troszkę pośmigam z garrettm muszę go poznać, bo to moja pierwsza wykrywka . Na pewno się odezwę na priv
Napisano
W niedzielę mały rekonesansik z Sv udany, choć niezbyt owocny: trojak SAP, 1 pfenninge (360 einen thaler) 1865 i 10 pfenning 1941 (cynkówka w stanie agonalnym) :)
Ciekawe co tam u reszty? Wygrzebali coś gdzieś?
Napisano

A wszystko przez ten śnieg z deszczem...
Gratuluję ładnego trojaka - że też mnie nie skusiło by iść tą ścieżka:)

Napisano
Hehehe dzięki :) Ty za to znów sreberko" mi wykosiłeś, na tego pruskiego trojaczka chyba polowałeś od jakiegoś czasu?
Reszta coś cicho siedzi...
Napisano
A ja w sobotę nakopałem trochę tego co zwykle, a niedzielę stwierdziłem, że kopanie ma być przyjemnością a nie karą, więc zostałem w domu :)

Swoją drogą - ciekawe jak krzajdy się mają... ?
Napisano
Kamdrum, myślisz o aszej przeprawie"? Dawno już tam nie byliśmy, ale pewnie na wiosnę znów ruszymy całą ekipą :)
Napisano
Przeprawa to raz, a miejsce, gdzie byliśmy w lecie z tobą i SV, to dwa (złom leżacy na drodze pewnie wam odswieży pamięć ;) ).
Jak zapewne pamiętacie, na polu chaszcze sięgały wtedy pewnie z 1,5m, a SV stwierdził, że przez zimę to wszystko zgnije.
Pożyjemy, zobaczymy... ;)
Napisano
Kamdrum, właśnie... jeśli myślimy o tym samym miejscu to tam sam złom będzie :)
Jak tylko pogoda dopisze, to są o wiele ciekawsze miejsca, po których możnaby jeszcze pośmigać :)
Napisano
Ciekawszych miejsc (jeśli chodzi o militarkę)jest pewnie masa, ale niestety nie w naszych rewirach... U nas to już nawet z łuskami się robi biednie :(
;)
Myślę natomiast intensywnie o północno-zachodniej Polsce, bo z tego co wiem, tam wciąż jeszcze trafiają się fajne rzeczy.
Przy czym Piłę można by (przy uprzejmości gospodarza oczywiście ;) ) potraktować jako bazę wypadową w tamten rejon. Co myśli kolega PG :] ?
Napisano
Kamdrum, znasz odpowiedź :) Spox, nie widzę problemu! Mam też jeszcze jedno miejsce z noclegiem (co prawda już bez takich wygód :)) na bazę wypadową! Niedaleko stamtąd w okolice Człopy, Dobiegniewa, Drezdenka... a więc też ciekawie :)
Napisano
Coście tak wszyscy ucichli?
Wygląda jakby miało się ocieplić, może na weekend gdzieś wypadzik uda się zaplanować :)
Napisano
Ja najadę Brandenburów:)
Nie będę więc mógł Wam towarzyszyć, a szkoda bo PG z nową wykrywką pewnie wyruszy. Ciekawy jestem jak będzie się sprawować...
Pisałem wczoraj sms do Axmanna z prośbą o mapę- brak odzewu.
Napisano
Hehehe :) Niop szkoda, że jedziesz ale pewnie jak zwykle fajne fanciki z obcych landów przywieziesz! Też zastanawiałem się czy przypadkiem w swoje landy jeszcze się nie wybrać... ale zobaczymy :)
No, ba - pewnie że z ową miłością" - do piątku powinna być już u mnie (właściwie już od dziś się niecierpliwię) :)
Może Axmann zrezygnował?
Napisano
widzę że w ekipie szykuje się wielka wymiana sprzętu:) muszę przyznać że i ja myślę o jakimś nowym wymiataczu ale to dopiero na wiosnę :):) w ostatnie dwie niedziele siedziałem w domu wiec może w tym tygodniu uda mi się wyrwać na jakieś niedzielne kopanko jeśli oczywiście pogoda dopisze
Napisano
Pewnie Romek spożywał % ... :)
PG poszerza stajnię ( Ultra zostaje w rodzinie ) - ja też myślę o czymś ukierunkowanym na monety. A Ty Romkol w jakim kierunku ( wykrywacz )zmierzasz?
Napisano
Właśnie Romkol, parka obiecanych gadżetów na ciebie czeka, więc jeśli pogoda dopisze możnaby się spotkać :)
No, no... Same niespodzianki :) Sprzętu teraz więcej niż ludzi będzie :)
Napisano
Sv myślę o nowym rutusie na militarkę się nada i monetkę można skubnąć no ale zobaczymy co to za nowe cacko wyjdzie.
Właśnie obejrzałem prognozę na weekend i załamka ma gnoić i chyba nici z wspólnej wyprawy:( PG i chyba znów gadżetów nie odbiorę a w sobotę znów jakieś % trza będzie przyjąć w końcu
pogoda barowa sie zapowiada:)
Napisano
Hehehe... Romkol, może my cię w końcu kiedyś odwiedzimy :)Kaczka, jak coś będę dzwonił lub pisał :)
Zobaczymy co wyjdzie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie