kamdrum Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 Panowie - prognoza na jutro uległa zmianie. Z przewidywanych opadów przez pół dnia zrobiły się opady przez calutki dzień :DChyba nie pozostaje więc nic innego, jak tylko zalać dzisiaj smutki (co tak czy siak bym zresztą to zrobił, bez względu na jutrzejszą prognozę ;) ).PG - co do Drezdenka, to znajomi moich rodziców mieli kiedyś chatkę w Górzyskach(mała wioska niedaleko Drezdenka) i z tego powodu miałem okazję tam być kilka razy. Nie wiem jak teraz, ale na początku lat 90. to był piękny, dziki teren, o którym nieraz myślałem pod kątem wyprawy z wykrywką. Mam więc nadzieję, że przyszły sezon upływał będzie pod znakiem zdobywania obcych landów.Nie mogę się już doczekać! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 Kamdrum, wiem gdzie to :) Trochę kiedyś łaziłem po tamtych okolicach ale po bunkierkach :) Teren ciekawy (no w końcu to już Pomernstellung!) i większości jeszcze dziki, a gdybym dobrze pokombinował to i glejty od nadleśnictwa w tym rejonie mógłbym chyba jeszcze załatwić :) Nocleg mam kawałek na północ od Wielenia nad samym jeziorkiem, więc na letni okres wyprawa (np. z namiotami) jak znalazł :)Zalać smutki? Gdzieś na browarka dziś wyskoczyć? Ja wieczorkiem z chęcią! Może i koledzy by dołączyli? Jak coś daj znać eską ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 http://pl.youtube.com/watch?v=PNsP4IORxxw&feature=relatedgdyby pogoda nie dopisała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkol Napisano 30 Listopad 2007 Autor Share Napisano 30 Listopad 2007 Jutro południu jestem w domu więc jak znajdziecie trochę czasu to zapraszam! można jakiegoś browarka wspólnie wypić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 Romkol, popołudniu to już w domu siedziałem :) a w twoje rewiry się napewno wybierzemy, i na kawkę lub... coś" też :)W niedzielę nawet pogoda dopisała, więc wybraliśmy się z Benem i Kaczką pospacerować :) Co prawda na naszej starej, wytrzepanej nie raz miejscówce" byliśmy, ale wpadł mi w końcu 1 Groschen Gr:Herz Posen 1816 (ładniutki i czytelny) :) Oprócz tego 5 pfenning 1906, 10 pfenning 1907, 2xPRL... a więc dzień był udany :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 No ładnie - tylko mnie nie ma a Ty wytrzepałeś grosza ... Farciarz! Gratulacje.Nie byliście patrzeć za karczmą przy Warcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 Dzięki Sv :) Tym razem poszliśmy w kierunku cegielni, z odnalezieniem karczmy za tobą czekamy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 ale to już chyba z nowym sprzetem?U mnie na weekend cieńko - sprawdzałem miejsca bo niemickich folwarkach umiejscowionych teraz głęboko w lasach. Odnalazłem wszystkie cele ale niestety chyba trzymali fenigi przy tyłkach albo biedę klepali bo trafiłem tylko marnego feinsia i mosiężną obrączkę.Byłem też zrobić fotki ciekawego miejsca, o kt. pisałem na Pyrze - wstawię tam parę.Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 Zgadza się Sv, napewno z nowym :) Dzwoniłem już do Vikinga i podobno w piątek pocztą wysłali to o czym zapomnieli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 Witam!Sv-mam urlop więc mogę wpaść po tą kasę;)daj znać na komórę jakby ci pasowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 Leżą w chacie...O ile jutro nie będę miału wolnego to zabiorę.Pewnie teraz masz czas rzepać dywany" ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelikan85 Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 witamchciałbym zaprosic wszystkich wielkopolan na nowe forum pod adresem:http://www.wielkopolskiewykopkimilitarne.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 Za zaproszenie dziękujemy, odwiedzimy, zobaczymy :) Pelikan, czyżbyś jakąś silną grupę" próbował stworzyć?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelikan85 Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 PG ciężko stwierdzicmój kolega założył forum i chcę zwerbowac trochę ludu by na forum coś się działopozdrawiam i dzięki za odwiedziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Pelikan, życzę sukcesów!No weekend się zbliża, trzeba jakiś wypad zaplanować póki jeszcze pogoda sprzyja :) Ktoś, coś, gdzieś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Pewnie tak, ale w moim przypadku to będą łuseczki na z góry upatrzonych pozycjach :DChociaż rozważam też miejscówkę, którą wspomniałem na Pyrce, ale mam spore wątpliwości co do stanu chabziorów (habziorów? :) ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Ja niestety weekend na roboczo. jak coś się zmieni to dam znać.powodzenia.kaczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Priwiet!Widzę, że większość Kolegów znów tyłki w domu trzyma...a tym czasem takie blaszki niewiast robiących taniec brzucha po polach leżą:)Jutro też jest dzień!Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Hehehe leżą, leżą :)Mój weekendowy połów całkiem niezły: grosz Augusta III Sasa, kolejny 1 Groschen Gr:Herz Posen (180 Einen Thaler) 1816, 1 Pfenninge (360 Einen Thaler) 1821, 1/2 Silber Groschen (60Einen Thaler) 1863, 3 Pfenninge (120 Einen Thaler) 1871, 1 Pfenninge (360 Einen Thaler) 18XX - stan niestety agonalny, 5 Pfenning 1875, 10 Pfenning 1875, 2 Pfenning 1877, 5 Pfenning 1880, 5 Pfenning 1914, 2 grosze 1927, 5 Pfenning 1942, 1xPRL (1 grosz 1949), pierścionek, ołowiany żołnierzyk i 2 blaszki z majątku Martinich (jedna chyba narzędziowa M 47, druga z ładnym herbem w koronie)!Minelabik, mimo że do reklamacji będzie musiał pójść, spisał się bardzo dobrze :) Przy okazji koledzy Sv i 281 mieli okazję chwilę na nim pośmigać! 281 nawet ślicznego żetonika (liczmana?) wyciągnął :)Chyba otworzę wypożyczalnię fartownego sprzętu" :)Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 No ładnie - monet więcej natrzepałes, niż ja łusek wczoraj :)Zresztą nie miałem jakoś weny wczoraj łazić samemu i po 2,5 godzinach wróciłem do chaty. Żałuję, że nie pojechałem z Wami, bo połażenie z Ultrą za monetami byłoby z pewnością nowym doznaniem dla mnie :DFajnie jest jednak o tej porze połazić po lasach, bo po pierwsze wszędzie wleziesz, a po drugie nic nie wlezie Tobie za pazuchę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Kamil - to jednak byłeś w Niedzielę....PG ładnie nakosiłeś - szczególnie ten grosz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 No z kolejnego grosika poznańskiego" jestem zadowolony, choć ten z zeszłego tygodnia ładniejszy się trafił :)Sv, ty nie powinieneś mieć chyba powodu do narzekań - też trzepałeś aż miło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 SV - byłem, ale później. Siła wyższa" nie chciała mnie wypuścić z domu wcześniej - kiedy Wy jechaliście ;)Jestem podwójnie zły, bo gdybym pojechał z Wami, to uniknąłbym również pewnej polemiki, w którą wdałem się z mą połowicą, a która to polemika trwała do późnych godzin wieczornych........:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Zostawiłeś mi tylko Boratynki i to jeszcze z samym nosem Janka..:)A fotka grosza będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Nie narzekaj Sv, sreberek parę wyciągnołeś :) Fotka weekendowych znajdek będzie, niestety z pracy nie dam rady jej wrzucić (w tym tygodniu mój komp powinien stanąć na nogi"), chyba że jeśli możesz wstawić to podeślę ci jutro na maila?Przy okazji drobne zmiany na Pyrce" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.