Skocz do zawartości
  • 0

Część pancerna - wózek jezdny!

bjar_1

Pytanie

Napisano

Proszę o pomoc od czego to... Wygląda jakoś tak vickersowato (7 TP, T-26?). Brak narazie sygnatur na odlewie, masa 22 kg.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
spokojnie ...bez podania szerokości wozka nikt nie powie czy to 7TP czy vickers, a sygnatur na tym elemencie nie było .
bjar_1 - prosze o kontakt na priv.

ps. wózek od 7tp nie jest taki sam jak od vickersa:-)

PZDR PATRON - FWP
Napisano
Nie da się wykluczyć tego T-26 ewidentnie? :)
Jutro poszukam sygnatur na odlewie.
Nie sądzę żeby to był T-26, na 7 TP czy Vickersa też miejsce zbytnio nie pasuje, choć mogło byc przyciągnięte skądś...
Napisano
No skoro Jotesie stawiasz na część od 7 TP, to muszę pogratulować ojcu - jego zdobycz.
Jutro poszukam sygnatur, a niebawem poszukam reszty ;)

pozdrawiam

bjar_1
Napisano
Stawiam na polskie pochodzenie części, choć pewności nie mam.
Na marginesie: mam wrażenie, że losy 7TP (nie wspominając o ciągnikach) są ciągle słabo poznane i unikam dogmatyzmu. Poza tym trzeba być optymistą ;)
Napisano
Trafione około 20 km na płd/wsch. od Przysuchy, okolice Niekłania - Szydłowca.
Najbliżej 7 TP były chyba pod Odrzywołem, ewentualnie gdzieś po drodze odwrotu na płn. od trasy Opoczno - Radom.
C7P też chyba w okolicy nie bywały... może jakieś działania przeciwpartyzanckie?
Napisano
Najczęściej najskuteczniejsze są najprostsze wytłumaczenia. Nie sądzę, żeby 7TP były używane przeciw partyzantom w Polsce. Poza tym jedynie zamieszanie związane z przejściem frontu dawało miejscowym czas na demontaż wozu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie