kindzal Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,4458623.htmlTaka strata:(
Cronos Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Szkoda to by była jakby to było zrobione ze szturmów bądź ur'ów:P
JanW Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Mnie powaliła rzeźba z Muzeum Ruchu Oporu w Twierdzy Ackerhus w Oslo. Wykonana z karbinów i karabinków Mauser i Krag-Jørgensen. Tych pierwszych jest zdecdowana przewaga.
JanW Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Ta sama zeźba" od przodu. Cała Ackerhus to piekne muzeum. Mają tam pięknego Kettenkrada, Panzer I ......
mario33 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Muzeum fajne. Tylko 'ruch oporu' lekko na wyrost ;)
tomekk Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 ja tam bym się nie obraził jakby mi jednego oddali ;)
Horst Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Ciekawe czy każda część jest pozbawiona cech użytkowych. Wyobraźcie sobie jaki wyrok by sie za to dostało w PL - chyba 800 lat więzienia :D
mario33 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Horst to nie stany :) W Polsce, w kodeksie karnym, nie dodaje się kar - orzeka się karę łączną, która nigdy nie jest sumą kar za każde przestepstwo.Jeżeli posiadanie broni palnej bez zezwolenia jest zagrożone karą od 3-5 lat więzienia (zgaduję) to za ten stos karabinów dostałbyś pewnie z 4, jeżeli nie zostały one wykorzystane wcześniej w innym przestępstwie.
Horst Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 wiem... widzę że nie zrozumiałes mojego żartu.
a-inemuri Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 zastanawia mnie komentarz o tej wielkiej stracie na widok takiego wykorzystania broni , czy przypadkiem niektórzy autorzy postów nie walą konia patrząc na KARABINY ??????
Horst Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Zastanawia mnie poziom intelektualny i stopien rozwoju umysłowego przedmówcy.
dect Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 @ a-inemuriCo to za nedzna prowokacja? Wiesz, ze takim stwierdzeniem obrazasz bardzo wielu ludzi tutaj?
jacenty2004 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 dlaczego od razu prowokacja? może chłopak komuś zazdrości braku problemów ze wzwodem :)
a-inemuri Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 jaka prowokacja ? po prostu nie rozumiem jak się można podniecać karabinem ? do tego niestrzelającym ! co do obraźliwości stwierdzenia o waleniu konia , nie widzę w tym nic niestosownego - jeden lubi patrzeć na dziewczynki,inny na chłopców a i są tacy którzy mdleją na widok rdzewiejącej broni i ci chyba mają jakieś problemy ;-)
dect Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Jakby Ci to lopatologicznie wyjasnic... Odkrywca to szeroko rozumiany portal kolekcjonerow, poszukiwaczy, eksploratorow i wszelkich kombinacji powyzszych. Tacy sie tu spotykaja, wymieniaja poglady, fotki, informacje, spostrzezenia - ogolnie lad i harmonia. A Ty co tu robisz? Co zbierasz/czym sie interesujesz i nad czym sobie robisz dobrze?Idac Twoim tokiem rozumowania jedni sobie [wymoderowano] wchodzac do MRU, inni zbierajac helmy/mundury/elemnty wyposazenia, jeszcze inni odnawiajac stare pojazdy. A moze pochwalisz sie nam nad czym Ty sobie [wymoderowano] skoro obsmiewasz entuzjastow starych karabinow,rdzewiejacych i do tego niestrzelajacych", a w tym min. mnie?Pozdrawiam z usmiechem :)
a-inemuri Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 niestety nie zrozumiałem sensu twojej wypowiedzi - używasz dziwnych słów m.in [wymoderowano],tylko się domyślam o co ci chodzi :) ogólnie do wszystkiego mam zdrowe podejście,bez nadmiernego ślinotoku,pozdrawiam
Horst Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Kol. Dect zasugerował Ci ze niegrzecznie jest śmiać się z zainteresowań innych ludzi. Zapytał o Twoje hobby. Nie wstydz się, napisz. Może teraz my się pośmiejemy?Z Twojej ostatniej wypowiedzi wniskuję że walisz sobie konia nad wszystkim? Onanista?
stedke Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 moj kumpel twierdzi ze klapa od MG34 moze przytrzaskiwac sobie pisiora z samego jej widoku i podniecenia,oraz ze gdyby mial taka ociekajaca oksyda itd to wywalil by swoja zone z malzenskiego loza na rzecz MaGdalelny lat 34 ;)a co do rzeżby z mauserami... PROFANACJA!!POZDR
foni1969 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Panowie to jest ta CUDOWNA BROŃ Adolfa!!!Obsługiwał to jeden żołnierz!!!!Niestety nie weszła to użytku.Pewnie była w fazie prób...HE! HE!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.