kindzal Napisano 4 Wrzesień 2007 Autor Napisano 4 Wrzesień 2007 http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,4458623.htmlTaka strata:(
Cronos Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 Szkoda to by była jakby to było zrobione ze szturmów bądź ur'ów:P
JanW Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 Mnie powaliła rzeźba z Muzeum Ruchu Oporu w Twierdzy Ackerhus w Oslo. Wykonana z karbinów i karabinków Mauser i Krag-Jørgensen. Tych pierwszych jest zdecdowana przewaga.
JanW Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 Ta sama zeźba" od przodu. Cała Ackerhus to piekne muzeum. Mają tam pięknego Kettenkrada, Panzer I ......
mario33 Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 Muzeum fajne. Tylko 'ruch oporu' lekko na wyrost ;)
tomekk Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 ja tam bym się nie obraził jakby mi jednego oddali ;)
Horst Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 Ciekawe czy każda część jest pozbawiona cech użytkowych. Wyobraźcie sobie jaki wyrok by sie za to dostało w PL - chyba 800 lat więzienia :D
mario33 Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 Horst to nie stany :) W Polsce, w kodeksie karnym, nie dodaje się kar - orzeka się karę łączną, która nigdy nie jest sumą kar za każde przestepstwo.Jeżeli posiadanie broni palnej bez zezwolenia jest zagrożone karą od 3-5 lat więzienia (zgaduję) to za ten stos karabinów dostałbyś pewnie z 4, jeżeli nie zostały one wykorzystane wcześniej w innym przestępstwie.
Horst Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 wiem... widzę że nie zrozumiałes mojego żartu.
a-inemuri Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 zastanawia mnie komentarz o tej wielkiej stracie na widok takiego wykorzystania broni , czy przypadkiem niektórzy autorzy postów nie walą konia patrząc na KARABINY ??????
Horst Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 Zastanawia mnie poziom intelektualny i stopien rozwoju umysłowego przedmówcy.
dect Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 @ a-inemuriCo to za nedzna prowokacja? Wiesz, ze takim stwierdzeniem obrazasz bardzo wielu ludzi tutaj?
jacenty2004 Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 dlaczego od razu prowokacja? może chłopak komuś zazdrości braku problemów ze wzwodem :)
a-inemuri Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 jaka prowokacja ? po prostu nie rozumiem jak się można podniecać karabinem ? do tego niestrzelającym ! co do obraźliwości stwierdzenia o waleniu konia , nie widzę w tym nic niestosownego - jeden lubi patrzeć na dziewczynki,inny na chłopców a i są tacy którzy mdleją na widok rdzewiejącej broni i ci chyba mają jakieś problemy ;-)
dect Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 Jakby Ci to lopatologicznie wyjasnic... Odkrywca to szeroko rozumiany portal kolekcjonerow, poszukiwaczy, eksploratorow i wszelkich kombinacji powyzszych. Tacy sie tu spotykaja, wymieniaja poglady, fotki, informacje, spostrzezenia - ogolnie lad i harmonia. A Ty co tu robisz? Co zbierasz/czym sie interesujesz i nad czym sobie robisz dobrze?Idac Twoim tokiem rozumowania jedni sobie [wymoderowano] wchodzac do MRU, inni zbierajac helmy/mundury/elemnty wyposazenia, jeszcze inni odnawiajac stare pojazdy. A moze pochwalisz sie nam nad czym Ty sobie [wymoderowano] skoro obsmiewasz entuzjastow starych karabinow,rdzewiejacych i do tego niestrzelajacych", a w tym min. mnie?Pozdrawiam z usmiechem :)
a-inemuri Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 niestety nie zrozumiałem sensu twojej wypowiedzi - używasz dziwnych słów m.in [wymoderowano],tylko się domyślam o co ci chodzi :) ogólnie do wszystkiego mam zdrowe podejście,bez nadmiernego ślinotoku,pozdrawiam
Horst Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 Kol. Dect zasugerował Ci ze niegrzecznie jest śmiać się z zainteresowań innych ludzi. Zapytał o Twoje hobby. Nie wstydz się, napisz. Może teraz my się pośmiejemy?Z Twojej ostatniej wypowiedzi wniskuję że walisz sobie konia nad wszystkim? Onanista?
stedke Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 moj kumpel twierdzi ze klapa od MG34 moze przytrzaskiwac sobie pisiora z samego jej widoku i podniecenia,oraz ze gdyby mial taka ociekajaca oksyda itd to wywalil by swoja zone z malzenskiego loza na rzecz MaGdalelny lat 34 ;)a co do rzeżby z mauserami... PROFANACJA!!POZDR
foni1969 Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 Panowie to jest ta CUDOWNA BROŃ Adolfa!!!Obsługiwał to jeden żołnierz!!!!Niestety nie weszła to użytku.Pewnie była w fazie prób...HE! HE!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.