Skocz do zawartości

Rzeźba zbudowana z tysięcy karabinów

kindzal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mnie powaliła rzeźba z Muzeum Ruchu Oporu w Twierdzy Ackerhus w Oslo. Wykonana z karbinów i karabinków Mauser i Krag-Jørgensen. Tych pierwszych jest zdecdowana przewaga.

Napisano
Ciekawe czy każda część jest pozbawiona cech użytkowych. Wyobraźcie sobie jaki wyrok by sie za to dostało w PL - chyba 800 lat więzienia :D
Napisano
Horst to nie stany :) W Polsce, w kodeksie karnym, nie dodaje się kar - orzeka się karę łączną, która nigdy nie jest sumą kar za każde przestepstwo.

Jeżeli posiadanie broni palnej bez zezwolenia jest zagrożone karą od 3-5 lat więzienia (zgaduję) to za ten stos karabinów dostałbyś pewnie z 4, jeżeli nie zostały one wykorzystane wcześniej w innym przestępstwie.
Napisano
zastanawia mnie komentarz o tej wielkiej stracie na widok takiego wykorzystania broni , czy przypadkiem niektórzy autorzy postów nie walą konia patrząc na KARABINY ??????
Napisano
jaka prowokacja ? po prostu nie rozumiem jak się można podniecać karabinem ? do tego niestrzelającym ! co do obraźliwości stwierdzenia o waleniu konia , nie widzę w tym nic niestosownego - jeden lubi patrzeć na dziewczynki,inny na chłopców a i są tacy którzy mdleją na widok rdzewiejącej broni i ci chyba mają jakieś problemy ;-)
Napisano
Jakby Ci to lopatologicznie wyjasnic... Odkrywca to szeroko rozumiany portal kolekcjonerow, poszukiwaczy, eksploratorow i wszelkich kombinacji powyzszych. Tacy sie tu spotykaja, wymieniaja poglady, fotki, informacje, spostrzezenia - ogolnie lad i harmonia. A Ty co tu robisz? Co zbierasz/czym sie interesujesz i nad czym sobie robisz dobrze?

Idac Twoim tokiem rozumowania jedni sobie [wymoderowano] wchodzac do MRU, inni zbierajac helmy/mundury/elemnty wyposazenia, jeszcze inni odnawiajac stare pojazdy.

A moze pochwalisz sie nam nad czym Ty sobie [wymoderowano] skoro obsmiewasz entuzjastow starych karabinow,rdzewiejacych i do tego niestrzelajacych", a w tym min. mnie?

Pozdrawiam z usmiechem :)
Napisano
niestety nie zrozumiałem sensu twojej wypowiedzi - używasz dziwnych słów m.in [wymoderowano],tylko się domyślam o co ci chodzi :) ogólnie do wszystkiego mam zdrowe podejście,bez nadmiernego ślinotoku,pozdrawiam
Napisano
Kol. Dect zasugerował Ci ze niegrzecznie jest śmiać się z zainteresowań innych ludzi. Zapytał o Twoje hobby. Nie wstydz się, napisz. Może teraz my się pośmiejemy?
Z Twojej ostatniej wypowiedzi wniskuję że walisz sobie konia nad wszystkim? Onanista?
Napisano
moj kumpel twierdzi ze klapa od MG34 moze przytrzaskiwac sobie pisiora z samego jej widoku i podniecenia,oraz ze gdyby mial taka ociekajaca oksyda itd to wywalil by swoja zone z malzenskiego loza na rzecz MaGdalelny lat 34 ;)

a co do rzeżby z mauserami... PROFANACJA!!
POZDR
Napisano
Panowie to jest ta CUDOWNA BROŃ Adolfa!!!
Obsługiwał to jeden żołnierz!!!!
Niestety nie weszła to użytku.
Pewnie była w fazie prób...
HE! HE!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie